Za chwile oficjalna premiera, a myślę, że przydałby się temat dzięki, któremu na wszystkich polskich serwerach banowało się czasowo/dozywotnie delikwenta za nadgminne/powtarzające się łamanie zasad. Myślę, że najlepszym rozwiązaniem byłoby skopiowanie i wprowadzenie zasad z takiego samego wątku w dziale dt. BF2
Uapa napisał(a):
Powód powstania tematu pregierz w BF2 jest słuszny. Z czasem jednak jego idea została zapomniana w związku z tym postanowiliśmy stary temat zamknąć a na jego miejsce utworzyć nowy z dosyć konkretnymi zasadami. Każde ich złamanie będzie karane ostrzeżeniem. Ostrzeżeniem karane będzie także umieszczenie jedynie wycinka sytuacji gdzie nie można dokładnie osądzić kto jest a kto nie jest winny.
Regulamin Tematu Pręgierz
1) Wulgaryzmy - tylko najostrzejsze przypadki. Groźby karalne i rzeczywiście ostre przekleństwa, Jak ktoś kogoś nazwie dupą wołową, kretynem czy pipą to niech się skarży na stronie udostępnionej przez właściciela serwera.
2) TK - tylko jeżeli są to przypadki TK dla pojazdu (ewidentnie), albo spowodowane bezdyskusyjnie złą wolą gracza (minowanie pojazdów w bazie US na Karkandzie na przykład). W innych przypadkach nie wiadomo czy TK było złośliwe i celowe. Wymagana jest seria screenów pokazujących stałą tendencję do TKowania - tu najlepiej score list. Inne przypadki - do właściciela serwera.
3) Cheating, ewidentny base raping (jeżeli na serwie zabroniony), używanie bugów. Bez ograniczeń jeżeli screen shot jest ewidentny i nie podlega żadnej dyskusji.
4) Post ma zawierać film prezentujący zajście bądź jak wcześniej zostało zaznaczone seria screenów oraz opis zajścia. Posty pozbawione filmu/serii screenów i opisu będą usuwane a ich autor karany ostrzeżeniem. Każdy post ma także dotyczyć 'materiału dowodowego' w nim zawartego. W temacie tym dyskusje NIE są dopuszczone.
Redakcja i administracja portalu Battlefield.pl
Polskie serwery na tę chwilę to:
Kolejną moją propozycją byłoby zawiązanie współpracy między administratorami powyższych serwerów,
a projektem pręgierz by PL4FC - klik /
http://pregierz.pl4fc.net/ , aby wprowadzenie danych klienta + ss na stronie
pregierzu pl4fc/ powodowało automatyczne dodanie delikwenta do listy graczy zbanowanych na każdym polskim serwerze
Pozdrawiam