No to teraz coś z drugiej strony barykady – Jeżdżąc długo i aktywnie jako Pan Pancerny (samymi tankami i APC ze 100h/ ~670 km/ ~6200 trupków) nie pamiętam aby samotna mina niszczyła czołg, w najgorszym przypadku zostaje ok. 25% tak jak przy trafieniu przez UAV (oczywiście pomijając tył wieży i pokrywy silnika). Musicie pamiętać że rzadko która maszynka w I linii ma 100% HP (pomijając fanów optyki) stąd może powstawać złudzenie rozwalenia pojedynczym plackiem.
Tak jak pisałem wcześniej często trafienie wzmocnionym pociskiem w układ jezdny powoduje również eksplozję rozłożonych obok min (własnych niestety też). Mina zwykle eksploduje jako druga więc frag zaliczany jest minerowi, a czołg dostaje jedynie asystę.
Zapalnik jest w 100% zbliżeniowy – na niektórych mapkach (dzięki zaprzyjaźnionym asfaltom)zdarza mi się w chwilach nudy przygotowywanie minami dołków pod miny - na pewno nie mają kontaktu z gąsienicami ani podwoziem.
@Yossarian
Z tego co jeżdżę Sidh77 może mieć rację, czołg jakoś najlepiej znosi te z przodu. Brak reakcji miny na najechanie musi mieć związek z ruchem obiektu w trakcie podkładania bo pułapka metodą „ na pustą bryczkę” daje 100% fraga (kocham serwery z zakazem podkradania pojazdów
). Żeby było śmieszniej zblokowane miny można normalnie detonować za pomocą pistoletu. W przypadku min ułożonych z wyprzedzeniem nie zaobserwowałem żadnych problemów z aktywacją produktu.