Tjiurek napisał(a):
Witam , chciałbym zacząć grać szturmowcem , ale wgl nie potrafię . ;( Macie może jakiś build , wskazówki , porady etc.? Przyznam się , jest to moja pierwsza styczność z serią gier Battlefield. Zawsze grałem w cs'y , CoDy ' cross fire etc. Więc wgl nie kapuje jak tutaj strzelać , gdzie biegać kiedy wybiegać i gdzie się chować. Nie wiem czy trzymać lewy przycisk przez sekundę , czy kliknąć 2-3 razy lpm. Proszę o niewyśmiewanie mnie , bo wiem że totalnie dziecinne pytania , ale cóż nie bd ukrywał , że jestem bardzo słaby - a tego nie lubię

. Moglibyście udzielić takich .. dziecinnych wręcz wskazówek? Mogą też być takie no.. bardziej zaawansowane

Proszę o wszystko na temat grania szturmem. Z góry dzięki

W teorii wyglada to tak - trzymaj sie z reszta druzyny i atakuj/bron punkty lub MComy. Dziel sie amunicja. Chowaj sie za wszystkim, co ma jakas wytrzymalosc, jesli masz mozliwosc - duze drzewa, wzmacniane sciany, betonowe skrzynki. Jesli nie ma czegos takiego w poblizu, chowaj sie za czymkolwiek, tyle, ze mozesz sie niemile zaskoczyc, ze nagle oslona przestanie istniec (czasami wraz z toba). Wybiegaj wedle uznania, tzn. czasami potrzebne jest powolne parcie do przodu, a czasami heroiczny bieg wsrod wrogow, pociskow itd

Co do strzelania... Kazdy strzela tak, jak mu pasuje, niektorzy trzymaja palec na spuscie przez krotka chwile (leci krotka seria) lub naciskaja go pulsacyjnie (czyli leca bardzo szybko po sobie 2-3 pociski). Mi osobiscie bardziej lezy ta druga opcja, bo niewielkim kosztem zyskujesz wieksze panowanie nad bronia.