Teraz jest 21 lut 2025, 11:56

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Laptop i BFBC2
PostNapisane: 28 maja 2010, 09:21 

Więc chcę sobie kupić BFBC2 ale nie wiem czy mi będzie płynnie chodzić na DX10.

Sprzęt: Laptop ASUS N61Jv Series
Intel CORE i5 2x2,8 GHz
NVIDIA GeForce GT 325M CUDA 1GB
4 GB RAM

Windows 7 Home Premium 64 bity.

Chciałbym żeby bardzo płynnie chodziła ta gierka, bez żadnych przycinek.
I teraz czy opłaca mi się kupić.

PostNapisane: 28 maja 2010, 10:14 

Na minum może będzie działać (możliwe że w miarę płynnie - z 50 fps), ale z tą płynnością to różnie bywa, bfbc2 ma dużo rozrzut FPS.

PostNapisane: 28 maja 2010, 10:33 

Nie ma co grac na lapku w najnowsze gry... Jak bym już chciał grać na takim lapu to bym sobie xp zainstalował by mniej ramu wpierniczało

PostNapisane: 28 maja 2010, 10:44 

Nie szerz herezji. Wpiernicza więcej żeby windows 7 szybciej działał. Jeżeli jest potrzebna pamięć to ją po prostu zwalnia i więcej jest dla programów. Nie rozumiem po co 4 gb pamięci na xp jak on używa tylko powiedzmy 2 gb. to jest marnotrawstwo :)

PostNapisane: 28 maja 2010, 10:52 

Cześć !

Ja mam :

XPS M1530
C2Duo 8300 Penryn
GForce 8600M GT 512
4GB ram

I gra chodzi bez problemu :-)

PostNapisane: 28 maja 2010, 10:57 

Na twoim sprzęcie możne działać płynnie nawet na max ustawieniach jak i przycinać delikatnie na średnich.

Nikt Ci nie napisze / zagwarantuje że będziesz zadowolony a szczególnie po takim texcie:

Cytuj:
Chciałbym żeby bardzo płynnie chodziła ta gierka, bez żadnych przycinek.

Jeśli tak bardzo Ci zależy na ideale to proponuję pasjansa bo określenie " bardzo płynnie" jest względne.

Nie podałeś czy chcesz grać w single czy multi, jakie masz łącze, w jakich godzinach chcesz grać, jak zaśmiecony / skonfigurowany masz "laptok", na jakiej rozdzielczości chcesz grać itd. itp.

A generalnie tego typu bzdurne posty to powinieneś pisać do EA a nie na tym forum.

Kup grę, zainstaluj, pograj i opisz swoje spostrzeżenia / wrażenia, wtedy może jeśli się znajdzie ktoś co ma taki sam sprzęt co Ty, podobne łącze, podobnie "zaśmiecony system" gra w podobnych godzinach, łączy się z serwerami o podobnym pingu i ma podobne wymagania co Ty to trochę z tego skorzysta.

A Twój post w/g mnie to spam i nawet nie wysiliłeś się by poszukać tematu na tym forum do tego typu spamu przeznaczonego.

PostNapisane: 28 maja 2010, 11:25 

Nie będzie działać płynnie nawet na medium bo karta jest słaba a procek to zapewne 2x2.26 GHz. 2.53 w turbo boost na jeden rdzeń. Do gier za tą cenę wybór słaby. Podaj kwotę jaką chcesz wydać max na lapka to coś doradzę

PostNapisane: 28 maja 2010, 12:08 

dedoha napisał(a):
Nie będzie działać płynnie nawet na medium bo karta jest słaba a procek to zapewne 2x2.26 GHz. 2.53 w turbo boost na jeden rdzeń. Do gier za tą cenę wybór słaby. Podaj kwotę jaką chcesz wydać max na lapka to coś doradzę

chyba mnie nie zrozumiałeś. Ja już mam lapka.

Tak myślałem że płynnie nie będzie chodzić dlatego kupuje Stacjonarkę porządną

PostNapisane: 28 maja 2010, 12:27 

procki mobilne Intela mają technologię SpeedStep - a ta nie zawsze chce działać jakbyśmy sobie tego życzyli . Jest co prawda programiik speedstepswitch - u mnie jednak nie działał. Efekt to rwanie gry (nawet na dobrych kartach grafiki). Często jest tak, że na gorszym sprzętowo PC'ecie gra działa płynniej niż na mobilnych procesorach i grafikach z technologami oszczędzania energii. U mnie speedstep działał nawet przy maksymalnym planie zasilania, na zasilaczu. Nie dało się tego wyłączyć niczym. Za to z HybridPower Nvidii było już całkiem nieżle - nie chce mi się czytać czy w Twojej grafice jest jeszcze HybridPower czy już Optimus. Obydwie nie powinny raczej sprawiać problemów.

A na pytanie czy będzie działać płynnie- nikt Ci nie odpowie - z notebookami różnie bywa. Jedne mają lepsze chłodzenie drugie szybciej się grzeją w zastosowaniach multimedialnych co związane jest z dość częstym obniżaniem taktowania cpu i gpu. Jeszcze inne nie potrafią pracować na full mocy. Nie bez znaczenia jest też crapware - dostarczany przez producentów z nowym sprzętem. Często rewelacyjne technologie w stylu Empowering Technology Acera czy Power4Gear Hybrid Asusa są zbyt inteligentne i robią to czego nie chcemy. Kiedyś czytałem test dwóch takich samych modeli notebooka dla gracza - testowano 2 identyczne, jota w jote takie same i... wyniki były różne. Jeden był bardziej wydajny od drugiego.

Najlepiej zainstalować grę przed zakupem pobawić się ze 30 min i samemu doświadczyć...
Lub kupić przez internet w sprawdzonym sklepie, też sprawdzić i ewentualnie zwrócić sprzęt.

Cytuj:
W przypadku zakupu towaru przez internet na podstawie ustawy z dnia 2 marca 2000 r. o ochronie niektórych praw konsumentów oraz o odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez produkt niebezpieczny, mamy prawo do zwrotu towaru bez podania jakiejkolwiek przyczyny w okresie do 10 dni od otrzymania towaru, a w przypadku kiedy sprzedawca nas nie poinformował o tym prawie to czas jego obowiązywania wydłuża się nawet do 3 miesięcy.

______edit
oops - ja też nie doczytałem - sorry :oops:
niech zostanie może komuś się kiedyś przyda

PostNapisane: 28 maja 2010, 21:54 

Ja mam laptopa z 3GB RAM, Intel Core 2 duo 2,1GHz i kartą ATI mobility Radeon 4650 1GB.
I gra chodzi bez zarzutu w każdym trybie.

PostNapisane: 29 maja 2010, 10:23 

gadas napisał(a):
Ja mam laptopa z 3GB RAM, Intel Core 2 duo 2,1GHz i kartą ATI mobility Radeon 4650 1GB.
I gra chodzi bez zarzutu w każdym trybie.

Bez zarzutu to znaczy ile srednio?

PostNapisane: 29 maja 2010, 16:24 

Nie mierzyłem. Po prostu dobrze mi się gra, bez zacięć lub innych kłopotów na wysokich ustawieniach grafiki.

PostNapisane: 29 maja 2010, 17:25 

gadas napisał(a):
Nie mierzyłem. Po prostu dobrze mi się gra, bez zacięć lub innych kłopotów na wysokich ustawieniach grafiki.

No, tu mi kaktus zaraz wyrośnie....

Pewnie w rozdzielczości 320x240...

PostNapisane: 29 maja 2010, 17:31 
Zbanowany

Na lapku da się wszystko...

BC2:
detale ŚREDNIE / konvert jakości o -65% / 700x450 / 8-14 FPS / opóźnienie +/- 20-30ms
1.2 Ghz C2D
2GB ram
GMA 950

8) 8) 8)

PostNapisane: 29 maja 2010, 19:34 

MichelCat napisał(a):
gadas napisał(a):

No, tu mi kaktus zaraz wyrośnie....

Pewnie w rozdzielczości 320x240...

Jeśli jesteś taki magik to niech Ci wyrośnie. Bronić nie będę.

Grę mam, gram i jestem zadowolony. A to, że mi nie wierzysz? Cóż, demokracja...

Zdrowia Życzę!

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2