Teraz jest 29 lis 2024, 12:20

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 50 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Zwiadowca...
PostNapisane: 3 wrz 2010, 17:32 

Kurde... Jak patrze to tutaj co drugi to zwiadowca
Niby nic, ale w pewnym sensie mnie to odpych od gry bo zaczynam się bać :D

Od razu w głowie rodzi mi się obraz rodem z operation flashpoint... Biegaja sobie żołnierze a snajperzy ściągają ich jeden po drugim

Pobieram teraz łatki... I dziele się spostrzeżeniami jako gracz który wraca po przerwie

I czy zwiadowcy to jest plaga bc2?
Wcześniej jak gralem to tylko deatmatch bo szło mi dobrze... Ale wróciłem jakieś 2 miechy temu i od razu odinstalowałem bo ledwp co się respiłem a snajper mnie ściągał ;/
Teraz zamierzam wziąć się na poważnie... Ale mam te obawy... i czy one są słuszne?

PostNapisane: 3 wrz 2010, 17:55 

Unikaj hardcore map z 32 slotami w trybie podbój i gorączka. Masz 80% szans, że zginiesz od zwiadowcy 8)

PostNapisane: 3 wrz 2010, 17:58 

Mogę wypowiedzieć się tylko o podboju i jeśli grasz na normalnym trybie to nie ma ich aż tylu, góra 3 czy 4 (i to nie zawsze) na stronę z tego co zaobserwowałem chyba, że nie mają flag to 2x więcej. Nie zagrałeś czasem na hardcore gdzie jest ta cała lameriada ze snajperkami licząca łatwe fragi? :roll:

PostNapisane: 3 wrz 2010, 18:03 

Graj na SDM na normalnu ( i na każdym innym trybie na normalu, jest mniej camperów bo na hc to porażka) zwłaszcza na małych mapach tylko Isla Inocentes. Tam trafienie na campera to rzadkość, a nawet jak na takiego trafisz to możesz wiedzieć, że długo sobie nie pożyje bo i tak zara padnie. Po 2-3 razach albo zmieni campe albo klase i przestanie campić :D

PostNapisane: 3 wrz 2010, 18:53 
Zbanowany

Na lamiacy snajperow/zwiadowcow nie ma rady... Serwy z ograniczonymi klasami lub rodzajami broni, jedyne wyjscie. Poniewaz od zarania tej gry, chlopcy uwazaja, ze snajpiac (bez spotow, kulek i nalotow i fragujac -> zadko kiedy to naprawde potrafia), dzialaj na rzecz temu/squadu.

Polecam lekture: viewtopic.php?f=106&t=32697 ale nie metode propagowana przez autora.

Poza tym, wszystkiem klasy lamia i kampia... teraz czesto sa to 'sabotazysci' z pompkami (zapominajacy, po co maja c4), rambo jak zawsze i tubeasfalci + cg heroses...

@down:
nawet na mapach z kill cam jest kampienie w jednym miejscu... to 'sniperzy' ktorzy wlasnie spota nie dadza, bo a noz im fraga uszczelisz... z drugiej strony... zawsze mozna im blache sciagnac :lol:

Ostatnio edytowano 3 wrz 2010, 19:35 przez [Yossarian], łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 3 wrz 2010, 18:55 

No fakt na mapach gdzie jest kamera zabójcy nie ma w zasadzie campów..... mimo to i tak gram na HC ale na serw. z dobrymi adminami.

@up no i medykami z tą bronią co to ma non stop celownik....nią to można na upartego nawet w snajpera się bawić :omg:

PostNapisane: 3 wrz 2010, 21:46 

Włącz sobie celownik x4 do jakiejś broni Asfalta, którą Ci się najlepiej strzela (i nie przejmuj się tym, że np. AN-94 jest "noob", bo ludzie co tak piszą sami są noobami i pewnie latają non-stop z tubą :lol: ) i próbuj ściągać z tym snajperów (wystarczy nawet po samych spotach celować, nawet jak ciała nie widzisz, wcześniej właśnie spotuj, nawet na ślepo). Fajna zabawa i jak trochę potrenujesz toi żaden snajper Ci nie straszny. Ja tak często 5x po rząd kogoś ściągam z tego samego miejsca i widać, że jak koleś widzi, że jego adwersarz go zdjął to dopiero wtedy rezygnuje. :P

PostNapisane: 3 wrz 2010, 22:38 

Kefas , a do szkoly czym jezdzisz? Na jednorozcu? :roll: Byle snajpera tak latwo nie zdejmiesz szturmowcem , zapamietaj : bronie szturmowe to nie snajperki , nie masz zadnych szans ze snajperem na dalekie dystanse , chyba ze ty z samymi pr0 uber skill0r4mi grasz

http://www.ultrasonline.com/ref/KuKaTS/ kliknij prosze raz , a dasz mi 10 tokenow , ktore mi sie przydadza ;)

PostNapisane: 3 wrz 2010, 23:23 

kukaTS, byś się zdziwił. Z resztą już grałem takim "stylem" w BF 2142 (tam było jeszcze lepiej, jeżeli o to chodzi jak się biegało z Baurem). Fakt, że jak snajper po oddaniu strzału się chowa, albo zmienia od razu miejsce (bo tak się powinno właśnie snajpić, a nie kampić w jednym miejscu cały czas) no to go raczej nie dosięgnę, chyba że się wyłoni obok i będę pierwszy niż on, ale większość snajperów spokojnie da się zdejmować "szturmówkami", bo większość nie wie jak się powinno grać tą klasą.
Ogólnie podstawa to właśnie spotowanie (zarówno dla całej drużyny jak i dla siebie), nieważne jaką klasą się gra.

PostNapisane: 3 wrz 2010, 23:41 

kukaTS napisał(a):
Byle snajpera tak latwo nie zdejmiesz szturmowcem , zapamietaj : bronie szturmowe to nie snajperki , nie masz zadnych szans ze snajperem na dalekie dystanse , chyba ze ty z samymi pr0 uber skill0r4mi grasz

Daleki dystans w BC2 polega na schowaniu się za kamieniem w bazie atakujących i strzelanie w plecy :roll: Jest tylko 1 mapa skąd mi ciężko jest zabić zwiadowców ze snajperkami port arica 1 baza gdy kampi w swojej bazie, resztę ludzi ściagam swoim AN-94 + x4 optyka nie raz taki "snajperman" pisał że mam aimbota, bo on nie mógł trafić a ja mu headshota zasadziłem. Learn to use Q button ;]
Dodam jeszcze, że gram tylko na normalu i rzadko spotykam kogoś kto potrafi dobrze używać bronie na daleki zasięg.

PostNapisane: 4 wrz 2010, 09:30 

I dlatego wole HC nikt mnie nie wyQka :lol:
a SK i BR do pasji mnie doprowadzają gdyby była możliwość bezczeszczenia zwłok...........

Zresztą takie 4x ma przewage nad 12x w jednej kwestii snajp musi uwzględnić poprawke na odległość a O DZIWO w innych nie snajpowanych broniach nie trzeba.....

PostNapisane: 4 wrz 2010, 09:34 

Kolego zwiadowcy nie są tacy straszni unikaj panów z rkm-ami którzy łamiąc prawa fizyki strzelają serią z biodra tak celnie jak owy "zwiadowca" :) oni nie muszą przeładowywać :lol:

PostNapisane: 4 wrz 2010, 09:39 

JOY, masz racje.
Niektórzy snajperzy to ogólna tragedia.
Nie nacisną zbawczego nieraz ,,Q" nawalają z VSS i jeszcze gościa zabić nie mogą, po prostu ogólna zgroza i osłupienie, jak coś takiego widzę...
Nienawidzę, jak odrodzi się przy mnie snajper z parkinsonem, jak siedzę na nowej kampie i czekam na ofiarę.
Strzela on do jednego gościa, cały magazynek, trafić nie może i jeszcze się wystawia...a potem zazwyczaj ginę od snipera jak się wychylę, lub od mortara...i zazwyczaj jak chcę z kampy się spokojnie zmyć...

@Adriano47 na nich trzeba bardzo uważać z bliska. Ale ci inteligentni Ramo nie wpadną zazwyczaj by na 40 m celować...

PostNapisane: 4 wrz 2010, 21:04 

zgadam sie z wami ale na snajpera ktory zabija w bazie albo kampi non stop w 1 miejscu i nikt go nie moze zabiac albo nie chce bo tak tez jest najlepszy jest nalot i GOL albo rurka xD

PostNapisane: 4 wrz 2010, 22:05 

Nie no bez przesady ;) jak na razie to spotkałem tylko kilku graczy którzy potrafią grać snajperką ,reszta bez obrazy ale zdecydowanie za dużo Toma Berengera się naoglądała :lol: Nie demonizujmy bo ludzie pomyślą że z tymi uberpro snajperami to prawda :roll:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 50 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2