Teraz jest 25 lis 2024, 00:56

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 336 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 23  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 6 mar 2010, 11:19 
Zbanowany

dupielos napisał(a):
Z tymi broniami do odblokowania to jakas farsa jest, chyba dla picu to zrobili bo kazda nastepna jest gorsza od poprzedniej. Poki co mowie tylko o broniach asfalta i tez nie wszystkich jeszcze ale po przetestowaniu xm8, f2000 i aug'a stwierdzam ze podstawka jest najlepsza. XM8 jest moze ciut lepsze na dystans ale biorac pod uwage ogolna uniwersalnosc to juz nie wychodzi tak cudownie. Aug to w ogole jakas pomylka, zginalem 10 razy z ta bronia zanim cos ustrzelilem (i z bliska i z daleka), zmienilem na podstawke i nie mialem problemu. Dzis zobacze an-94 ale przypuszczam ze bedzie podobny efekt...

AUG to jest trade-off między zasięgiem i rof-em - w większości przypadków bronie nie są "lepsze" czy "gorsze" tylko są lepsze w określonym zastosowaniu. Dla przykładu, Abakana ja używam do zdejmowania snajperów zazwyczaj. ;)
Tak czy siak, jak do tej pory potwierdza się raczej hierarchia broni, tj. M16 jest najlepiej zbalansowaną bronią, a przynajmniej najbardziej uniwersalną, jest w środku spektrum skali między kosiarkami na bliski dystans jak F2000 i półsnajperskami jak Abakan.

dupielos napisał(a):
Rozumiem shotguna jakiegos i ew cos w stylu thompsona dla snajpera chcacego isc w stylu cqb (jednoczesnie zachowujac klasowe wyposazenie)

Żartujesz chyba. Właśnie kolesie w ghillie z smg mnie rozwalają na łopatki doszczętnie, zero klimatu.

dupielos napisał(a):
ale ku..wa mac snajper z G3? To powinna byc bron asfalta jak w bf2 a ew brak granatnika nadrabialaby obrazeniami.

Słucham? Przecież G3 jest używane jako karabin wyborowy, tak samo jak M16 i M14. To żeś dowalił. :D

dupielos napisał(a):
Kolejna rzecz to specjalizacje typu wiekszy dmg pociskow, lepszy pancerz/kamizelka. Glupie rozwiazanie prosto z cod'a dajace wyzszym lvlom niepotrzebna przewage (jakby nie bylo mozliwosc zakladania ciezkiego pancerze byla w 2142 stadardem a w bf2 kazda klasa miala z gory ustalone czy nosi ciezka czy lekka kamizelke).

Zauważ, że ta lepsza kamizelka oznacza, że dany delikwent nie ma np. upgradu dmg broni. To jest wybór jednego zamiast drugiego a nie ulepszenie.

PostNapisane: 6 mar 2010, 11:40 

dupielos napisał(a):
ale ku..wa mac snajper z G3? To powinna byc bron asfalta jak w bf2 a ew brak granatnika nadrabialaby obrazeniami.

G3 jest bazą do wyborowego karabinu PSG-1. A to jeden z najcelniejszych karabinków i to z dobrym stażem.

PostNapisane: 6 mar 2010, 11:41 

Ozovich napisał(a):
dupielos napisał(a):
Z tymi broniami do odblokowania to jakas farsa jest, chyba dla picu to zrobili bo kazda nastepna jest gorsza od poprzedniej. Poki co mowie tylko o broniach asfalta i tez nie wszystkich jeszcze ale po przetestowaniu xm8, f2000 i aug'a stwierdzam ze podstawka jest najlepsza. XM8 jest moze ciut lepsze na dystans ale biorac pod uwage ogolna uniwersalnosc to juz nie wychodzi tak cudownie. Aug to w ogole jakas pomylka, zginalem 10 razy z ta bronia zanim cos ustrzelilem (i z bliska i z daleka), zmienilem na podstawke i nie mialem problemu. Dzis zobacze an-94 ale przypuszczam ze bedzie podobny efekt...

AUG to jest trade-off między zasięgiem i rof-em - w większości przypadków bronie nie są "lepsze" czy "gorsze" tylko są lepsze w określonym zastosowaniu. Dla przykładu, Abakana ja używam do zdejmowania snajperów zazwyczaj. ;)
Tak czy siak, jak do tej pory potwierdza się raczej hierarchia broni, tj. M16 jest najlepiej zbalansowaną bronią, a przynajmniej najbardziej uniwersalną, jest w środku spektrum skali między kosiarkami na bliski dystans jak F2000 i półsnajperskami jak Abakan.

Rozumiem, że w grze kazda broń jest dobra do okresloncyh celów. Nie rozumiem tylko dlaczego jako najbardziej zbalansowaną daje się broń o takiej słabej reputacji - słaba sila powalająca ,braku trybu auto, i tak bardzo wadliwej w warunkach bojowych. (kałach przebija szyne kolejową, m16a2 ma problem z murkiem z glinianej cegły) Ta broń jest poprostu słaba i powinna być na standardowym wyposażeniu wojaka a nie jako ostatni unlock.

PostNapisane: 6 mar 2010, 11:47 

bam napisał(a):
Rozumiem, że w grze kazda broń jest dobra do okresloncyh celów. Nie rozumiem tylko dlaczego jako najbardziej zbalansowaną daje się broń o takiej słabej reputacji - słaba sila powalająca ,braku trybu auto, i tak bardzo wadliwej w warunkach bojowych. (kałach przebija szyne kolejową, m16a2 ma problem z murkiem z glinianej cegły) Ta broń jest poprostu słaba i powinna być na standardowym wyposażeniu wojaka a nie jako ostatni unlock.

Jak już jesteśmy przy broni, to zapomniałeś dodać, że nabój M16 po trafieniu w nieopancerzony cel powala 1 pociskiem, a kałach przeszywa jak ostry drut. Fakt, faktem AK to bardziej sprawdzona bojowo konstrukcja, ale nie można mówić, że M16 to kiepska broń.
Może M16A1, ale 4 generacja to już zupełnie co innego. Do tego jest bardzo celny tak w ogniu pojedynczym i seriami.
http://www.youtube.com/watch?v=G6BpI3xD6h0

Żeby nie było zupełnie OT.
Dobra gra medykiem jest psuta tym, że nie widać kompanów do reanimacji, nawet po odblokowaniu defibrylatora (piszę o trybie HC - a to jedyny grywalny tryb w tej grze).
Dodatkowo nie ma miejsca na serwerach HC, bo jest ich niezwykle mało... :(

PostNapisane: 6 mar 2010, 11:52 

Wierzbin napisał(a):
dupielos napisał(a):

G3 jest bazą do wyborowego karabinu PSG-1. A to jeden z najcelniejszych karabinków i to z dobrym stażem.

G3 w wersji jaką dostajemy w grze nie ma nic wspólnego ze snajperką. Zwykly karabin piechoty. Z każdego karabinu można zrobić karabin snajperski. Tylko nigdy nie dorówna on właściwościom prawdziwym karabinom snajperskim. Bo założenie produkcyjne było całkiem inne.
Nie rozumiem co masz na myśli mówiąc, że G3 jest bazą dla PSG1. H&K Wszystkie swoje bronie robili pod jeden kopyt zmieniając tylko przeznaczenie docelowe. Jeśli masz na myśli, że g3 jest praprzodkiem PSG1 to masz racje, ale ten karabin jest już całkiem inny.

PostNapisane: 6 mar 2010, 11:55 

bam napisał(a):
Nie rozumiem co masz na myśli mówiąc, że G3 jest bazą dla PSG1. H&K Wszystkie swoje bronie robili pod jeden kopyt zmieniając tylko przeznaczenie docelowe. Jeśli masz na myśli, że g3 jest praprzodkiem PSG1 to masz racje, ale ten karabin jest już całkiem inny.

Może wygląd ma całkiem inny, ale lufa, zamek, komora i wszystkie najistotniejsze elementy to po prostu G3.

PostNapisane: 6 mar 2010, 12:00 

Wierzbin napisał(a):
bam napisał(a):

Jak już jesteśmy przy broni, to zapomniałeś dodać, że nabój M16 po trafieniu w nieopancerzony cel powala 1 pociskiem, a kałach przeszywa jak ostry drut. Fakt, faktem AK to bardziej sprawdzona bojowo konstrukcja, ale nie można mówić, że M16 to kiepska broń.
Może M16A1, ale 4 generacja to już zupełnie co innego. Do tego jest bardzo celny tak w ogniu pojedynczym i seriami.
http://www.youtube.com/watch?v=G6BpI3xD6h0

1. Pocisk kałacha (ak47 - kbkakm 7.62mm bo może mówisz o ak74 i nowszych) przechodząc przez ciało robi wewnątrz taki bałagan ze nie ma jak go posprzątać. Broń jest również bardzo celna.
2. Wersja występująca w grze to m16a2 czyli delikatnie zmieniona wersja m16a1, tylko tryb burst, inny skok gwintu, wiekszy magazynek, ale odprowadzacz gazów prochowych ten sam czyli broń zacinająca sie na potęge. Zmiany były bardzo kosmetyczne bo trzeba było tylko przystosować broń do innego kalibru.

PostNapisane: 6 mar 2010, 12:06 

Ozovich =>

Nie wiedzialem ze G3 w realu jest uzywany jako karabin wyborowy - tu mnie masz. Ale my gramy w beefa, tu g3 wyglada jak ciezki karabin szturmowy. "Battle rifle".

W sumie masz racje, ze snajper z shotgunem czy smg to tez dziwne polaczenie do czego jednak przywyklem w 2142 (recon jako snajper albo spec ops z lambertem). Chodzi mi bardziej o to czy snajper z G3 albo m14 + mortarem nie zastapi na polu walki asfalta jako najbardziej uniwersalna klasa.

Jest wybor miedzy kamizelka a obrazeniami tylko po co skoro dla walki ludzi z wyzszym lvlem to w zasadzie jedno niweluje drugie. Gdzie tu sens? A nizszy lvl ma jeszcze bardziej pod gorke dzieki temu bo nie ma ani jednego ani drugiego.

Trade-off miedzy zasiegiem a rof'em tyle ze taki ze nie daje rady ani tu ani tu. Nie gralem co prawda bardzo dlugo aug'iem ale wystarczylo mi ze moje k/d ratio w 2 rundach bylo cos kolo 1:5. Z podstawka nie mam tego typu problemow niezaleznie od odleglosci. F2000 jakos nie zauwazylem tez by wymiatal na krotki dystans mimo swojego sporego rof'a. Imo nie ma szans w porownaniu do smg eng'ow na krotki dystans.
An-94 przetestowalem i tu w koncu widac jakas sensowna roznice w stosunku do pozostalych broni. Doskonaly na wieksze oedleglosci a na sredni dystans tez daje rade. Nawet na krotki dystans mialem wrazenie ze ta bron zdaje lepszy egzamin niz przeznaczone do tego f2000 czy aug. Po pierwszej rundzie z ta bronia wyszedlem z servera majac k/d ratio 3,5. Dla porownania z augiem jak biegalem ginalem niezaleznie czy pojedynek odbywal sie na wiekszy czy mniejszy dystans.
Byc moze kwestia skilla ktorego czasami mi juz brakuje ale wtedy pownienem lamic niezaleznie od konkretnej broni...

PostNapisane: 6 mar 2010, 12:09 

Wierzbin napisał(a):
bam napisał(a):

Może wygląd ma całkiem inny, ale lufa, zamek, komora i wszystkie najistotniejsze elementy to po prostu G3.

Właśnie o wygląd i przeznaczenie docelowe mi chodziło. Zawsze bylo tak, że karabin snajperski powstawał od karabinu bojowego. G3 poprostu charakteryzował się olbrzymią celnością. PSG-1 to przekształcenie G-3 tu masz racje. Co do lufy i zamka się nie zgadzam. Karabiny znajperskie tej generacji miały nieco inne zamki aby wyciszać ich trzask. Lufa(na 99%, ręki uciąć nie dam.) ma inny skok gwintu

PostNapisane: 6 mar 2010, 13:14 

Wracając jeszcze do tematu, BC 2 spisuje się całkiem dobrze i najważniejsze że chodzi płynnie.
Co najbardziej boli mała ilość map i także ich niewielka powierzchnia. 4 godziny spędzone na serwerze pozwala w zasadzie poznać je wszystkie z obu stron.
Miałem też nadzieje na jakieś wypasione ustawienia dźwiękowe a u nawet x-fi nie ma, widać ze port z konsoli.
Na początku panuje mega chaos ale po paru rundach ludzie zaczynają ogarniać o co chodzi i walka nabiera sensu.
Grafika - ok
Dźwięki - ok
Gameplay - ok

Mimo że nie jest to prawdziwy Battlefield 3 ,to ogólnie można polecić tą grę.

Second Lieutenant III - youtube

PostNapisane: 6 mar 2010, 13:33 

Nie jestem jakimś wielkim fanem BF, grałem troszkę w BF2 i BFV ale nie za długo, teraz kupiłem BFBC2 bo mi się spodobała beta, dlaczego o tym pisze? :) Wiem, że BF to głównie tryb Conquest, ale ja cały czas gram na serwerach z Rushem bo ten tryb rozgrywki jest dla mnie dużo bardziej ciekawszy. A jakie jest wasze zdanie (doświadczonych BF-maniaków :) ) odnośnie tego nowego trybu?

PostNapisane: 6 mar 2010, 13:34 

- minus kolejny, w trakcie zmiany mapy nie można wyjsc do menu. Trzeba czekać az kolejna mapa sie zaladuje.

PostNapisane: 6 mar 2010, 13:46 

m82 napisał(a):
Nie jestem jakimś wielkim fanem BF, grałem troszkę w BF2 i BFV ale nie za długo, teraz kupiłem BFBC2 bo mi się spodobała beta, dlaczego o tym pisze? :) Wiem, że BF to głównie tryb Conquest, ale ja cały czas gram na serwerach z Rushem bo ten tryb rozgrywki jest dla mnie dużo bardziej ciekawszy. A jakie jest wasze zdanie (doświadczonych BF-maniaków :) ) odnośnie tego nowego trybu?

Mam to samo, rush jest zdecydowanie bardziej "filmowy", natomiast conquest to latanie po prostu po mapce i zajmowanie punktow. Niby to samo, co w BF2, ale jakos tam to bylo lepiej rozwiazane...moze dlatego, ze mapki wieksze.

Tak w ogole szkoda, ze Atakama jest tylko na conquescie :/

PostNapisane: 6 mar 2010, 13:51 
Zbanowany

bam napisał(a):

A o G3SG1 słyszał?

Anyway, to mnie ostatnio rozwaliła jedna rzecz. Na 20 ranku ( zdaje się ) dostajemy M14 EBR. Cały podjarany że w końcu konkretny półautomat wyborowy mi się trafił radośnie wybieram go w menu... i nie mogę do niego dodać ACOGa. Nie mogę do niego dodać niczego. To jest jakiś żart że karabin WYBOROWY w BC2 ma skuteczność takiego Garanda z powodu idiotycznych ograniczeń.

dupielos napisał(a):
Ozovich =>

Nie wiedzialem ze G3 w realu jest uzywany jako karabin wyborowy - tu mnie masz. Ale my gramy w beefa, tu g3 wyglada jak ciezki karabin szturmowy. "Battle rifle".

Obrazek

Nadal? ;)

dupielos napisał(a):
Jest wybor miedzy kamizelka a obrazeniami tylko po co skoro dla walki ludzi z wyzszym lvlem to w zasadzie jedno niweluje drugie. Gdzie tu sens? A nizszy lvl ma jeszcze bardziej pod gorke dzieki temu bo nie ma ani jednego ani drugiego.

Cała sprawa rozbija się o to, że gra jest świeża i większość ludzi nie ma ani połowy dostępnych upgradeów. Tak samo w CoDzie 4 było - teraz działa wszystko płynnie bo wszyscy mają max lvl i wszystko odblokowane.

dupielos napisał(a):
Trade-off miedzy zasiegiem a rof'em tyle ze taki ze nie daje rady ani tu ani tu. Nie gralem co prawda bardzo dlugo aug'iem ale wystarczylo mi ze moje k/d ratio w 2 rundach bylo cos kolo 1:5. Z podstawka nie mam tego typu problemow niezaleznie od odleglosci. F2000 jakos nie zauwazylem tez by wymiatal na krotki dystans mimo swojego sporego rof'a. Imo nie ma szans w porownaniu do smg eng'ow na krotki dystans.

Nie będę się kłócił jakoby AUG był cudem techniki w BC2 natomiast ja, jak jeszcze nie miałem dostępu do HK416 czy M16, to czułem przyjemny komfort upgrade'u z XM-8 na AUGa. Inna sprawa, że bieganie w BC2 z bronią nieprzydatną kompletnie na daleki dystans jak F2000 mija się z celem - to nie CS.

PostNapisane: 6 mar 2010, 13:58 

Najbardziej żałosny i przepakowany jest colt,ludzie koszą tym jak snajperkami,śmiech na sali aby zabijać jednym czy dwoma trafieniami a z innych giwer seriami trzeba

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 336 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 23  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2