Teraz jest 2 kwi 2025, 17:55

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 143 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 13 lip 2011, 23:04 

Chyba nie załapałeś xD ... raczej powtórki nie będzie

PostNapisane: 13 lip 2011, 23:24 

ZALAPALEM . ( a co do meczu nie bylismy zgrani )

PostNapisane: 14 lip 2011, 00:01 

Dobra teraz czas na krytykę:

-Wszystko było by na +, gdyby nie frekwencja, ponad 16 osób potwierdziło, niestety kilka uciekło już przed meczem (czym najbardziej się zawiodłem)... Jesteśmy już wykreśleni ze wszystkich tego typu Eventów na przyszłość - gdziekolwiek by się nie odbywały. Gdyby nie to, że w ostatniej chwili jeden z członków ForumBF zaprosił (za moim pozwoleniem) dodatkową osobę zupełnie nie wpisaną na listę, to gralibyśmy w 11 albo też wcale.
-Nie byliśmy wcale przygotowani do rush (Jest to moja wina, gdyż nie załatwiłem sobie adminki i nie mogliśmy poćwiczyć go na własnym serwerze) przez co na Lagunie graliśmy tylko 1 raz (gdzieś losowo).
-Miało też istotny wpływ to, że na treningach w sumie pojawiło się 7 rożnych osób, tak też nie wszyscy mogli w pełnie zgłębić opracowaną na 1 podejście taktykę, a co dopiero jej rozszerzenie w drugim.
-Nie dogadaliśmy się nawet co do kanałów TS3 (Znów tylko i wyłącznie moja wina, po prostu byłem przekonany że hasło jest takie samo) , przez co nie mogliśmy wejść w specjalnie przygotowany nam kanał i suma summarum przekrzykiwaliśmy jeden drugiego.
-Squady były zdezorganizowane, pakowały się prosto pod lufę, połowicznie słuchając dowódcy, a nawet dochodziło do sytuacji, gdzie członkowie squadów przez zapominalstwo zdradzali pozycje w krytycznych momentach.
-Kilka osób nie miało mikrofonu, więc komunikacja z nimi była trochę utrudniona (oczywiście nie było to obowiązkowe, jako że nikt o tym wcześniej nie pomyślał),
-W ostatnim conqueście (Za moją sugestią - jak się okazało złą) graliśmy całkowicie "jak się komu podoba", jako że grupa nie skorzystawszy z wielu dogodności jaką oferowała nasza taktyka, i zamiast przeczekać odpowiednie momenty doprowadzała do dekapitacji rozkazów. (Masowy, bezsensowny spawn - z bezmyślnym - ślepym biegiem na flagę).
-Suma summarum mecz trwał 30 min, no i przeprosiny należą się G4G za ich stracony czas.

Co było OK:
-Nie odwołano 2 podejścia
-Kilka osób dotrzymało słowa, Chwała im za TO!
-Mimo znaczącemu osłabieniu w pierwszym podejściu do White Pass (jedynym do którego byliśmy przygotowani i graliśmy ze specyficzną taktyką) skutecznie trzymaliśmy przeciwnika w rozbiciu i kilkukrotnie zaskakiwaliśmy go (od tyłu). Udało się nawet niszczyć czołgi i całe drużyny za pomocą pułapek.
-Jak na czas i sposób przygotowań, aż dziw bierze, ale mieliśmy jeden honorowy moment, w którym nie zawiedliśmy.

PostNapisane: 14 lip 2011, 01:49 

Gratuluje wam podejścia do sprawy :) Dezerterów rozstrzelajcie ;] U nas to troche inaczej działa .... Albo ktoś jest na meczu albo .. no cóż... było by pewnie kiepsko. (Czytaj mieli by odpoczynek na g4g.pl)

Dzięki za mecz z nami w imieniu tych co im się tutaj rejestrować nie chce... bo w końcu to forum zamknięte.

PostNapisane: 14 lip 2011, 09:32 

Ale lagi były... (sorry za wyrażenie ale nie mogłem grać jako tako przez nie) KUREWSKIE!!! xD
o rushu nie ma co myśleć, za to jakby był pełny skład na CQ to sądzę że byśmy wygrali :D

PostNapisane: 14 lip 2011, 10:02 

[Yossarian] napisał(a):
a za zglaszanie sie i nie dotrzymanie slowa powinno byc karane banem na serwie i warnem na forum...

Myślę że warto by było to uskutecznić.

PostNapisane: 14 lip 2011, 10:13 

To była epicka rozgrywka i na prawdę fajnie się grało :D
Szkoda tylko, że wszystko było tak niezorganizowane...
Trzeba byłoby gdzieś na forum omówić taktykę i tego typu sprawy (chyba, że tu: viewforum.php?f=141 - ale nadal nie mam uprawnień, żeby tam wejść!)
Najgorsze, że G4G miało przewagę liczebną... w grze 16 vs. 16 nawet 4 czy 5 osób, to znaczny brak w drużynie.
Nie rozumiem, czemu zgłosiło się PONAD 16 osób, a na TS3 było mniej niż 16 o_o
Ludzie, trochę zaangażowania...

Co by tu jeszcze dodać... Nic. To raczej wszystko z mojej strony. mam nadzieję,że kiedyś jeszcze potrenujemy ^^

PostNapisane: 14 lip 2011, 13:06 

Powinien i tak być walkower, ale już jak się zebraliśmy(ponownie w pełnym składzie...), a wy mimo wszystko myśleliście, że uda się wam coś zdziałać to cóż trzeba było wam pokazać, że nawet słabszy skład niż poprzednio ma moc ^^
Sami jednak sobie jesteście winni, wszystko zrobione aby było, żadnej motywacji, żadnych kar za wystawienie drużyny do wiatru, jak dla mnie brak silnej ręki. Żadnego konkretu tak naprawdę o zasadach tylko jakieś puste zdania które można interpretować jak się chce. Cóż teraz o rewanżu możecie pewno zapomnieć, chyba że to zorganizuje góra bfpl. Reputację sobie jednak ostro u nas popsuliście :evil:

przy okazji, gdyby chociaż połowa waszej drużyny nie kampiła po górach i krzakach tylko grała, to może jakaś rozgrywka by była, a nie pogrom
Czas na wyciągnięcie wniosków. jak się nie powinno takich rzeczy organizować :P
A od nas z grzeczności GG :)

PostNapisane: 14 lip 2011, 13:19 

q0084 był miły, ale teraz trochi brutalniejszej prawdy...udało się wam cokolwiek zrobić tylko dlatego, że my w ogóle zrezygnowaliśmy z taktyki i zostało jedynie urrra do przodu piechota...graliśmy 4fun bez ogaru bo nam się nie chciało...do tego stopnia nasz team parł do przodu, aby szybciej skończyć i nie marnować czasu, że musieliśmy ich upominać, że na cq też jest baserape...to nie był żaden meczy, nawet na serwie publicznym ciężej się zdobywa mcomy, a my biegaliśmy jak chcieliśmy i gdzie chcieliśmy...w ogóle wasze podejście do tych dwóch meczów było takie, że każdy kto się nie stawił od was na mecz powinien na g4g zarobić bana na dłuższy czas...a ci co to organizowali to już w ogóle perma młotkiem w łeb...

PostNapisane: 14 lip 2011, 13:37 

Oj tam Seffik tym razem chociaż każdemu wystarczyło piwa :P I nie trzeba było biegać po nowy zapas jak poprzednio, bo wszystko się wypiło w trakcie czekania na start meczu :D

PostNapisane: 14 lip 2011, 13:51 

http://g4g.pl/g4g-pokonalo-batttlefieldpl-koszulki

Nawet nagrody za to były :roll:

PostNapisane: 14 lip 2011, 14:12 

q0084 napisał(a):
Oj tam Seffik tym razem chociaż każdemu wystarczyło piwa :P I nie trzeba było biegać po nowy zapas jak poprzednio, bo wszystko się wypiło w trakcie czekania na start meczu :D

chyba jedyny pozytyw :lol: no i ze serwer poprawnie dzialal a nie jak ostatnio :twisted: ale jak g4g robi to wsio gra :omg:

PostNapisane: 14 lip 2011, 15:44 
Moderator forum

Widzę wielki błąd . G4G nie grało z reprezentacją portalu Battlefield.pl.
Grali z ekipą pod nazwą "ForumBF" która składa się niemal z całkowicie innych graczy i nie jest reprezentacją portalu Battlefield.pl. Proponowałbym jednak by chłopacy z G4G nie myliła ekip bo z ekipą Battlefield.pl nie poszłoby im tak łatwo. Nie wiem kto kogo wprowadził w błąd ale warto to sprostować.

PostNapisane: 14 lip 2011, 16:03 

Z posród osób które grały, związane z bfpl jakąś historią były może 2, mniej niż 5 znało się wczesniej (poza bfpl), 7 poznało się w ciągu ostatnich 3 dni i zaznajomiło jako tako z taktyką, reszty nie znam.

Praktycznie mecz 4fun zamienił się w rzeź, bo wystawili "kwiat rycerstwa", a my ludzi o dobrych chęciach. U nas lvl nie miał znaczenia a oni rekrutowali od lvl ponad 20 ? 30 ? śledząc dokładnie historię każdego zawodnika... Więc polityka gdzie 1 team nie grał w bc2 w sumie nawet 2000h a w 2 teamie +- większość lub kazdy z zawodników tyle spędził w grze nie mogło się skończyć inaczej.

Mogłem z resztą się temu wcześniej przyjżeć i załapać knyf, lub trzeba było ustalić wcześniej zasady rektutacji wspólne dla G4G i BFPL.

...jednak takie argumenty to można teraz między bajki włożyć no i jest nauka na przyszłość dla mnie (jako tymczasowego dowódcy) jako że mogłem temu zapobiec wcześniej i innych.

Aż sobie kupiłem Minecrafta wczoraj, bo widzę że tam tylko coś mogę zdziałać.

Ostatnio edytowano 14 lip 2011, 16:09 przez ASMODATH, łącznie edytowano 3 razy

PostNapisane: 14 lip 2011, 16:05 

@Sokar44

Może i grali z ForumBF, ale nawet na stronie głównej Battlefield.pl jest napisane Bitwa: G4G.pl vs Battlefield.pl 08.07.2011 a z tego niedoinformowani ludzie mogą wywnioskować, że grali z BF.pl

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 143 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2