Teraz jest 27 lis 2024, 22:05

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
PostNapisane: 1 mar 2010, 14:24 

dla mnie 8.9 - 9.1 to idealna ocena dla tej gry.
MW2 może i ssie w multi ale w single to jest absolutny nr1 fps gier akcji (cod4 to dla mnie ta sama gra).
BC2 w multi zaś jest jak narazie "on top", a porównanie do np. CS są zupełnie nie na miejscu bo to inna gra, i w swojej lidze moim zdaniem BC2 jest absolutnym i niekwestionowanym mistrzem, faworytem i czym tam sie jeszcze chce. Ale multi to tylko połowa gry, a niestety w single bc2 nie spełnia oczekiwań. Więc patrząc już choćby na wyrost 11/10 za multi i 6-7/10 za single i tak wychodzi mniej niz te zniesławione 9 IGN. Ponadto my patrzymy z perspektywy PC, jednak z perspektywy konsol, na mw2 nie mogą narzekać, więc 9.5 ign nie dziwi mnie dla cod6.

PostNapisane: 1 mar 2010, 14:46 

multi to polowa gry ??
Raczej multi to 85% jak nie wiecej gry w tego typu produkcjach.

PostNapisane: 1 mar 2010, 16:20 

Wlasnie dlatego nie wiem, czy DICE nie zrobiloby lepiej nie dajac singla w ogole ;) Po prostu jak widac czesto recenzje pisza osoby takie jak ovne, dla ktorych single to polowa gry :D A w rzeczywistosci dla wiekszosci graczy, mogloby go w ogole nie byc, bo i tak BC2 kupuja jedynie dla multi.
Niestety trzeba sie przyzwyczaic juz do tego, ze beda patrzec na BC2 przez pryzmat singla i porownania tego aspektu gry do MW i MW2, gdzie singiel rzeczyiscie jest bdb. Ale co z tego, jezeli multi w MW2 jest kiepskie?
Dlatego ja tam nie patrze w ogole na singla, bo tak naprawde to tak jakby patrzec na pojedyncza gre w takich produkcjach jak CS, Left 4 Dead, czy Starcrafcie. To tylko dodatek do multi i tak powinno sie go traktowac, a nie jako rzecz wplywajaca w znacznym stopniu na ocene gry.

PostNapisane: 1 mar 2010, 17:26 

Patrzysz strasznie obiektywnie i pod względem "dla mnie multi ważne, single nie". Może kogoś właśnie bardziej obchodzi to multi? Nie można generalizować ocen, które względnie powinny (choć jak wiadomo nie sa) subiektywne. Jeśli ktoś nie ma dostępu do interentu / ma słaby, zapewniam cię że będzie miał w bardzo głębokim poważaniu multi. I co wtedy? Ocena 10 która najchętniej daliby wszyscy będzie dla niego za przeproszeniem g**** warta. Patrzysz pod pryzmat siebie samego, gdyż to dla Ciebie multi jest ważniejsze, jednak nie wszyscy tacy są. Oczywiście, to jest priorytet w tej grze, ale co, dasz jej 10, bo musi być więcej od MW2? I jeśli multi jest świetne a single beznadziejne dalej dasz 10 "bo multi ważniejsze?". Głupota i bzdura. Są ludzie którzy kupują gry dla singla i multi ew. są przedłużeniem rozgrywki, znam takich wielu, bądź po prostu nie mają czasu szlifować skilli w mp, i grają z ciekawości / bo oczekują adrenaliny i epickości która byłą walnie zapowiadana przez DICE. W tym momencie idzie taki "każual" do sklepu, chwyta grę chwaloną 10/10 (a na pewno 9+), według tego to najbardziej orgazmatyczne przeżycie w jego życiu. A czeka go klops. I dlatego właśnie moim zdaniem 8.9 to jest dobra ocena. Z audio mogę się nie zgodzić ,bo to naprawdę najlepsza robota jaką słyszałem i zasługuje na 10/10.

Dlatego nie ściągajcie ocen "bo musi być więcej od MW2". Tym bardziej że moim zdaniem mw to także zupełnie inna gra i porównania są na wymus. Pozatym jedynym argumentem który przytaczasz za bf to lepsze multi gorszy singiel. Kontragument jest lustrzany dla mw czyli lepsze single gorsze multi. Równanie wychodzi na równo, a jednak wszyscy się upierają że bc2 powinno być niebo lepsze. I tego nei mogę pojąć.

P.S nie jestem też pewien, ale wydaje mi się że recenzent podchodził do gry sceptycznie, mówiąc że nie jest fanem BC1. Czyli wychodził z założenia że będzie gorzej, i szukał powodu by w jakiś sposób krytykować (bo miał uprzedzenia do 1 częsci)

PostNapisane: 1 mar 2010, 17:46 

Ovne.. Prosze..! No, raczej, ze pisalem subiektywnie, przeciez tego nie ukrywalem.
Ale srednio zrozumiales widze sens tego co napisalem, a dokladniej w ogole go nie zrozumiales. Mialem na mysli tylko tyle, ze paradoksalnie gdyby DICE nie zaaplikowalo w ogole singla to oceny gry bylyby duzo wyzsze. Po prostu jezeli stworzyliby gre stricte pod multi to nikt nie czepialby sie na sile singla.
Jezeli ktos kupuje BC2 dla singla to powodzenia, mi by bylo szkoda tylu pieniedzy na 4 godziny zabawy. Ale, ze sa tacy ludzie to racja trzeba uwzglednic to w recenzji i co do tego nic nie mam przeciez :)
Jedyne co mnie zaskakuje i jest dla mnie nieporozumieniem to patrzenie i ocenianie tej produkcji przez pryzmat singla. Kazdy kto choc troche ogarnia temat gier wie, ze praktycznie zawsze seria BF byla kojarzona z multi i to byla jej najmocniejsza strona, czyz nie?

PostNapisane: 1 mar 2010, 18:01 

Mylisz się,jeśli by nie było singla to ocena końcowa byłaby jeszcze niższa..właśnie przez jego brak..

PostNapisane: 1 mar 2010, 18:13 

Moze i masz racje. Jednak Left 4 Dead nikt oceny nie obnizyl za brak singla, a wrecz dostala ona swietne oceny i multi-gre roku. Oczywscie mozna zagrac kampanie samemu, ale po co? Ja wiem, ze to rozne gry i w ogole, ale cos w tym jest. Jak widzisz ocene BC2 zaniza singiel i pewnie slusznie.
Zreszta EOT mi tam i tak to obojetne jakie beda oceny, mi sie gra bardzo podoba, kupuje ja dla multi, a jest ono w BC2 swietne. To tyle ode mnie w tym temacie ;)

PostNapisane: 1 mar 2010, 18:42 

dupielos napisał(a):
Satyr napisał(a):
http://xbox360.ign.com/dor/objects/14293277/battlefield-bad-company-2/videos/bfbc2_vdr_022610.html

Porównując ją do oceny wg. mnie beznadziejnego mw2 wydaje mi się niska. Dobra ocena dla mnie zaczyna się od 9.

Omija Cie masa swietnych gier jezeli dobra ocena zaczyna sie od 9. W zasadzie to omija cie 95% gier w ogole. Juz pomine fakt ze idac wg skali to gra 5/10 = przecietna, 6/10 ponadprzecietna, 7/10 dobra, 8/10 bdb 9/10 doskonala, 10/10 miazga. Oczywiscie roznie mozna skale interpretowac ale 8/10 = zle a 9/10 = dobrze? Warto czasami sie zainteresowac tymi niby slabymi grami, wiem z doswiadczenia ze potrafia przyniesc mase funu mimo ze ocena nie taka jak najwiekszych megahitow. Mialem kumpla z podobnym podejsciem, zdziwil sie jak dobra moze byc gra ze srednia 70 na metacritics. Bledem jest nie brac pod uwage faktu, ze recenzenci moga miec troche inne upodobania/gusta a gry nie da sie ocenic w 100% obiektywnie.

Czy ja gdzieś napisałem, że nie gram w gry, które maja notę poniżej 9,0? Nie gram w "niby słabe gry" gram tylko w te, które dają mi radość z gry. Co serwis to ocena, czasem na jednym gra dostaje 7,0 a już na innych +,- 2. Wystarczy że tą recenzję robili miłośnicy CODA i wynik jest jaki jest. Ta ucięta 1/10 jest taka "na siłę", daje większy "kontrast" pomiedzy gniotem MW2, którego ukończyłem w 2,5h, z czego 1/4 czasu to były filmiki i skrypty.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 2