Teraz jest 2 sie 2025, 01:13

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 67 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Bronie.
PostNapisane: 12 mar 2010, 10:42 
Moderator forum

W naszej Armii do niedawna były na składach różnych jednostek RPD, PPS i PPSz ...
Sprzedali to w ostatnich latach na rynek cywilny w USA :)
A AKM/AKMS będą jeszcze długo pokutować w niektórych naszych jednostkach ...

PostNapisane: 12 mar 2010, 10:44 

Hmm.... w sumie to chyba Rosja ma bardzo wiele rodzajów uzbrojenia na stanie - to jest zbyt wielka armia żeby móc na raz przerzucić na AK-74. Zwłaszcza że Rosjanie nie zmieniają tylko karabinu szturmowego ale również amunicje a to już wielka restrukturyzacja .Wcale się nie zdziwię ja w jakimś DLC będą dodatkowe bronie. Osobiście spodziewam się (i mam nadzieje) na AK, FAMAS, SSG-550 i może jakiś powtarzalny karabin z IIWŚ (Lee Enfield może??) - oczywiście to tylko zgadywanki. Nieobecność AK w w sumie jest uzasadniona - w końcu to niedaleka przyszłość a Kałach to konstrukcja (o ile się nie mylę) z 1943r. Jeżeli chcecie się dowiedzieć więcej o broni (zwłaszcza o Rosyjskiej) to wpiszcie w google: WorldGuns - to rosyjska strona dla początkujących pasjonatów broni palnej.

PostNapisane: 12 mar 2010, 11:06 

AK47 jak sama nazwa wskazuje jest z 1947 roku. :P Dla mnie największym failem jest ukazanie na okładce żołnierza z M4 i brak tej broni w grze....

PostNapisane: 12 mar 2010, 11:41 

Niestety - modernizacja wojska wygląda tak że beryle dostają tylko "frontowe" jednostki - albo te które wysyłają żołnierzy na misje albo te które ochraniają najważniejsze instytucje państwowe.
W pozostałych ciągle królują kbk akms, pm'y oraz pk ( bo tak sie zowie polski odpowiednik RPD :> )
Akurat znam tą sytuacje od wewnątrz bo pracuje w tym burdelu i w naszej jednostce wymieniali kbk akms na beryle. Roboty było przy tym co nie miara ( masa czyszczenia starych giwer )
...ale stare, wysłużone PK caaaały czas są na magazynach tak samo z resztą, jak blaszane hełmy oraz inne przedpotopowe sprzęty :>

Co do gry to rzeczywiście - brakuje troche standardowych giwer zwłaszcza że niektóre te nowsze odstraszają mnie swoim wyglądem - gra traci klimat gdy strzelam z czegoś co wygląda jak jakiś lasergun z gwiezdnych wojen :>.
Na szczęście wciąż pozostaje kilka klasycznych giwerek :)

PostNapisane: 12 mar 2010, 11:45 
Moderator forum

labud27 napisał(a):
AK47 jak sama nazwa wskazuje jest z 1947 roku. :P Dla mnie największym failem jest ukazanie na okładce żołnierza z M4 i brak tej broni w grze....

Rozkaz dowództwa armii radzieckiej, o przyjęciu karabinu do uzbrojenia, oficjalnie odrzucił jakiekolwiek oznaczenia rocznikowe. Z tego powodu używanie nazwy AK-47 w stosunku do jakiejkolwiek odmiany seryjnej karabinu, jest więc nadużyciem i błędem terminologicznym. Wszelkie oznaczenia typu: AK-46, AK-47 i AK-48 dotyczą wyłącznie poszczególnych odmian rozwojowych karabinu.

http://pl.wikipedia.org/wiki/Karabinek_AK

PostNapisane: 12 mar 2010, 14:08 

To prawda z tym oznaczanie broni przez Rosjan. Kiedyś się zastanawiałem skąd ten dodatek do AK. Przyszło mi do głowy że to Amerykanie po raz pierwszy widzieli AK w 1947r, oczywiście zgaduje ale miało by to sens biorąc pod uwagę AK jest tak nazywany głównie na zachodzie. A tu kilka fotek na dodatek :

Obrazek
To prototyp z 1946 (nie pierwszy zbudowany ale pierwszy przypominający AK)

Obrazek
Eksperymentalny AK z 1947 (nazywany pierwszym modelem)

Obrazek
Eksperymentalny AK z 1947 (nazywany drugi model)

Zdjęcia ze strony http://world.guns.ru

PostNapisane: 16 mar 2010, 16:24 

Co prawda to prawda, na okładce jest kolo z M4 a nie ma tej broni w grze. AK-47 to już przeżytek, nie ma co się oszukiwać. Jest kilka starych broni takie jak M16, M60, Thompson, M1911.45, UZI, PKM i wiele innych poczciwych broni. Mi się podoba M60 ale w grze oprócz M249 SAW powinno być też także M249 SDP czyli wolniej strzelająca ale zadająca więcej obrażeń broń.

PostNapisane: 16 mar 2010, 16:44 

Ak ---> awtomat kałaszinkowa
http://www.opisybroni.republika.pl/AKM.html

PostNapisane: 17 mar 2010, 00:21 

M416 to takie coś jakby M4 , niestety odstrasza wyglądem . Zamiast AK-47 dali nam złomiasty AEK-971 / bądź też dobry AN-94 , który także dość śmiesznie wygląda . Mogli chociaż dać AK-74 IMHO najlepsza broń z BF2 dla assaulta . Snajperki zostawili podstawowe , nie ma szału - jest to samo co w BF2 prawie . Medyk dostał trochę nowych , mechanik nareszcie nie jest lamą z shotgunem :D.

PostNapisane: 17 mar 2010, 00:41 

zamiast m60 powinien być M240,zresztą tak jak napisali w jego opisie "jest wypierany przez nowsze M240",bezsens jest w UZI i PP2000,bo to wiadomo ze jak ktoś ma tego drugiego to nie będzie używał UZI... tak jakby była to ulepszona wersja,mogli dać poczciwego MP 5 :P

PostNapisane: 18 mar 2010, 15:38 

a powiedzcie mi ile zwiad ma broni chodzi mi o te długie, snajperki (ta kategoria) bo tam pistolety to za bardzo mnie nie interesują.

PostNapisane: 18 mar 2010, 16:22 

Tyle samo co każda inna klasa, czyli 7.

PostNapisane: 19 mar 2010, 13:36 

Paplo99 napisał(a):

Cos nie tak napisałeś z tymi broniami bo ja juz jak gram w MP mam 8 broni u Zwiadowca a mam:

M24
ST88
SW
SWU
GOL
VSS
870MCS
SAIGA

PostNapisane: 19 mar 2010, 14:20 

samar napisał(a):
Paplo99 napisał(a):

Cos nie tak napisałeś z tymi broniami bo ja juz jak gram w MP mam 8 broni u Zwiadowca a mam:

M24
ST88
SW
SWU
GOL
VSS
870MCS
SAIGA

Dobrze napisał. 7 unikalnych broni w każdej klasie. Dodatkowo są bronie "uniwersalne" odblokowywane przy konkretnych poziomach gracza (i nie zależne od klasy jaką grasz).

PostNapisane: 19 mar 2010, 14:24 

ptaku71 napisał(a):
samar napisał(a):
Paplo99 napisał(a):

M24
ST88
SW
SWU
GOL
VSS
870MCS
SAIGA

Dobrze napisał. 7 unikalnych broni w każdej klasie. Dodatkowo są bronie "uniwersalne" odblokowywane przy konkretnych poziomach gracza (i nie zależne od klasy jaką grasz).

Czyli mam rozumieć że moge odblokować broń szturmowca tak? majac już odblokowane 7 broni zwiadowca?

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 67 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2