Teraz jest 28 lis 2024, 00:42

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 48 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 31 mar 2010, 13:22 

BrainAirways napisał(a):
To nie był problem z pingiem. To był jak nic hacker. Widział ludzi przez drzewka choć kamerzysta nikogo nie był wstanie zobaczyć. Dodatkowo zwrot o 180 stopni to po prostu działanie właśnie aimbota + wallhack.

Ja grałem ostatnio na serwerze G4G.pl HC. Nie będę podawał nicka, choć go znam, ale nie mam niezbitych dowodów. Po prostu typ śmierdział na kilometr. Mapa Nelson Bay. Serwer HC więc o spotowaniu można zapomnieć, a koleś i tak walił przez choinki z perfekcyjną celnością.

Była sytuacja że ja byłem na górce pode mną był mate z teamu, mate nagle pada a w następnej sekundzie padłem ja, schowany za drzewem tak że nie było opcji żeby mnie zobaczyć.

Inna sytuacja, siedzę za choinką właśnie ten koleś dostaje kulkę ze snajperki ode mnie. Ktoś go podnosi i w następnej sekundzie już nie żyje.

Jest na tym serwie pb?

PostNapisane: 31 mar 2010, 13:32 

zwrot o 180% to również skrypciki do niektórych myszek i klawiatur
a ja tez czasem wale do drzewka/murku/innej osłony za którym pozornie nikogo nie ma - czasem przez mgnienie oka widzę (lub wydawało mi się, ze widziałem) jak ktoś tam się chowa. Nie ma szans aby osoba biegnąca za mną zobaczyła to samo. W niektórych sytuacjach ci którzy mają shadow na high wiedz więcej (choć z reguły jest właśnie na odwrót). Różnie bywa

PostNapisane: 31 mar 2010, 13:58 

PavelZet napisał(a):
zwrot o 180% to również skrypciki do niektórych myszek i klawiatur
a ja tez czasem wale do drzewka/murku/innej osłony za którym pozornie nikogo nie ma - czasem przez mgnienie oka widzę (lub wydawało mi się, ze widziałem) jak ktoś tam się chowa. Nie ma szans aby osoba biegnąca za mną zobaczyła to samo. W niektórych sytuacjach ci którzy mają shadow na high wiedz więcej (choć z reguły jest właśnie na odwrót). Różnie bywa

Gadasz jak byś nie widział cheatera filmik z Youtuba w tym temacie perfidnie go pokazuje a Ty się zasłaniasz głupim przypadkami i fartem

PostNapisane: 31 mar 2010, 14:02 

Satyr napisał(a):
BrainAirways napisał(a):
To nie był problem z pingiem. To był jak nic hacker. Widział ludzi przez drzewka choć kamerzysta nikogo nie był wstanie zobaczyć. Dodatkowo zwrot o 180 stopni to po prostu działanie właśnie aimbota + wallhack.

Ja grałem ostatnio na serwerze G4G.pl HC. Nie będę podawał nicka, choć go znam, ale nie mam niezbitych dowodów. Po prostu typ śmierdział na kilometr. Mapa Nelson Bay. Serwer HC więc o spotowaniu można zapomnieć, a koleś i tak walił przez choinki z perfekcyjną celnością.

Była sytuacja że ja byłem na górce pode mną był mate z teamu, mate nagle pada a w następnej sekundzie padłem ja, schowany za drzewem tak że nie było opcji żeby mnie zobaczyć.

Inna sytuacja, siedzę za choinką właśnie ten koleś dostaje kulkę ze snajperki ode mnie. Ktoś go podnosi i w następnej sekundzie już nie żyje.

Jest na tym serwie pb?

Nie dam sobie ręki uciąć bo właściwie to ciężko stwierdzić który serwer ma PB, a który nie. Bo te informacje dawane przez serwer są dziwne, choć jak dam w filtrze że z PB to żadnego G4G.pl serwera nie wyświetla więc raczej nie ma.

PostNapisane: 31 mar 2010, 14:21 

BrainAirways napisał(a):
Nie dam sobie ręki uciąć bo właściwie to ciężko stwierdzić który serwer ma PB, a który nie. Bo te informacje dawane przez serwer są dziwne, choć jak dam w filtrze że z PB to żadnego G4G.pl serwera nie wyświetla więc raczej nie ma.

Ja mam wrazenie, ze jak sie zaznaczy PB w wyszukiwarce serwerow to on wyszukuje tylko takie bez :stupid:

Co do filmiku. To byl cheat jak nic. Gosciu wewnatrz budynku w przeciagu paru sekund wycelowal do trzech roznych celi w skrajnie roznych kierunkach - przez okna ...

PostNapisane: 31 mar 2010, 14:54 

BrainAirways napisał(a):
właściwie to ciężko stwierdzić który serwer ma PB, a który nie.

Zgadza sie, servery moze miec wlaczonego PB ale pokazuje ze ma go wylaczonego. Moze miec wlaczonego i pokazywac ze jest wlaczony. Jest to kwestia oprogramowania serverow. Raz wlaczony PB dziala caly czas nawet jak w jakims Guardianie go wylaczysz. Wylacza sie dopiero po restarcie servera.
U nas np. PB jest wlaczony, ale w opcjach pokazuje ze wylaczony .... wchodzi wiec sobie cheaterek, bo mysli ze nie ma PB a tu niespodzianka.. BAN :) hehe
Jedyna metoda na sprawdzenie czy jest PB czy nie, to wylaczyc PB u siebie w opcjach gry. W takim przypadku nie wpusci cie na zaden server ktory ma PB (czy to ujawnionego czy tez nie).

PostNapisane: 31 mar 2010, 15:05 
Zbanowany

@tam do kogoś
PB banuje:
Cdkeya i konto EA. A więc jak jakiś cheater kupi sobie nowego keya to nie może grać na stramy koncie EA, tylko musi sobie zrobić nowe konto EA. A więc jak ma gdzieś z 40 range no to starta duża dla niego.

@Filmik
101% cheater

@do kogoś
Tak, jak w filtrach ZAZNACZY się Punkbuster (jak jest X) to wyszukuje serwerów BEZ PB.

Posiadacze VIP cheatów, grają nawet na PB - bo VIP hack jest niewykrywalny. (lecz nie zawsze)
Niestety czy też stety jedna ze stron sprzedająca VIP hacki coś nawaliła i o...już cheat jest wykrywalny. Stąd fala banów na PBBANS z dopiskiem VIOLATION (AIMBOT) 50120. To jest VIP hack jednej z bardziej znanych cheatsite.
Teraz taki cheater który dostał bana od PB, może grać tylko na servach z NON-PB.

PostNapisane: 31 mar 2010, 15:31 

DawidsonRNG napisał(a):
Gadasz jak byś nie widział cheatera filmik z Youtuba w tym temacie perfidnie go pokazuje a Ty się zasłaniasz głupim przypadkami i fartem

mówiąc szczerze nie widzę nic niezwykłego w tym filmie - zapewne już przyzwyczaiłem się do cheaterów ;)

A na poważnie to do błyskawicznych zwrotów o 180% przyzwyczaiłem się już w pvp WoWa - wiele osób wykorzystywało tą funkcje na klawiaturach gameing'owych Logitecha a co do reszty w małym okienku youtube nie wiele mogę zauważyć a dużego w pracy nie ustawie - (tnie strasznie - taki sprzęt takie łącze, wrócę do domu obejrzę jeszcze raz).

Niczym się nie zasłaniam - bo też przed niczym nie muszę się bronić. Proszę niczego nie sugerować pod moim adresem lub myśleć 2 razy zanim się coś napisze - ja nie cheatuje nie wykorzystuje bug'ów gry. Gram 4fun nie zależy mi na żadnym k/d, skilllevelu czy innych bzdetach. Nikogo też agresywnie nie atakuje na forum. Pamiętam jak HA grał kilka meczy z Wildą i Wildą 2 lub czołowymi klanami z CB - nikt ich nie posądzał o cheaty, ale nie raz zdarzało się nam mówić - kurnia... to nie możliwe. Po prostu chłopaki mieli takiego skilla że we łbach się nam to nie mieściło. A przecież HA do słabych klanów też nie należał.

PostNapisane: 31 mar 2010, 16:49 

BrainAirways napisał(a):

nie hacker tylko cheater.

PostNapisane: 31 mar 2010, 18:31 

PavelZet napisał(a):
Niczym się nie zasłaniam - bo też przed niczym nie muszę się bronić. Proszę niczego nie sugerować pod moim adresem lub myśleć 2 razy zanim się coś napisze - ja nie cheatuje nie wykorzystuje bug'ów gry. Gram 4fun nie zależy mi na żadnym k/d, skilllevelu czy innych bzdetach. Nikogo też agresywnie nie atakuje na forum. Pamiętam jak HA grał kilka meczy z Wildą i Wildą 2 lub czołowymi klanami z CB - nikt ich nie posądzał o cheaty, ale nie raz zdarzało się nam mówić - kurnia... to nie możliwe. Po prostu chłopaki mieli takiego skilla że we łbach się nam to nie mieściło. A przecież HA do słabych klanów też nie należał.

Przecież nigdzie o nic Cię nie oskarżyłem ani nic nie zasugerowałem.

PostNapisane: 31 mar 2010, 18:57 

DawidsonRNG napisał(a):
Przecież nigdzie o nic Cię nie oskarżyłem ani nic nie zasugerowałem.

zasłaniać się - przen. (czymś) pozorować (coś czymś), tłumaczyć się, usprawiedliwiać się, wykręcać się - słownik synonimów

sugerowałeś że zasłaniam się czyli pozoruje, tłumaczę sie lub wykręcam ...głupimi przypadkami i fartem...

Co w temacie o cheaterach w tak wrażliwym środowisku na ten proceder jak BF2 Community może skutkować niemiłymi dla mnie konsekwencjami - ot ktoś sobie coś kiedys przypomni widząc sgt.PifPafa - a to ten co sie bronił na forum w temacie o cheatach !

Wiem doskonale, że chciałeś napisać coś w stylu; ...ty interpretujesz to głupimi przypadkami i fartem... - problem w tym, że inni mogą tego nie wiedzieć - dlatego proszę wszystkich o zastanawianie sie nad tym co sie pisze - czasem jedno słowo zmienia cały sens tego co sie chciało wyrazić - już lepsze sa błędy ortograficzne, serio :wink:

naturalnie o nic nie mam do Ciebie żadnych pretensji
pozdrawiam :)

ps. obejrzałem filimik na pełnym ekranie i nadal nie widzę 100% dowodu na to, że gość jest cheterem, przydałoby sie wiedzieć ile fragów mu zaliczyło po tej akcji w 22 sek. Faktycznie podejrzanie szybko reaguje - ale dla mnie to w BC2 prawie każdy (tylko nie ja :lol: ) ma refleks jak terminator - strasznie wszystko tu szybko sie dzieje w BF'ie dało sie na chwilę przystanąc zastanowić sie co dalej, zmienić strategię a tu stoisz i zaliczasz headshota prawie zawsze.

PostNapisane: 31 mar 2010, 19:56 

No fakt mogłem się jaśniej wypowiedzieć i ciesze się, że odebrałeś to tak jak ja to miałem na myśli, także spoko ;)

PostNapisane: 1 kwi 2010, 10:29 

Walka jest niezwykle dynamiczna i ciężka dlatego podziwiam ludzi którzy mają bardzo korzystny stosunek K/D. Zawsze po zakończonej rundzie analizuję tabelkę. Szczególnie jeśli taki człowiek gra szturmowcem to naprawdę jestem pod wrażeniem. Dlatego tym bardziej powinno się tępić wszelkie przejawy cheaterstwa. Co do ustawień serwera to też zauważyłem że często są błędne informacje np niby pisze że celownik, kamera zabójcy itp jest włączona a wchodzi człowiek na serwer a tu zonk. Trochę jest to wkurzające bo niekeidy 5 razy serwer zmienię zanim znajdę taki którego ustawienia mi pasują. Powinni coś z tym zrobić.

PostNapisane: 1 kwi 2010, 11:43 

Tak na marginesie to nie wiem czy zauważyliście że pan Bu.Rogers zniknął z pierwszego miejsca Leaderboards. Czyżby w końcu EA zobaczyło że jego K/D było ciut podejrzane? Trochę im to czasu zajęło, chyba ze trzy tygodnie. Chciałbym żeby następnym razem takie rzeczy były szybciej wyłapywane bo wstyd dla EA.

PostNapisane: 1 kwi 2010, 12:00 
Zbanowany

Ta, a wraz z nim moja postać z mojego konta -.-...ale w rankingu nadal jestem...

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 48 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2