W BF BC2 podoba mi sie: - parabola pociskow (brakuje mi tego w COD4) - grafika (ale to chyba oczywiste ze jest lepsza - gra wyszla ze 2 lata po COD4)
W BF BC2 nie podoba mi sie: - rozgrywka przypomina wojne liceum medycznego ze snajperami (typowy przyklad: gorka obstawiona przez 4 sniperow, a w zakatku skalnym 3 medykow z m60 ostrzeliwuje wszystko, co nie przypomina czlonkow ich zespolu), Oczywiscie m60 trafia od razu z drugiego konca mapy. - dziadowski serwer browser (nie umywa sie do cod4) - nierowne i dziwne rozlozenie umiejetnosci w profilach (np. dlaczego mechanik potrzebuje tyle samo czasu na rozbrojenie ladunku pod MC co asfalt/ czy - o zgrozo - medyk - ? ) - jaki sens ma tlumik tej grze ? Po co one jest ? Ma skracac zasieg broni i DMG ? Ma zajefajnie wygadac na opisach broni ??? - perki mechanika mozna sobie w dvpe wsadzic - co drugi asfalt lub medyk biega z perkiem zwiekszajacym ochrone przed buletami, co powoduje, ze gosciowi trzeba wpakowac caly magazynek z AKSU i jeszcze poprawic pistolem, zeby go zdjac. - w cholere bugow (np. dzisiaj zauwazylem ze mechanik ma cudowna wlasciwosc przeladowywania bazuki pod woda, podczas plyniecia po oddanym strzale) - po grzyba komu MT136AT4, skoro nawet we wlasnego buta nie da sie tym trafic... (wiem, widzialem filmiki na YT, na ktorych kolo jednym pociskiem rozwalal T90. Niby trafil, ale ze od razu rozwalil ? rispekt...) - kto wymyslil, ze strzelby maja taki duzy zasieg.... (tu akurat nie narzekam bo biegam ostatnio z SPASem12) ? - jesli juz ktos wymyslil, ze mozna korzystac z pojazdow, to czemu tak trudno bylo wymyslic system ich uszkodzen ? (nie wierze, ze abramsem po trzech uderzeniach z rpg jezdzi sie tak samo, jak swiezo pomalowanym i odebranym z fabryki... - team play w BC2 to mit. Przynajmniej na serwach public. Sniperzy ostrzeliwuja pole walki (w dvpie maja sasiedni pagorek z wrogimi sniperami, bo tak nie nabija hitow), medycy biegaja stadami jak zebry na safari i spray'uja na lewo i prawo z LMk (kurde, od kiedy medycy biegaja z LKMami ... ? Ja rozumiem pistolety, no, moze UZI czy inne sami-automaty, ale LMKy ? Jaby byl w BF BC2 polowy kapelan, to chyba mialby granaty atomowe i miotacz ognia...).
W COD4 podobalo mi sie: - nawet swiezy gracz, z podstawowa bronia stanowil powazne zagrozenie (M16 czy MP5 potrafia zrobic kuku) - serwery z modami (np. mercilles clan, WP1/2, itd...,), serwery z nowymi mapami - mam wrazenie, ze PB w COD4 jakos szybciej i skuteczniej wylapywal cziterow (krvwa dzisiaj znowu kolezka jeden dostal 3 strzaly ze spasa12 (+ammo magnum) w twarz z odleglosci 3 metrow, a i tak zabijal mnie nozem, a killcam pokazal, ze ma 100% healthu...) - tryby S&D - FF bylo standardem szanujacych sie serwerow - w BC2 jeszcze nie spotkalem serwa z FF=ON (moze znacie jakis.....)
W COD4 nie podobalo mi sie: - kazdy pracowal na swoj wynik. No chyba ze dobry klan gral - tacy to umieli pracowac w grupie...
Szkoda ze MW2 nie suportuje dedykowanych serwerow, i wszystkiego co z tym idzie. Gdyby tak bylo, roznorodnosc broni, perkow i map nie zostawila by dla BC2 zbyt wiele miejsca a rynku...
Sie rozpisalem.... ale nie akceptuje bezkrytycznego podejscia do swietnie rozreklamowanego produktu: BF BC2. PP
|