Teraz jest 12 gru 2024, 23:52

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 43 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 25 maja 2010, 19:28 

gabcio napisał(a):
exoriou napisał(a):
Dla mnie te porady co do aima są takie trochę... mało przydatne? Bo zdecydowana większość tematu to o ćwiczeniu refleksu w jakichś różnorakich gierkach nie wiadomo skąd. Chętniej poczytał bym więcej na temat wspomnianego może raz na początku podbicia i rozrzutu.

widze ze juz wszystko sprawdziles i juz wszystko wiesz po statach jakie masz musisz byc na poziomie PRO wiec po co ci reflex i dobry aim,pewnie zabijasz spojrzeniem co?! :lol:

trafiasz na goscia z takim aimem:

http://www.youtube.com/watch?v=LCsDuq60yEU

i nie masz szans...zanim na niego nacelujesz koles sprzedac ci banie jedna seria..uwierz sa tacy!!! a pozniej to sie krzyczy ze haxy ma :stupid:

moja prosba do forumowiczow bardziej tych nowych: jezeli uwazacie ze wszystko wiecie bez sprawdzenia i potestowania to prosze sie nie wypowiadac w tym temacie,w gry FPS LAN/online gram od 1998 i zdobylem za czasow quake kilka 1 miejsca na lanie w moim miescie takze stazu mam blisko juz 13 lat i wiem co pisze

O żeś teraz pojechał, rozbawiłeś mnie, naprawdę.

Wiesz, to że kreujesz się na jakiegoś pro super gracza nie znaczy, że ja też chce taki być. Napisałem moją opinię nt. tych poradników, że cały poradnik tak naprawdę sprowadza się do jednego - ćwiczenai refleksu, a ja chętnie poczytałbym jeszcze o czymś innym, to Ty mi wyjeżdzasz z tym jakie to ja nie mam statsy. No wybacz :D ale ja nie mam cisnienia na to żeby mieć w statystykach 75% celności :D

I nie musisz mi udowadniać tego jak dobrze ktoś może celować bo akurat zdaje sobie sprawe i nie krzycze na kazdego kto lepiej celuje odemnie, że ma haxy.

Wiesz, tez kiedys w moim miescie wygralem lana w quake i co? Czyni mnie to alfa i omega? :D Bo Ciebie najwyrazniej tak, a ja nigdzie nie napisalem, ze wszystko juz sprawdzilem i wszystko wiem, tak więc daruj sobie takich komentarzy.

I moze jeszcze tego nie wiesz, ale nie wszyscy chca byc pro.

PostNapisane: 25 maja 2010, 20:28 

aim+gra = skill...masz reflex i aim + ogarniasz recoila z gry jestes dobry...nic wiecej sie nie dowiesz...grac nie potrafisz?? mam ci powiedziec ze podczas strzelania masz ciagnac myszke do siebie?? to wiesz?!?! widziales gdzies poradnik do aima na jakims innym forum dotyczacym gier FPS??? ja nigdzie dlatego ten na forum bf.pl jest jedynym w spolecznosci graczy PL,nie korzystasz...nie komentuj,sa tacy co chca byc dobrzy i skorzystaja...jak mi cos nie pasuje to nie czytam i nie wypowiadam sie....a gdy to robie to pisze tylko w temacie na ktory mam troszke pojecia...a o tym o czym napisalem mam pojecie i chcialem sie podzielic z goscmi ktorzy nie spotkali sie z czyms takim a chcieliby pokazac cos wiecej na serverze...proste?!?!?! no to sio :D

PostNapisane: 25 maja 2010, 21:44 

gabcio to ty jesteś jakaś osobowość od kontroli ilości postów innych użytkowników ... a mógłbym się dowiedzieć ile postów moge napisać dziennie na tym forum , bo w regulaminie nic na ten temat nie widziałem ?? i gdzie sie patrzy w staty
( które ? ) aby ocenić co ma sie do powiedzenia , bo wątpie abyś przeczytał tą gigantyczną ilość postów jaki napisałem przez 3 miesiące , bo to coś strasznego co ja zrobiłem :lol:

i zwróć uwage co dokładnie napisałem
gladky napisał(a):
poustawiać sobie tymi programikami z przed 4 lat myszke , aby lepiej strzelać .... programik do ćwiczeń - spoko , fajna sprawa ,

aa i ostatnie gabcio grasz w BC2 ?

PostNapisane: 25 maja 2010, 23:57 

zaprzestalem poniewaz nudzi mnie ta gra( wyszlismy z grupy z chlopakami na ESL i wszystkie mecze oddajemy bo nikt juz nie chce grac,gra sie znudzila:( )...2 rundy to max,obecnie bawie sie w quake live,cs:s,sc,diablo2,w3 i warhammera..a to ze dalem poradnik to dlatego ze sa ludzie ktorzy jada na bc2 badz zaczynaja przygode z fpsam i napewno sa zainteresowani czyms takim,obecnie po waszych statach z bc2 ktore wiekszosc ma podklejone pod uwpowiedziami nie widze zeby byly rewelka,dlatego postanowilem podkleic temat z dzialu bf2 zeby pomoc poczatkujacym,jezeli sie cos komus nie podoba to sio,moza sa osoby ktore zamiast czytac kolejne offtopy maja jakies pytania? badz sa jacys goscie ktorzy maja jakies techniki strzelania,mozna smialo sie wypowiadac + screeny nie zaszkodzi :D

dobra moze cos o DPI wkleje,zrobimy z tego tematu cos bardziej o technicznych sprawach,sprzet,trening,lacza itd.

tak wyglada roznica pomiedzy 600 DPI a 5700 DPI

Obrazek

co to jest DPI??? dokladnie przedstawia to ten obrazek

Obrazek

czyli im wiecej DPI tym mniej tych punkcikow na calu kwadratowym...co za tym idzie?!? WIEKSZA PRECYZJA...no tak..duze DPI wieksza precyzja..ale myszka wtedy szybciej lata,szalona na maxa..zgadza sie ale wtedy zmiejszamy sensitivity w sterownika tak zeby nasza myszka chodzila przy max DPI normalnie..co to daje? plynnosc,przy dalekim dystansie nasze krotkie ruchy sa precyzyjniejsze nie szarpie,do porownania wlasnie ten screen wyzej..pamietajcie ze DPI to rozdzielczosc w myszce a nie szybkosc!! Czyli w myszkach z 600DPI jest 360.000 punktow w calu kwadratowym przy 2000DPI mamy juz 4.000.000 a przy 5700DPI ( na takim gram) to wychodzi olbrzymie 32.490.000 punktow na calu kwadratowym..prawda ze majstersztyk?!?Oczywiscie trzeba pamietac ze myszka zbiera ruch tylko w lini a nie obszarze...dlatego okresla sie jej dpi jako jedna wspolrzedna nie wymnarzajac np.5000dpi.Dlaczego myszka z niskim DPI porusza sie wolniej a z duzym szybciej?? Dlatego poniewaz ruch o dlugosci 5 cali przy 600 DPI to tylko 3000punktow,a przy 5000DPI to juz 25.000pkt. dlatego ruch z ta sama czuloscia a innym DPI daje inna szybkosc( dlatego DPI jest mylnie brana pod uwage jako sensitivity myszki)...druga sprawa jest taka...przy naprawde niskim low sensie i wysokim DPI do 3200...czesto szybki obrot o <180 stopni konczy sie szarpaniem ( z tego co sie orientuje dzieje sie tylko tak w laserach..myszki optyczne nie posiadaja tej wady,ale nie daje reki uciac za to)... poniewaz myszka nie lapie wszystkich punktow przy szybkim ruchu..dlatego jezeli ktos chce grac na laserze z low sensem na wysokim DPI polecam myszki powyzej 5000 DPI ktore nie gubia ruch..przykladowo logitech g9 ma ok 2-3 metry na sek ( szybkosc przy jakiej nie zgubi ruchu) i 3200 DPI...za to logitech g9x ma juz blisko 5-6 metrow na sekunde i 5700DPI,dlatego postanowilem zmienic sobie sprzet gdy tylko zaczelem grac na low sensie,mam nadzieje ze lopatologicznie wytlumaczylem pojecie DPI i ustawienia dla typu low sens,nie polecam gry na high sens poniewaz strzaly sa nie celne,malo precyzyjne....uczcie sie grac na low sensie..jak ci panowie:

http://www.youtube.com/watch?v=X277OS2Y ... re=related

http://www.youtube.com/watch?v=ZlqJlUqz-hA

http://www.youtube.com/watch?v=noCIRZ8J ... re=related

http://www.youtube.com/watch?v=5hBJjRgu ... re=related <-- mam idento podkladke..robie 180 na calej szerokosci...to wlanie jest low sens w moim mniemaniu

tak btw. szukalem takich rekawic..ale tylko sa krotkie...wiadomo przedramie ociera o blat biurka i ciezko sie ruszac,z taka rekawica dlon+przedramie sunie po biurku bez przeszkod..jak ktos ma cos podobnego moze sprawdzic dzialanie

PostNapisane: 26 maja 2010, 07:52 

Mialem kilka dni razera Imperator 5600dpi i jak w sterowniku mychy zmniejszalem sensivity(bo kursor za szybko latal) to w sterowniku pokazane bylo, ze zmniejsza sie DPI. OCB? Mysz sprzedalem bo dzieki niej lamilem..jak sie potem dowiedzialem to gosc ktory ja kupil za kilka dni ja tez sprzedal. Teraz gram na swojej starej DA 1800DPI i jest ok.

PostNapisane: 26 maja 2010, 13:33 

Satyr napisał(a):
Mialem kilka dni razera Imperator 5600dpi i jak w sterowniku mychy zmniejszalem sensivity(bo kursor za szybko latal) to w sterowniku pokazane bylo, ze zmniejsza sie DPI. OCB? Mysz sprzedalem bo dzieki niej lamilem..jak sie potem dowiedzialem to gosc ktory ja kupil za kilka dni ja tez sprzedal. Teraz gram na swojej starej DA 1800DPI i jest ok.

ja mialem mambe i tez ja sprzedalem..razer to bardzo przereklamowana firma moze maja 2 dobre mychy DA i Copera nic wiecej. mialem 2 logitechy (g7,g9) skusilem sie na razer i takze zalowalem,nawet zaliczyl reklamacje ( mysza za 430zl i klawisz sie polamal :lol: ) teraz wrocilem do nowszej generacji G9 - G9x i jestem zadowolony..z mamba mialem taka akcje ze tylko moglem DPI ustawic a sensa nie bylo mozliwosci w sterownikach,oczywiscie spotkalem sie takze z opinia na jedyn z forum ze razer jest strasznie awawyjnym sprzetem( moj tez sie popsul )...nie polecam tej firmy...jak juz cos to tylko podkladki z Razera bo musze przyznac ze mam 2 i sa naprawde dobre

PostNapisane: 26 maja 2010, 14:02 

Mam DA od premiery i do dzis jestem zadowolony. Oczy zapodalem AnirsAccelFixa z wiadomych przyczyn. Wczesniej w BF2 ladnie sie Diamondback sprawowal do czasu kiedy nie wgniotlem rolki do srodka. No i Imperator laser totalny fail. Ma on ten sam srodek co Mamba.

PostNapisane: 26 maja 2010, 15:41 

Piszecie żeby grać na low sens. Sens ustawia się w grze(http://forum.ea.com/eaforum/posts/list/0/473594.page z tego korzystam bo to z gry w ogóle jakieś czułe i chore), w customizerze razera i ustawieniach windows. Jak to ma wyglądać przy 1800 DPI? Podkładka Razer Destructor więc tak jak Ci panowie na tych filmikach to nie bardzo jest możliwość(niektóre podkładki wydają mi się wielkości klawiatury :omg: )

PostNapisane: 26 maja 2010, 17:54 

DreamerMann napisał(a):
Piszecie żeby grać na low sens. Sens ustawia się w grze(http://forum.ea.com/eaforum/posts/list/0/473594.page z tego korzystam bo to z gry w ogóle jakieś czułe i chore), w customizerze razera i ustawieniach windows. Jak to ma wyglądać przy 1800 DPI? Podkładka Razer Destructor więc tak jak Ci panowie na tych filmikach to nie bardzo jest możliwość(niektóre podkładki wydają mi się wielkości klawiatury :omg: )

napewno musisz dac sobie 1800dpi skoro taki masz max i ustawic ja tak zeby szybkie 180 stopni nie gubilo ci ruchu...sprawdz jak bedzie ci sie gralo jak 180 stopni wykonasz na calej szerokosci podkladki...postaraj sie sobie tak troche pograc...jezeli bedzie ciezko to zmieniaj od swojej czulosci -0.3 az dojdziesz do low sensa z ktorym grac bedzie ci sie wygodniej...raczej nie polecam ustawien windowsa...nie korzystam z panelu sterownia,wszystko tylko przez stery dolaczone do myszek....masz racje np. moja podkadki maja ok.44-45cm szerokosci i jakies 35 wysokosci to takiej wielkosci jak te na filmach

PostNapisane: 26 maja 2010, 19:38 

Folder BFBC2, zaznaczyć tylko do odczytu czy nie? Bo mam wrażenie, że w ogóle nie czyta ustawień z tego mousefixa.

Ok było 1280, teraz jest 720 czyli trzeba pogrzebać w customizerze :wink: Trochę masakra. Na razie z 10 zmniejszyłem do 4,9 (trochę więcej niż 180 stopni ale i tak jest ciężko, trzeba parę dni pograć i zobaczyć)

PostNapisane: 26 maja 2010, 20:18 

dajesz tak...zeby bylo mniej ale nie za duzo...zebys mogl sobie komfortowo grac...a za tydzien-1,5 znowu o te 0.3-0.5 mniej itd. itd. az w koncu podlapiesz

EDIT:

Obrazek

666 :D

PostNapisane: 27 maja 2010, 12:22 

gabcio napisał(a):
aim+gra = skill...masz reflex i aim + ogarniasz recoila z gry jestes dobry...nic wiecej sie nie dowiesz...grac nie potrafisz?? mam ci powiedziec ze podczas strzelania masz ciagnac myszke do siebie?? to wiesz?!?! widziales gdzies poradnik do aima na jakims innym forum dotyczacym gier FPS??? ja nigdzie dlatego ten na forum bf.pl jest jedynym w spolecznosci graczy PL,nie korzystasz...nie komentuj,sa tacy co chca byc dobrzy i skorzystaja...jak mi cos nie pasuje to nie czytam i nie wypowiadam sie....a gdy to robie to pisze tylko w temacie na ktory mam troszke pojecia...a o tym o czym napisalem mam pojecie i chcialem sie podzielic z goscmi ktorzy nie spotkali sie z czyms takim a chcieliby pokazac cos wiecej na serverze...proste?!?!?! no to sio :D

Okej, ale chciałbym zauważyć, że w BC2 aim to nie tylko refleks (przynajmniej dla mnie), a polecany przez Ciebie poradnik nie mówi wiele o czymś innym poza refleksem. I chyba mogę to zauważyć i o tym wspomnieć?

Może dla Ciebie fakt, jak skutecznie radzić sobie z rozrzutem i podbiciami, czy innymi aspektami gry/aim'a jest oczywiste, może są rzeczy, które prędzej lub później samemu się wywnioskuje i nie jest się w stanie tego opowiedzieć - nie wiem. Dla mnie jest oczywiste to, że lepszy refleks to i lepszy aim. Nie mam zamiaru, chęci i czasu poprawiać swój refleks, chętniej poczytał bym o czymś innym. Fajnie, że ktoś napisał coś, co przyda się osobom, które mają ochotę ćwiczyć refleks. Nigdzie nie napisałem, że takie porady są bezużyteczne (dla innych) czy czegoś w tym stylu.

Fajnie, że chcesz podzielić się swoją wiedzą na dany temat z resztą forumowiczów, ale nie musisz tak negatywnie reagować na fakt, że ktoś zwraca uwagę na inne sprawy niż Ty.

dla mnie eot

PostNapisane: 27 maja 2010, 15:02 

uczepiles sie tego reflexu...ze tak wiekszosc gier sie nazywa to nie znaczy ze tylko reflex cwiczysz...zobacz reflex to jest czas w jaki reagujesz na jakis bodziec...tutaj widzisz punkt-szybka reakcja to wlasnie reflex...aleeee co z tego jak masz reflex a nie masz aima...co to jest aim,aim to jest czynnosc polegajaca na trafieniu kursorem w cel,namierzeniu celu,ustawieniu pozycji kursora-celownika na danym punkcie...teraz mozesz miec reflex ale przelecisz tarcz i dasz fire za nia...albo nie dociagniesz do konca i uderzysz przed-tarcza zniknie i nie masz trafienia...mozesz trafiasz wszystkie tarcze...ale robisz to za wolno,ten poradnik cwiczy aim+ reflex...starasz sie w nim robic cos szybko..ale nie zapominaj dokladnie(aim) dlatego taki poradnik da ci wiecej + niz poradnik typu:"sniper" itd. bo tam sie dowiesz gdzie kampic,gdzie ustawiac miny,gdzie puszczac mortar,jakie miejscowki wybrac dla medyka itd. tutaj sie dowiadujesz co zrobic zeby byc szybszym od przeciwnika i lepiej namierzajacym....zrob tak: wejdz na server i zagraj z 2-3 rundy...nagraj stoperem ilosc czasu jakie grales na poszczegolnych rundach,wyciagnij srednia i postaraj sie zapamietac ilu miales na celowniku i nie zabiles dodaj to do tych zabitych ze scorecordu i takze wyciagnij srednia...powinno ci wyjsc do 100 max na 20-25min...teraz wrzuc sobie np. reflexa i graj przez 20-25min i zobacz ile razy celowales do tarczy...prawda ze te czynnosc wykonywales duzo wiecej czasu i przy wiekszym natezeniu?? czy w tym momencie robisz cos ala muscle memory?? no pewnie ze tak!! czyli taki sobie popykiwanie w reflexa po 30 min dziennie przyniesie korzysci?? 1000%%% ale wyniki beda pozniej...jezeli widzisz gosci,szybko celujesz i wciskasz fire...i robisz to juz o 0,8-0,3 sek. szybciej to juz masz wieksze szanse w grze...jezeli dodasz do tego umiejetnosc strzelania seriami,opanowania recoila ktorego tylko sie w grze nauczysz...to zaczynasz grac jak terminator...mozesz tylko grac....a moze grac + trening w reflex/osu/falower i wtedy zobaczyc jak ci idzie

Pare nowych rzeczy..i nie tylko reflex..ale i aim sie trenuje!! Zeby znowu ktos nie pisal glupot ze tylko jakis reflex:

Fajna gierka..jak trafimy kulke rozpada sie na kolejne...kazda z kulek moze dotknac tylko raz scianki ekranu...za nastepnym razem ucieka:

http://www.shamatacafe.com/oyun/flash-a ... e%20skills

Test mouse skill...prosty ale mozna sie sprawdzac co jakis czas:

http://www.i-am-bored.com/bored_link.cfm?link_id=34755

Smieszna gierka,zaglujemy pilka,tak zeby nie spadla na ziemie:

http://www.kickups.net/

Smieszna sprawa..co rozumiem przez to?! Przeciwczenie na 5 takich foliach na maxa...daje trening szybkiego kliku..w dodatku musimy walic trafiac a nie na pale:

http://www.lgfl.net/lgfl/leas/southwark ... ewrap1.swf

PostNapisane: 30 cze 2010, 12:18 

Teraz będzie trzeba trochę poczekać na jakieś programy do sensitivity :omg:. Za co odpowiada "przyśpieszenie myszki"? Jeszcze większe sensitivity?

PostNapisane: 2 lip 2010, 09:41 

Przyśpieszenie myszki to inaczej akceleracja (im szybciej przesuwasz myszkę, tym zrobisz większy obrót). Przykładowo bez akceleracji zawsze, gdy przesuwasz myszkę o 5cm - wykonujesz obrót o 50 stopni. Z akceleracją po przesunięciu myszki o 5 cm normalną prędkością wykonujesz obrót o 100 stopni, a gdy to zrobisz szybciej, to obrót będzie jeszcze większy. Gra się wtedy 'na wyczucie'. Osobiście zawsze mam ustawioną akcelerację na maxa (G5, przedtem mx510) w sterownikach. Windowsowską akcelerację wyłączyłem mousefixem (dwie akceleracje są złe).

Przydaje się do nagłych akcji, nie jesteś wtedy ograniczony tym, że aby naprowadzić celownik na określony punkt musisz przesunąć myszkę o tyle i tyle. Mało osób używa akceleracji. Trzeba po prostu polubić takie celowanie, które się czuję (bo inaczej się nie da skutecznie celować w ten sposób)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 43 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2