Teraz jest 11 sty 2025, 07:03

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
PostNapisane: 25 cze 2010, 20:31 

dklnrw napisał(a):
HapTi napisał(a):
Werewolt napisał(a):
na konsoli raczej trudno o cziterów

I tka wszyscy mają aima, bo trudno padem celować :E

Fajnie, ze znasz wszystkich graczy co graja na konsolach. Rozmawiałeś z każdym z osobna, ze wysuwasz takie wnioski bo nie przypominam sobie byś mnie o to pytał.

Po co mu odpowiadasz, to była prowokacja. Nie wie, nie widział, nie zna się, to ocenia, ma w berecie jeszcze pewnie kilka takich perełek.

PostNapisane: 25 cze 2010, 20:38 

Konsolowcy mają wspomaganie celowania w każdej strzelance. Jednak zależnie jaka, takie ono jest. Przykład? MW2. Tam masz dosyć spore. Wiem bo grywam u kolegi na ps3, a u kuzyna na xklocu. Konsolowcy zawsze mieli upraszczane gry i nie ma co o tym dyskutować. Dlaczego upraszczane? Otóż na padzie nie da się tak sparwnie manewrować jak myszką. Fakt są ludzie co ogarniają, ale nadal nie jest to to samo.

Z kilku postów na tym forum wynika także, że w BFBC2 mieli +25% do obrażeń (akurat w bf bc2 nie miałem okazji grać na konsoli).

Właśnie to wspomaganie nazwałem aimem. Na PC-cie spotkałem się z wspomaganym celowaniem w call of juarez: bib.

PostNapisane: 25 cze 2010, 20:53 

Specyfika sterowania wymusza do takich zabiegów jak większe hitbox'y, nieagresywny autoaim, co nie przekłada się na to, że ultralekko i łatwo gra się na konsoli

PostNapisane: 26 cze 2010, 09:35 

HapTi napisał(a):
Konsolowcy mają wspomaganie celowania w każdej strzelance. Jednak zależnie jaka, takie ono jest. Przykład? MW2. Tam masz dosyć spore. Wiem bo grywam u kolegi na ps3, a u kuzyna na xklocu. Konsolowcy zawsze mieli upraszczane gry i nie ma co o tym dyskutować. Dlaczego upraszczane? Otóż na padzie nie da się tak sparwnie manewrować jak myszką. Fakt są ludzie co ogarniają, ale nadal nie jest to to samo.

Z kilku postów na tym forum wynika także, że w BFBC2 mieli +25% do obrażeń (akurat w bf bc2 nie miałem okazji grać na konsoli).

Właśnie to wspomaganie nazwałem aimem. Na PC-cie spotkałem się z wspomaganym celowaniem w call of juarez: bib.

Na padzie nie da sie manewrować tak jak myszka, to fakt. Ale nie sugeruj, ze wszyscy graja z autoaimem bo tak nie jest. W Bad Company 1 jaki i teraz w dwojce, można ta funkcje wyłączyć co wielu graczy robi na samym początku. Proszę Cie bys nie generalizował, bo wprowadzasz ludzi w błąd. Co do +25% do obrażeń, byc może tak jest, nie wiem wiec sie nie wypowiem w tym temacie jednak jeśli możesz proszę o jakieś źródło tych informacji.
Gralem w Call of Juarez: bib, wiem jaki tam byl autoaim i w żaden sposób nie można tego porównać do BC2. Nie sugeruj sie, ze tak jest wszędzie.
Co do większych hitbox-ow na konsolach, tez prosiłbym o jakieś źródło do tych informacji.

http://img14.imageshack.us/i/settw.jpg/

PostNapisane: 26 cze 2010, 23:30 

Osobiście polecam ci AN-94 + pociski magnum bez żadnych beznadziejnych dodatków acog itp.

PostNapisane: 26 cze 2010, 23:59 

Wszystkie bronie szturmowca są ŚWIETNE ! 8) Osobiście polecam AN-94 z amunicją magnum lub M416 :D P XM8 również nadaje się na dłuższą grę ;) Polecam wszystkie ;) - Sam musisz zdecydować !

PostNapisane: 27 cze 2010, 00:15 
Zbanowany

miszczuniu, nie porufnuj m16 z abakanem...
@down
czyli jest roznica? a dwa, wiem o ktorej mszestnastce ón pisze.

Ostatnio edytowano 27 cze 2010, 08:57 przez [Yossarian], łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 27 cze 2010, 02:33 

On mówi o m416 czyli odmianie karabinu m4. Jak dla mnie to m16a2 nie jest gorsze od an94, abakan na dalszy dystans a m16 na wjazdy do budynków, kryjówek.

PostNapisane: 27 cze 2010, 10:15 

:D Ciekawe jakie bronie ulepszą jutro, a jakie pogorszą :D
An94 ma wrócić do dawnej świetności tak pisało...

PostNapisane: 27 cze 2010, 10:53 

kojene baalnsowanie broni nikomu nie wychodzi na zdrowie ja się boja patcha... :cry:

PostNapisane: 27 cze 2010, 11:36 

Abakanem ładnie się gra, łatwo weszła platyna z tej broni... ale od kilku dni używam wszystkiego po trochu i muszę powiedzieć, że każda broń ładnie pracuje F2000 z rączką i ACOG-iem pięknie działa, AUG też fajnie działa przez jego szybkostrzelność - polecana też rączka i ACOG, nie jestem zwolennikiem kolimatora, wolę już klasyczne przyrządy celownicze. Zamiast kolimatora fajnie by było mieć taki celownik holograficzny a'la EOTech.

PostNapisane: 27 cze 2010, 12:34 

[Yossarian] napisał(a):
miszczuniu, nie porufnuj m16 z abakanem...

Miszczuniu ? Dziękuje :lol:
Chodziło mi o M416 , wg Mnie M16A2 jest słabe ... Wolne i czasami niecelne (mimo statystyk) :stupid: Słaba siła rażenia powoduje , że broń ta nie równa się ze swoimi dwoma poprzednikami ;)

Ostatnio edytowano 27 cze 2010, 12:38 przez mattikomPL, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 27 cze 2010, 12:36 
Zbanowany

z monachium.

PostNapisane: 27 cze 2010, 12:41 

Piszę się porównuj tak w ogóle i w szczególe ;)
Wydaje mi się, że ten temat już (chyba) był !
Odpowiedź można łatwo sformułować ;)
Musisz na każdej mapie zagrać każdą bronią szturmowca i samodzielnie wybrać własną ulubioną ;) Patrząc na odpowiedzi graczy ten temat brzmi naprawdę "Jaka jest twoja ulubiona broń szturmowca" ;)
Temat do zamknięcia !

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 2