Teraz jest 9 sty 2025, 20:32

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 49 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 28 cze 2010, 12:51 
Zbanowany

Gram na low, wiec widze smugi od czasu do czasu, ale gdy probowalem high, widac wszystkie, smieszne jest to, ze smuga idzie rowniez do tylu (za strzelajacego) kilka ladnych metrow ;)

PostNapisane: 28 cze 2010, 12:58 

Nie porównujcie gry do reali.
Ślad ze snajperki jest zawsze pokazywany ale w różnych pozycjach jest różnie widziany.
Ten sam strzał inaczej widzi strzelający inaczej jego cel a jeszcze inaczej inni gracze stojący z "boku". wiem że nić dziwnego nie wymyśliłem ale taka jest prawda że celujesz w głowę przeciwnika a ktoś z bomu może to widzieć jako smugę lecącą gdzieś w pobliskie krzaki mimo że strzał był celny.
Strzelając ze snajperki najlepiej widać te rozbieżności jak walicie do poruszającego się celu. Smuga po pocisku czy lecący pocisk jest czasem w zupełnie innym miejscu niż trafiony cel a kill macie zaliczony.

PostNapisane: 28 cze 2010, 13:07 

[Yossarian] napisał(a):
Gram na low, wiec widze smugi od czasu do czasu, ale gdy probowalem high, widac wszystkie, smieszne jest to, ze smuga idzie rowniez do tylu (za strzelajacego) kilka ladnych metrow ;)

Przy niedużym dystansie to wcale bym się nie zdziwił, gdyby potężny kaliber '50 sunął sobie dalej bez koziołkowania.
- Proszę ustawić się teraz w kolumnie za tym panem...
i nawet nie trzeba wszystkim wydawać komendy "padnij!"

Ramka: w sumie masz rację

PostNapisane: 28 cze 2010, 13:40 

No ale smuga jest w grze moim zdaniem po to żeby zdradzać pozycję snajpera, a nie po to żeby snajper sobie oceniał gdzie lecą jego pociski. Innymi słowy liczy trzeba patrzeć na początek smugi, a nie na jej koniec bo wtedy możemy posłać precyzyjnie seryjkę w krzaczek skąd się pojawiła i wysłać kogoś na respawn.

PostNapisane: 28 cze 2010, 13:59 

bombelg napisał(a):
........dlatego jak sie zaczyna grac snajperem to trzeba wybrac czy zostajesz max z tylu z zoomem12x i bez magnum ammo i masz mniej fragow ale za to nadrabiasz headami za odleglosc, czy z lepsza amunicja i trzymasz sie blizej akcji o nadrabiasz wieksza iloscia fragow. pierwsza opcja to GOL, druga to np M95. osobiscie jak juz gram od czasu do czasu snajperem 4fun to wole opcje pierwsza. pozdro

A może wybrac kompromis? Wziąć VSS = dodatkowe ammo + magnum ( przy tej broni to chyba optymalne rozwiązanie ) i wtedy po odpowiednim treningu jedziesz i z tylu na srednim jak i na bliskim dystansie :)

Zakochałem się w tej broni i wg mnie jest to Nr1 w BFBC2.
Jest to ostatnia platyna, która zrobiłem w snajperkach więc możne to kwestia przyzwyczajenia ale naprawdę na chwile obecna aż mnie wtrzącha jak pomyśle ze mam biegać z M95 i dodatkowo wysłuchiwać: "o camper w berrecie" czy patrzeć na GOL-a. Faktycznie VSS nie da się tak często walić maxa ale za to można naprawdę z jedną bronią i bez wymian perek na x4, x12 czy innych fajowo pograć na wszystkich mapach wg potrzeb czy chęci ( dystans/zwarcie).
Najbardziej mi się chce śmiać jak w walce podniosę zabitego Rambo jego zestawem i patrze co on bedzie robił z moim VSS :)
W 99% Rambo jest w wielkim szoku i zaczyna biegać jak goryl we mgle nie wiedząc do czego ta broń mu może się przydać :)

PostNapisane: 28 cze 2010, 14:57 
Zbanowany

Też tak sobie grałem z VSS do 1400 Kilów aż tu nagle biegnę sobie i ciach dostaję z m95... od tego momentu VSS nie tykam (Jakiś uraz pozostał). Proszę bardzo niech wszyscy widzą smugi... i tak jestem szybszy i poza zasięgiem morta xD. Teraz tylko zostało ćwiczyć z shogunami, żeby nie lamić m95 w trakcie obrony w gorączce... wtedy ta znów wróci do łask na 100% game time z 50%

PostNapisane: 28 cze 2010, 15:07 
Zbanowany

Osobiscie nie czuje vss, czy svu. Jak podgonie jako asfalt/eng/med, zaczne biegac z obrzynkami :lol: ale to dluga droga i to mnie cieszy, wiele przede mna w grze nowego! ;) Mam nadziej, wyrobic sie do wejscie bc2 vietnam :lol:

ps nihil novi na temat paCZa?

PostNapisane: 28 cze 2010, 15:22 

Cytuj:
Też tak sobie grałem z VSS do 1400 Kilów aż tu nagle biegnę sobie i ciach dostaję z m95... od tego momentu VSS nie tykam (Jakiś uraz pozostał)

Gdyby tak wszyscy grali że nie tykają broni po jednej śmierci to by było nudno w tej grze :D
Ja dochodzę do 1750 killi na VSS i wcale mi się nie nudzi, a nawet bardziej mnie kręci właśnie wyczajenie takiego z M95 i wysłanie go parę razy na respa z broni, która teoretycznie jest o wiele gorsza od jego "armaty".

PostNapisane: 28 cze 2010, 15:29 

Bawiłem się dzisiaj GOL-em na Port Arica w gorączce, siedzieliśmy z kumplem na dachu 500 metrów od pola walki i polowaliśmy. Trochę ciężko go wyczuć bez kropek bo przy tych odległościach trzeba celować naprawdę wysoko. Udało mi się trafić heada z 505 metrów i to na razie mój rekord, najlepsza zabawa była jak z kumplem trafiliśmy do przeciwnych drużyn i polowaliśmy na siebie, on mnie dosięgnął z 559metrów, ja jego z 496m...

Tak że na naprawdę duże dystanse (chociaż to już bardziej dla zabawy niż normalnej gry) przeważała by snajperka z kropkami na celowniku ale podejrzewam że dobry snajper GOLa ma tak wyczutego że żadnych kropek nie potrzebuje :D Zawsze też można narysować sobie kreski markerem na monitorze haha :D

PostNapisane: 28 cze 2010, 18:59 

dla mnie gol jest dla noobów nie potrafiących snajpić,niewiem czemu niewpad mi do gustu i nielubie go,za to kocham m95 <3

PostNapisane: 28 cze 2010, 23:37 
Zbanowany

Racja Hiszpan... z resztą im większy opad tym bardziej komfortowa gra -> z tego powodu lubię tez czasami ukraść granatnik asfaltowi i się pobawić (nie jest to ta sama fajna zabawa granatnikiem co w BF2 ale na brak amo może być (uważam też, ze asfalt jest skopany w BC2 w stosunku do reco dlatego za nim nie przepadam - F2000 nie działa :( )). Szkoda, że m95 nie ma opadu w PC jak na konsoli :( bo ciągle mi się kopci na małe odległości i strzelam za wysoko :(

PostNapisane: 29 cze 2010, 13:08 

PawelKult napisał(a):
Widział ktoś jakąś stronę lub watek w którym jest to dokładnie opisane ? Fajnie by było przedstawić to obrazkowo.

A prosze:
http://www.wookie-clan.co.uk/viewtopic.php?id=3971
http://www.wookie-clan.co.uk/viewtopic.php?id=7218&p=1

PawelKult napisał(a):
Udało mi się trafić heada z 505 metrów i to na razie mój rekord, najlepsza zabawa była jak z kumplem trafiliśmy do przeciwnych drużyn i polowaliśmy na siebie, on mnie dosięgnął z 559metrów, ja jego z 496m...

A jak obliczyles ile to metrow? :o

PostNapisane: 29 cze 2010, 14:07 

Dzięki za linki :) Jak trafisz w głowę z odległości większej niż 100 metrów dostajesz marksman points czyli 1 punkt za każdy metr powyżej 100 metrów. Patrzysz ile dostałeś punktów za 'trafienie w głowę z karabinu snajperskiego" np 405 pkt i dodajesz do tego 100 metrów, wychodzi 505 metrów :)

PostNapisane: 29 cze 2010, 14:29 

Niekumaty jestem jakis.... :shock:
Ile w takim razie metrow mial ten szczał?
Obrazek
Na oko mi wychodzi ze odleglosc byla wieksza niz 700m...
Ale trudno wyczuć w grze jaka jest naprawdę odległość.

PostNapisane: 29 cze 2010, 14:48 

Nie mniej niż 600 metrów

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 49 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2