Teraz jest 7 sty 2025, 17:46

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
PostNapisane: 5 lip 2010, 09:07 

jasne zdarza się
IMO ostrzeliwanie początkowej bazy atakujących z jakiejś odległości (w tym spawn pointów) jest dopuszczalne
Za to włażenie na chama do bazy - kampienie w niej i zabijanie przeciwników jest już nie fair.

Piszesz Yoss o tym że atakujący często nie potrafią się zorganizować. To prawda tylko, że bardzo, naprawdę bardzo często pomagają im w tym obrońcy i to wcale nie swoją grą tylko doborem składów. Po jednej stronie masz totalne ffa z ludźmi którzy dopiero niedawno zaczęli grać lub ich poziom umiejętności jest po prostu niski po drugiej wysokie rangi, często z jednego, dwóch klanów - ludzie zgrani, doświadczeni i naprawdę dobrzy w tym co robią. W takich sytuacjach dla atakujących gra staję się mission imposible.

A jak jeszcze admin celowo wyłącza autobalns aby utrzymać swój skład i stosunek sił wynosi 5:11 (słabi:doświadczeni) - tak jak wczoraj na serwerze PCLAB. Urządzali sobie baserapeing, spwankilling a jedyna zasadą jaka obowiązywała było no CG - zrozumiałe CG byłby dla nich jedynym potencjalnym zagrożeniem podczas baserpeingu.
Na informacje o braku balansu - Pan admin odpowiadał: nie podoba się zmień serwer lub co mają rangi do balansu w momencie gdy ich było 8 a nas 5 (nie zdażyło mi się jeszcze grać na bardziej dziadowskim serwerze). Efekt zostali sobie sami. 10 min po moim wyjściu nie było w grze nikogo. Ich serwer - niech sobie robią co chcą tylko, że w BFBC2 jest dużo piaskownic do zabawy i ludzie głosują nogami. Jeszcze jeden mistrzowski tekst admina: jestem adminem tego serwera na twoje nieszczęście (balans 5:12).

Dla kontrastu; podobna sytuacja spotkała mnie na jakimś brytyjskim serwerze (woostyandkeas: mam go od wczoraj w ulubionych) . Po wejściu do gry balans ilościowy wynosił 6:12 (jakościowy też był po ich stronie). Naturalnie tu też przewaga była na tyle duża, ze szukali sobie celów w bazie początkowej i na spawn pointach. Ja już tak mam, ze od razu zwracam na to uwagę. Tylko, ze tu w odróżnieniu od "mistrzów" z PCLAB - reakcja była natychmiastowa - ludzie się poprzenosili w tym admin. Ktoś im zarzucił żartem, że są zdrajcami. Odpowiedzieli "for fairplay".

PostNapisane: 5 lip 2010, 09:40 
Zbanowany

Pawciu, jasne, ze brak balansu niszczy gry, a spawn kill/base rape na podboju to zwykle skur........ Obrazek to byla laguna alta podboj (ostatnie moze 2 min - ja to mam szczescie), nie dalo sie wyjsc z bazy, cg i tank + snajpienie do srodka... Oczywiscie kilku wiecej po stronie amerykancow... I nawet z gry wyjsc nie mozna (martwy nie moglem wyjsc, a zylem za krotko zeby wejsc do menu :lol: ) Bylem zly, najgorszy to ten bug (?) z brakiem mozliwosci opuszczenie serwera jak sie jest na polach elizejskich ;) Jesne tez, ze natkniemy sie na serwy z adm :stupid: Ale jak sie da :lol: trza wyp..... bo z wiatrakami to i don Quijote de la Mancha nie wygral. Czasami jest to adm ze zlym dniem, lub nieodpowiedzialny czlowieczek, ze ktorego swieci oczami caly clan (dorwal sie do wladzy na moment), czasami taka maja polityke :lol: Nie pozostaje nam nic nowego jak zmiana serwa...

Natomiast 'zwykly' spawn kill, to niestety norma, wlazenie do bazy podczas podobju, nastepnie spawn kill i base rape... I dumni, czesto lvl wysokie k/d b. wysokie i duma z pr0 grania... Czesto przeciwnik nie radzac sobie z nami, zaczyna obieranie flag od naszej main base :lol:
NIe ma co zbytnio dywagowac. Gra fair play nie jest domena duzej czesci esportowcow w bc2.

PostNapisane: 5 lip 2010, 10:21 

BC2 to nie e-sport, tylko kolejna online'owa strzelanka. Przecież tutaj nawet nie ma normalnych serwerów dedykowanych, że o LAN nie wspomnę

PostNapisane: 5 lip 2010, 12:32 

Mój team kiedyś zgarnął wszystkich na jednym spawnie. Siedzieliśmy kupą i ich tam spawniliśmy aż miło D;

A co ja o tym sądzę? Wojna to wojna. Wszystkie chwyty dozwolone. No takie na jakie pozwala gra. (O hackach tu mowa)

PostNapisane: 5 lip 2010, 12:41 

Ciekawe co byś mówił jak byś był po stronie spawnkillowanych. I przypominam, że to jest gra a nie wojna i za bardzo się wczuwasz - jak zginiesz to nic nie tracisz.

PostNapisane: 5 lip 2010, 12:51 

Nie zaprzeczam ,że to działa w obie strony, ale jak już bawimy się w wojnę, to na całego i nie płaczmy bo nam ktoś psuję ratio...

PostNapisane: 5 lip 2010, 13:06 
Zbanowany

bo nam ktos psuje zabawe a nie ratio...

PostNapisane: 5 lip 2010, 13:21 

Wisi mi to co myślą sobie lamki grający nie fair - nie po to wydałem kasę na tą grę aby tracić czas na bycie komuś celem na spawn pointcie lub w grach z brakiem balansu czy to ilościowego czy jakościowego - obojętne. Gram dla funu a jak kilku spryciarzy wykorzystuje nieczysto swoją przewagę mówię im adieu (w sytuacjach ewidentnie ekstremalnych).

i bardzo często za kilka minut taki serwer świeci pustkami

BFBC2 jest bardzo demokratyczny - mamy taki wybór serwerów, że adminowi któremu się wydaje iż jego serwer jest the best a wszyscy powinni być mu za niego wdzięczni można spokojnie powiedzieć - spadaj i wybrać sobie bardziej odpowiednie dla siebie miejsce. I tak za kilka tygodni nikt u niego nie będzie już chciał grać.

PostNapisane: 5 lip 2010, 16:33 

ja mam zasade ze jezeli gram w goraczce w obronie, i przegramy jedne planty to zostaje na spawnie poki mnie ktos nie rozwali i pozniej nawet sie nie zblizam do bazy przeciwnika. czesto z tego powodu mam o wiele mniej killi bo nie campie na obcym respawnie. i to wydaje mi sie byc fair, ale prawda jest ze zaczernienie mapy rowniez mogli by poprawic znaczaco!

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 2