Teraz jest 17 lis 2024, 15:58

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 30 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
PostNapisane: 9 sie 2010, 21:28 
Zbanowany

Baczek napisał(a):
Ramka napisał(a):
Perki są zawsze ustawiane w/g tego co ma ustawione kierujący.

Nie moge sie z Toba zgodzic ... Ja zawsze biore przyblizenie i przewaznie siedze na karabinku ( w czolgu) , a mimo to nie raz kierowca puszczal dym :) ...

:stupid: :omg: :mrgreen: przeczytales to co napiales?

PostNapisane: 9 sie 2010, 23:35 

Baczek napisał(a):
Ramka napisał(a):
Perki są zawsze ustawiane w/g tego co ma ustawione kierujący.

Nie moge sie z Toba zgodzic ... Ja zawsze biore przyblizenie i przewaznie siedze na karabinku ( w czolgu) , a mimo to nie raz kierowca puszczal dym :) ...

Wg tego co ma ustawione KIEROWCA. Czyli jak on ma dym a Ty przybliżenie to jego dym zadziała a Twoje przybliżenie już nie. Chyba tak to jest... Ale mi się WYDAJE, że powinno być tak, że możesz używać swojego perka ale np. kierowca już nie, a Ty nie możesz kierowcy. Nie wiem jak jest, nie sprawdzałem ale imo tak powinno być.

PostNapisane: 10 sie 2010, 02:08 

Krex napisał(a):
Wg tego co ma ustawione KIEROWCA. Czyli jak on ma dym a Ty przybliżenie to jego dym zadziała a Twoje przybliżenie już nie. Chyba tak to jest... Ale mi się WYDAJE, że powinno być tak, że możesz używać swojego perka ale np. kierowca już nie, a Ty nie możesz kierowcy. Nie wiem jak jest, nie sprawdzałem ale imo tak powinno być.

Chyba tak jest ale nie jest w 100% pewien, najlepiej sprawdzic to w heli (apache, mi-28).

PostNapisane: 10 sie 2010, 05:06 
Zbanowany

Zoom w kazdym pojezdzie i na kazdej broni jest dla strzelca i bez perkow :omg: W zaden sposob nie dzialaja dwa lub trzy na pojazd, to co ma kierowca jest wiodacym i jedynym perkiem i BASTA! :D

edit: Tak jak napisalem: strzelcy zawsze maja zoom! Bez perka.
strzalki... czy mam perka dymnego czy dodatkowa bron zdaje mi sie, ze sa caly czas... musze sprawdzic.

Ostatnio edytowano 10 sie 2010, 09:04 przez [Yossarian], łącznie edytowano 3 razy

PostNapisane: 10 sie 2010, 08:30 

[Yossarian] napisał(a):
Zoom w kazdym pojezdzie i na kazdej broni jest dla strzelca i bez perkow :omg: W zaden sposob nie dzialaja dwa lub trzy na pojazd, to co ma kierowca jest wiodacym i jedynym perkiem i BASTA! :D

Mylisz się bo w helikopterze gunner nie ma przybliżenia jeśli nie weźmie do tego odpowiedniego perka. :mrgreen: Na pewno też można używać dwóch w pojeździe a w przypadku gunnera jest to ulepszony celownik, dzięki któremu puszcza strzałki i przybliżenie. Z dymu nie może korzystać a czy daje coś dodatkowy pancerz i ulepszona amunicja to już nie wiem bo nie miałem okazji przetestować...

PostNapisane: 10 sie 2010, 08:36 

Yoss ale trzeba dodać o wyjątku w postaci strzelce z chelek.

Jeśli pilot chelki wraz z strzelcem wezmą dodatkową broń na pokład to wtedy jest dodatkowa możliwość strzelania strzałek przez strzelca a pilot może strzelać w taki cel z dodatkowych rakiet, które w tym momencie się samo naprowadzają na strzałki ale tylko te co wystrzelił nasz strzelec chelkowy.
Jeśli dodatkową broń weźmie tylko pilot to strzelec nie będzie miał dodatkowych strzałek a tylko z automatu otrzyma przybliżenie, dodatkowa rakieta pilota wtedy nie będzie "samonaprowadzania".

PostNapisane: 10 sie 2010, 09:30 

[Yossarian] napisał(a):
edit: Tak jak napisalem: strzelcy zawsze maja zoom! Bez perka.

Nie latam zbyt często ale po tym co piszesz, widocznie robię to w jakiejś innej grze...

[Yossarian] napisał(a):
strzalki... czy mam perka dymnego czy dodatkowa bron zdaje mi sie, ze sa caly czas... musze sprawdzic.

No to źle Ci się zdaje. :)

Ramka napisał(a):
Jeśli dodatkową broń weźmie tylko pilot to strzelec nie będzie miał dodatkowych strzałek a tylko z automatu otrzyma przybliżenie, dodatkowa rakieta pilota wtedy nie będzie "samonaprowadzania".

Nawet jeśli jakiś żołdak zaznaczy pistoletem strzałkowym czołg, to nie można go wtedy zestrzelić tą dodatkową bronią gdy namierzymy na niego? :| A o tym przybliżeniu z automatu to nie wiedziałem ale jeśli pilot nie ma tego perka, wtedy samemu trzeba wybrać takowe z listy jak np. w czołgu jako kierowca.

PostNapisane: 10 sie 2010, 10:13 
Zbanowany

@up no chyba jednak masz prawie racje :wink:

PostNapisane: 10 sie 2010, 18:55 

Skąd można wziąść te strzałki samonaprowadzające do heli?

PostNapisane: 10 sie 2010, 19:50 
Zbanowany

Ostatni perk na pojazdach.

PostNapisane: 22 sie 2010, 23:09 

Witam wszystkich.
Gram w battlefielda dopiero od 5 dni.Dużo rzeczy jeszcze nie rozumiem więc proszę o wyrozumiałość.
Mam do was pytanie.Jak nakierować rakiety samonaprowadzające w helikowpetrze?Bo biorę tego perka na dodatkową broń i lecę sobie helikopterem ,widzę czołg wroga to odpalam tą rakietę a ona zamiast mu przyfasolić to leci sobie przed siebie powoli opadając ku ziemi.Wiem ,że jest samonaprowadzająca bo widziałem jak koleś na filmiku nią strzelał ,tylko mu jeszcze jakoś wyświetlał się taki kwadracik na pojeździe przeciwnika ,a mi ten kwadracik czerwony pojawia się gdzieś tam daleko z boku chwilę po tym jak rakieta walnie w ziemię i jeszcze na dodatek ten kwadracik pokazuje ziemię ...

Jeśli podobny temat już był to przepraszam ale nie mogłem go znaleźć.

PostNapisane: 22 sie 2010, 23:35 

Strzelec (druga osoba w heli) musi wystrzelić strzałkę samonaprowadzającą. Wtedy analogicznie twoje rakieta sama się naprowadzi :P

PostNapisane: 23 sie 2010, 00:04 

Aha.A jak tą strzałkę wystrzelić ,bo ta 2 osoba ma tylko takie działko ,o ile się nie mylę.

PostNapisane: 23 sie 2010, 00:38 

Było już wiele razy... Ten film odpowie na wszystkie Twoje pytania:

http://www.youtube.com/watch?v=L7h2VZKMxRY

PostNapisane: 23 sie 2010, 10:21 

No to wszystko jasne ,dziękuję za pomoc.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 30 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 2