Teraz jest 29 lis 2024, 01:38

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 60 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 7 wrz 2010, 20:39 

Ja jeszcze dopowiem że mam je ok. 2 lat i ani razu ich nie oddawałem do naprawy (w domu też nie naprawiałem xD), pomimo iż np. w te wakacje grałem w nich codziennie ok. 4-5h :D Jedynym poważnym minusem tych słuchawek są zamszowe poduszki które mogą się pobrudzić i będą szare :/ (zamsz jest czarny), no ale trzepniesz je kilka razy i są jak nowe xD
Plusy:
+brak awaryjności
+bardzo dobry dźwięk (możesz nawet usłyszeć czyjeś kroki w BF BC2 (mam głośność na średnią ustawioną)
+niska cena w stosunku do jakości
+skórzany pokrowiec dodawany do nich (przynajmniej u mnie tak było, w pudełku nie otwieranym był)
+odczepiany mikrofon (taki z mini jackiem i wpinasz go do gniazda w lewej słuchawce), jest to wielki plus dla tych co często używają mikrofon a czasami chcą grać bez niego
+regulacja głośności oraz wyciszenie mikrofonu (przełącznik) "na kablu"
Minusy:
-zamszowe "nauszniki", które szybko się brudzą.

I to chyba tyle :P Naprawdę polecam.

PostNapisane: 7 wrz 2010, 22:08 

o niebo lepszym wyborem są słuchawki plantronics gamecom 367, albo koss h2q (czy jakoś tak). Kossy mają dożywotnią gwarancję :D

Oba wymienione przeze mnie modele biją creativy. Fatal1ty to bardzo kiepska seria przeznazona dla fanboyów klanów cs'a. Żaden dobry gracz cs'a nie używa tego syfu (chyba, że na lanie bo tak każe sponsor), tylko coś pokroju sennheiser pc350.

PostNapisane: 7 wrz 2010, 22:27 

Gdybyś czytał to byś zauważył przedział cenowy do 100 zł oraz to że niektórzy kupują nie tylko ze względu na jakiś super dźwięk(audiofilem nie jestem) ale także na wykonanie. Nie lubię nauszników z pseudo gumy tylko zamszowe/miękka gąbka, miałem na uszach PLANTRONICS GAMECOM 366 albo inny model i mam niewymiarową głowę pod nie :roll: Także mogę też powiedzieć, że gamcomy biją twoją głowę przez niewygodę :lol: kwestia gustu, bo jak grasz w FPS to i tak zwykle słyszysz dźwięk kałacha czy rzucony granat nic więcej.
Żeby nie robić kłótni oświadczam, że nie bronię żadnej firmy tylko polecam te które sam kupiłem, bo dla mnie są w sam raz. Może dla kogoś innego też bedą dobre :D

PostNapisane: 7 wrz 2010, 22:34 

Sukashi napisał(a):
A ja dodam to:
Dlaczego na polskich serwerach jest zasada "Nie przeklinaj"? Po to aby nasz bohater przeklinał sobie do woli w grze a my nie!? :D To mnie najbardziej wkurza. A co do tematu to kup słuchawki - podstawa FPS - wg. mnie jeżeli masz do 100 zł przeznaczyć to kupuj CREATIVE FATAL1TY GAMING HS-800, mam je i wg. mnie za taką cenę wymiatają! (one są na mini jack 3,5mm)

Straszny shit, nie polecam.
Nie ma co się nabierać na dopiski typu "gaming", itp. Czysty marketing, a w środku tania chińszczyzna.
Już lepiej Sennheiser 202 (lub 201) + jakiś mały mikrofon przyczepiany do koszulki. Niby słuchawki do muzyki, ale w grach spisują się równie dobrze.

Co do tematu to jak słusznie zauważył Sukashi, cenzura na czatach w tej grze mija się z celem (ale możliwość całkowitego wyłączenia czatu byłaby dobrą zmianą), bo obojętnie jaki język się ustawi to i tak słychać bluzgi. Generalnie jak komuś to przeszkadza to niech po prostu nie gra i tyle. W sumie grając z kolegami i jednocześnie gadając na jakimś komunikatorze głosowym można usłyszeć dużo więcej niecenzuralnych słów w ust samych graczy.

PostNapisane: 7 wrz 2010, 23:20 

Gargot napisał(a):
Sukashi napisał(a):
A ja dodam to:
A co do tematu to kup słuchawki - podstawa FPS - wg. mnie jeżeli masz do 100 zł przeznaczyć to kupuj CREATIVE FATAL1TY GAMING HS-800, mam je i wg. mnie za taką cenę wymiatają! (one są na mini jack 3,5mm)

Również polecam te słuchawki, mam je już ok. rok i służą mi parę godzin dziennie, bo nie mam głośników wszystko na słuchawkach :P

dodac czema ze przez pierwsze dni uszy po 5 h grania bola xD pozniej sluchawki sie przystosowuja

PostNapisane: 8 wrz 2010, 00:04 

Ja dodam :spam:

Co do
Cytuj:
Dlaczego na polskich serwerach jest zasada "Nie przeklinaj"?

Może po to aby uspokoić dzieci w przedziale 10-17 lat które mają kłopoty z wysławianiem się ? Po to aby ruszyły główką i zamiast k....a powiedziały coś więcej albo zamilkły? Bodaj w przedszkolu uczą pisać/mówić pełnymi zdaniami...

PostNapisane: 8 wrz 2010, 00:55 

JOY, dzieci w tym wieku w ogóle nie powinny grać w tego typu gry, ale to już inna historia.

PostNapisane: 8 wrz 2010, 13:57 

Ja podawałem tylko przykład słuchawek do 100zł a nie od 100zł. Słuchawki do 100zł to dla tych co grają dla siebie lub dla rozrywki, a im nie potrzebne są bajeranckie słuchawy od 100zł bo po co? Pozatym nie każdego stać na takie wydatki, dla takich takie słuchawki jak Fatality wystarczą spokojnie do grania. Do grania nie potrzebne są słuchawki które wspaniale odwzorowują dźwięk ale takie które są tanie a bardzo dobre jakościowo w takiej cenie. W dodatku sam napisałeś że tamte słuchawki są bardziej do słuchania muzyki więc po co ma ktoś je kupować do grania? A dla tych co mają spory budżet i nie grają dla siebie tylko np. w ligach itp. to niech sobie kupują takie słuchawki, a jak wspomniałem dla pozostałych takie fatality wystarczą. Coś jeszcze miałem napisać ale zapomniałem xD
HapTi i się mylisz :) kiedyś jak grałem w cs'a i powiedziałem że mam nowe słuchawki (fatality) to większość na serwie powiedziała że też je ma :D i tu się zdziwiłem.
Aha i jeszcze ktoś napisał że nazwa Fatality Gaming to tylko dla picu, to ja powiem że w tym wypadku nie. :P
PS. Przez max 5 pierwszych dni te słuchawki mogą być niewygodne bo są nowe i sztywne a potem one staną się elastyczne i dopasują się do głowy. W dodatku kiedyś spostrzegłem to: po grze słuchawki (lewa i prawa) są od siebie oddalone a po jakimś czasie wracają do swojej początkowej formy co udowadnia że są one elastyczne i dopasowujące się.
@Down
Też prawda :)

Ostatnio edytowano 8 wrz 2010, 15:41 przez Sukashi, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 8 wrz 2010, 15:03 

Czytam jak piszecie o dobrych słuchawkach, ale jeśli ktoś ma zintegrowaną kartę dźwiękową to nawet słuchawki za 300 zł mu nie pomogą w uzyskaniu dobrego dźwięku.

PostNapisane: 8 wrz 2010, 15:44 

Ale np. G35 Logitecha z wbudowaną kartą dźwiękową już tak :D

PostNapisane: 8 wrz 2010, 16:13 

Sukashi napisał(a):
Ja podawałem tylko przykład słuchawek do 100zł a nie od 100zł. Słuchawki do 100zł to dla tych co grają dla siebie lub dla rozrywki, a im nie potrzebne są bajeranckie słuchawy od 100zł bo po co? Pozatym nie każdego stać na takie wydatki, dla takich takie słuchawki jak Fatality wystarczą spokojnie do grania. Do grania nie potrzebne są słuchawki które wspaniale odwzorowują dźwięk ale takie które są tanie a bardzo dobre jakościowo w takiej cenie. W dodatku sam napisałeś że tamte słuchawki są bardziej do słuchania muzyki więc po co ma ktoś je kupować do grania? A dla tych co mają spory budżet i nie grają dla siebie tylko np. w ligach itp. to niech sobie kupują takie słuchawki, a jak wspomniałem dla pozostałych takie fatality wystarczą. Coś jeszcze miałem napisać ale zapomniałem xD
HapTi i się mylisz :) kiedyś jak grałem w cs'a i powiedziałem że mam nowe słuchawki (fatality) to większość na serwie powiedziała że też je ma :D i tu się zdziwiłem.
Aha i jeszcze ktoś napisał że nazwa Fatality Gaming to tylko dla picu, to ja powiem że w tym wypadku nie. :P
PS. Przez max 5 pierwszych dni te słuchawki mogą być niewygodne bo są nowe i sztywne a potem one staną się elastyczne i dopasują się do głowy. W dodatku kiedyś spostrzegłem to: po grze słuchawki (lewa i prawa) są od siebie oddalone a po jakimś czasie wracają do swojej początkowej formy co udowadnia że są one elastyczne i dopasowujące się.
@Down
Też prawda :)

Można też dać 100zł za byle chińskie słuchawki warte 5zł. Słychać dzwięki? Słychać, do grania wystarczą, więc po co mieć coś lepszego za tą samą cenę? ;) Nie dziw się, że dużo graczy cs'a ma te słuchawki. Marketing robi swoje, "a jesli reklamuje je swoim pseudonimem sam Fatal1ty to muszą być osom!" Ciekawe czemu sam fatal1ty ich nie używa? ;)
Nie twierdzę, że te słuchawki są złe, ale jest sporo lepszych w tym przedziale cenowym.

p.s. to nie słuchawki dopasowują się do głowy tylko na odwrót. Po pewnym czasie uczy się przyzwyczajają i nie bolą

PostNapisane: 8 wrz 2010, 17:38 

dedoha napisał(a):
p.s. to nie słuchawki dopasowują się do głowy tylko na odwrót. Po pewnym czasie uczy się przyzwyczajają i nie bolą

:mrgreen: :mrgreen: One gniotą zwoje mózgowe :lol:

PostNapisane: 8 wrz 2010, 22:18 

Z tym zakazem bluzgów to jakaś paranoja jest.
W CSS gdzie nie ma żadnych przekleństw ludzie klną na lewo i prawo, a w BFBC2 gdzie bluzgi są "zaimplementowane" w grze, na wielu serwerach banują za to, no ja pierd**e.
Żeby puścić bluzga muszę stosować różne chwyty :D np C=K 4=A itp.

PostNapisane: 8 wrz 2010, 22:33 

michal7187 napisał(a):
Z tym zakazem bluzgów to jakaś paranoja jest.
W CSS gdzie nie ma żadnych przekleństw ludzie klną na lewo i prawo, a w BFBC2 gdzie bluzgi są "zaimplementowane" w grze, na wielu serwerach banują za to, no ja pierd**e.
Żeby puścić bluzga muszę stosować różne chwyty :D np C=K 4=A itp.

Mam pytanko,jakie znaczenie mają bluzgi na czacie?Czemu trzeba napisać kurfa zamiast zwyczajnie sobie to powiedzieć pod nosem?

PostNapisane: 8 wrz 2010, 22:40