Teraz jest 29 lis 2024, 01:18

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 449 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 30  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 24 kwi 2010, 10:14 

Shadoww85 napisał(a):
Mam jeszcze jedno pytanie odnosnie min. Jest takie odznaczenie jak dostrzezenie min zblizeniowych. Nieraz na drodze je widze i niszcze, ale nie otrzymuje za to pkt. Wiec jak to zrobic?

Jak dziala klawisz Q - wydaj rozkaz. Probowalem uzyc kilka razy, ale nic sie nie dzialo. Moze najwyzszy ranga na serwie ma tylko mozliwosc ?

Jak zrobic zblizenie w Uavie. Biore optyke dla heli - bodajze ostatnie dla pojazdow i wtedy ppm mam strzal jak z ckma? Moze zly dodatek biore, albo mozna zrobic zblizenie ale innym klawiszem ?

Nie można oznaczyć min. Jak w nie wycelujesz i puścisz seryjkę to twój żołnierz krzyknie coś w stylu "Uwaga zauważyłem miny nieprzyjaciela!". Najlepiej się trochę odsunąć i je zniszyć ale to niestety nie skutkuje punktami.
Nie ma oznaczenia za dostrzeżenie min zbliżeniowych. Jest szpilka za dostrzeżenie przy pomocy sensora ruchu który jest na wyposażeniu recona. Dostajemy wtedy asystę przy dostrzeżeniu.
Żeby zbliżenie w UAVie robić musisz wziąć ulepszoną optykę a nie ostatnie ulepszenie które jest alternatywnym ogniem. Jak weźmiesz optykę (rysunek takiej lunety) to zbliżasz standardowo PPM.

PostNapisane: 24 kwi 2010, 11:10 

Juz wiem. Bylem w bledzie. Myslalem ze chodzi o miny przeciwpancerne. A to chodzi o ta kulke co ma snajper.W odznaczeniach jest cos takiego jak asysty za dostrzezenie min zblizeniowych. Jak to dziala? Inna sprawa ze gram na harcore i tam nie ma minimapy wiec i rzucenie takie miny nie ma sensu.

PostNapisane: 24 kwi 2010, 11:57 

Shadoww85 napisał(a):
Juz wiem. Bylem w bledzie. Myslalem ze chodzi o miny przeciwpancerne. A to chodzi o ta kulke co ma snajper.W odznaczeniach jest cos takiego jak asysty za dostrzezenie min zblizeniowych. Jak to dziala? Inna sprawa ze gram na harcore i tam nie ma minimapy wiec i rzucenie takie miny nie ma sensu.

Są dwie odznaki za dostrzeżenie min zbliżeniowych - drużynowe i ogólne :) Na HC może nie ma minimapy, ale i tak dostaniesz pkt :mrgreen:

PostNapisane: 24 kwi 2010, 12:01 

Shadoww85 napisał(a):
W odznaczeniach jest cos takiego jak asysty za dostrzezenie min zblizeniowych. Jak to dziala? Inna sprawa ze gram na harcore i tam nie ma minimapy wiec i rzucenie takie miny nie ma sensu.

Rzucasz kulkę w okolicę gdzie trwa wymiana ognia (przy fladze, w pobliżu mcoma itp.) i każdy zabity przeciwnik w jej pobliżu zostanie zaliczony jako asysta przy dostrzeżeniu. Za pięć takich "dostrzeżeń" dostajesz szpilkę.

PostNapisane: 24 kwi 2010, 12:11 

To łatwa robótka i 10000pkt . Wystarczy, że będziesz rzucać kuleczki w często odwiedzane miejsca wroga.

PostNapisane: 26 kwi 2010, 17:02 

Mam pytanie może nie którzy uznają je za głupie ale według zasady kto pyta nie błądzi, co trzeba zrobić żeby rakieta z M136 AT4 poleciała do strzałki z pistoletu na strzałki naprowadzające :?: :?:

PostNapisane: 26 kwi 2010, 17:25 

AT4 nie działa z tym pistolcem. Jak wystrzelisz, to kierujesz tym za pomocą myszki, jak patrzysz przez celownik wyrzutni.

PostNapisane: 26 kwi 2010, 17:55 

Może było już pytanie o AT4 ale jeżeli przerwe naprowadzanie rakiety to ona wybucha czy co? bo kilka razy przerwałem tuż przed pewnym trafieniem i nic.

PostNapisane: 26 kwi 2010, 18:39 

TO czym strzelać żeby to działało próbowałem kiedyś ze wszystkiego i nic??????????

PostNapisane: 26 kwi 2010, 18:46 

już wiem trzeba celownikiem namierzyć ten znacznik żeby pokazał się dystans do niego ja dla pewności wciskam ,,X"

PostNapisane: 27 kwi 2010, 10:40 

winus napisał(a):
Może było już pytanie o AT4 ale jeżeli przerwe naprowadzanie rakiety to ona wybucha czy co? bo kilka razy przerwałem tuż przed pewnym trafieniem i nic.

Jesli przerwiesz namierzanie, rakieta leci dalej sama i wybucha po pewnym czasie.

PostNapisane: 10 maja 2010, 14:24 

Napiszę trochę o minach z własnego doświadczenia, starając się nie powtarzać, tego co inni napisali:
-Podkładając, oczywiście w niewidocznym miejscu jak cień opłaca się nie wrzucać wszystkich na drogę, ale np jedna centralnie a druga na poboczu, ciężej je dostrzec wtedy, a gdy czołg najedzie to i tak obie wybuchną.
-Gdy wrogi czołg prowadzi ostrzał artyleryjski, a akurat jesteśmy koło niego, nie musimy podkładać min i czekać, aż wreszcie będzie mu się chciało ruszyć, tylko wpakować w nie serię/granat i po sprawie.
-Miny w ataku na mcom, podkładamy je wszędzie dookoła stacji, gdy przeciwnik będzie rozbrajać wystarczy np.posłać granat/jeśli zginiemy poinformować by zrobił to ktoś z teamu/bądź sam przeciwnik w nie walnie, nie dość, że mogą zabić potencjalnych rozbrajających, to jeszcze uszkadzają stację mcom, a nawet uszkodzić konstrukcję budynku (jeśli w takowym się znajduje), co może doprowadzić do zawalenia się budynku na nasz cel, i wszystkich pechowców, którzy akurat siedzieli w tym domku. W najlepszej jak do tej pory tego typu akcji, udało mi się, niestety pośmiertnie (0 punktów a było by 610 :( ) za jednym zamachem zabić około 5-6 gości, a mcom padł od podłożonego ładunku, bo przeciwnicy już nie zdążyli dobiec. Do tych akcji, jako dodatki najlepiej wybrać ulepszone eksplozje i większą ilość ładunków wybuchowych (będziemy mieć 6 min zamiast 3).

PostNapisane: 10 maja 2010, 14:53 

Ciekawy sposób na użycie min 8) Spróbuje to zrobić - napewno można uzyskać dużo frajdy :D Ja preferuję wyrzutnię rakiet, ale czasami wolę pobawić się minami ;)

PostNapisane: 10 maja 2010, 14:59 

BurgerBurak napisał(a):
Napiszę trochę o minach z własnego doświadczenia, starając się nie powtarzać, tego co inni napisali:
-Miny w ataku na mcom

Dobry pomysl. Mam nadzieje ze nie zakaza tego na serwerach, to jak juz na niektorych nie wolno podkladac c4 na mcomy (i okolice).
Swoja droga, szkoda ze nie mam min p-piechocie.

pzdrw,PP.

PostNapisane: 10 maja 2010, 15:48 

Brakuję mi tutaj Claymore z BF2 :( Osobiście nie używam min, narazie wbijam gwiazdy na innych broniach. Chociaż nie raz można się wkurzyc jadąc bradley'em czy też innym pojazdem i nagle pojawiająca się informacja, że rozwaliła nas mina :P

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 449 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 30  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2