Czolem,
Grywam w BC2 MP odkad sie pojawilo na naszym rynku. Singla w zasadzie sobie odpuscilem (pogralem chwile i zajalem sie MP). Gram inzynierem na serwach HC, najchetniej z PB (chociaz ich jest malo).
Rozgrywka przypomina mi wojne medykow ze snajperami. Czyli spray'owcow z machine gun'ami z gosciami, ktorych glownym celem jest znalezienie krzaka, zabunkrowanie sie i czekanie, az ktos podejdzie pod celownik jego/jej super sniperki. Czasami spotykam graczy szturmowcow, ale zadko.
Przyznam ze jestem rozczarowany grywalnoscia. COD4 MP wydaje sie tutaj byc niedoscignionym wzorcem. Nawet MW2 MP wypada lepiej (lepiej, tzn. przyjemnosc gry jest wieksza). Zaobserowowalem, ze w kazdej druzynie jest do najmniej 30% sniperow, okupujacych okoliczne wzgorza i tlukacych we wszystko co sie rusza. Wysadzenie MCOMa w takich warunkach jest frustrujaco-niemozliwe.
Kolejna sprawa to uzbrojenie. Gram AK74U. Czasami musze wywalic caly magazynek, zeby zalatwic goscia. Z drugiej strony gracz z M60 krotka seria z "drugiego konca mapy" rozklada mnie, niezaleznie czy chowam sie za murkiem, czy inna oslona. Takze wydaje mi sie, ze dysproporcje pomiedzy profilami (uszkodzenia generowane przez bron) sa zbyt duze.
Inna sprawa to damage z wyrzutni (rpg czy gustav). Czesto musze wpakowac 3 rakiety, zeby np. T90 dostal 30% damage'u. O zniszczeniu czolgu podczas jednego "zycia" jest chyba niemozliwe - koncza sie rakiety.
Wydaje mi sie, ze jedynym rozwiazaniem byla by pula profili na dana rozgrywke. Np. max 2 camperow-sniperow, max 3 medykow, max 3 inzynierow, reszta (max

szturmowcow.
Takze - jesli chodzi o wrazenia - srednio. Chyba zmienie profil na szturmowca albo wroce do MW2.
pzdr, PP.