Teraz jest 28 lis 2024, 00:27

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 46 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 12 kwi 2010, 22:24 

nie sadze by takie staty cokolwiek odzwierciedlaly, wygrane mecze klanowe predzej. Z tym, ze bc2 to chyba nedzna platforma esportowa poki co.

"ech nie robi sie juz gier jak kiedys"

PostNapisane: 12 kwi 2010, 23:03 

Theo1985 napisał(a):
Ale jeśli komuś szkoda paru złociszy na tę grę można zawsze poczekać na BF3 które stanowczo będzie najlepszą grą tego typu :)

"pare złociszy" to nie problem, pytam po prostu orientacyjnie, żeby się nie rozczarować.

A co do którejś wypowiedzi, że w każdej grze tego tupu można mieć dobre k:d to się nie zgodze bo na hc w CoD 4 i 6 co chwilę się ginie i co chwile się zabija bo mapy są ciasne i łatwo zabijać. I np. w 6. części "call'a" skill = 25 do zdobycia atomówki (bonus wymagający najwięcej zabić z rzędu, (jak ktoś nie grał)) jest niemalże nieosiągalny grając fair.

Mówicie też że miarą dobrego gracza nie jest k:d tylko np. accuracy lub ilość wygranych bitew. Moim zdaniem accuracy nie ponieważ szturmowiec zabije 2 przeciwników wystrzeliwując 30 pocisków z czego do celu trafi 10, a sniper też dwóch wystrzeliwując 5 z czego trafiają 2 albo 3. I już snajper ma lepszy % celności choć tyle samo zabitych.
A ilość wygranych bitew też nie dlatego, że często zdarzało mi się być najlepszym graczem na serwerze choć byłem w przegranej drużynie.

PostNapisane: 12 kwi 2010, 23:28 

Po pierwsze powiem że mam mw2 i szczere mówiąc nie przypadło mi do gustu a oprócz tego miliony cziterów a jak zobaczyłem bf to byłem bardzo zaskoczony jakie to fajne a według mnie powinno się patrzyć na punkty w teamie/squadzie (nie wiem czy dobrze napisałem ) a do tego która lepsza gra to zależy jak kto woli jak lubicie duże mapy i inne tego typu rzeczy to bierzcie bf a jak demolkę itp. bierzcie bc .

PostNapisane: 13 kwi 2010, 00:00 

K/D nie zależy od wielkości mapy, w końcu wynik końcowy to stosunek śmierci do zabitych, jak ciasna plansza to po prostu jednego i drugiego jest proporcjonalnie więcej.

PostNapisane: 13 kwi 2010, 00:39 

Mi nie chodzilo o ilosc wygranych bitew, tylko wygranych meczy pcw, ligowych klan vs. klan.

=FPPL=kanka92, daruj sobie wypowiadanie o cod jesli nie masz o tym pojecia. Podobnie jak w bc2, HC w cod4 jest bez sensu. Slyszales o takim czyms jak promod do tej gry? Pewnie nie. Ostatnia dobra gra spod znaku cod byl cod4. COD5 to kiszka a MW2 to kompletna pomylka - nie ma w sobie nic z gry egamingowej. Do Twojej wiadomosci HC jest trybem latwiejszym, w cod4 to strasznie easy mode. Patrzac po Twoim argumentach quakeworld jest grą dla noobow bo co chwila sie ginie. Jesli chodzi o umiejetnosc celowania to pewnie sie bedzie ksztaltowac w taki sposob quake>cod>bf. Bo w bf celowanie znaczy niewiele. I nie mowie, ze to zle. Po prostu jest to inna gra. Cod, bf w miare ogarniam, quake slabo, juz predzej warsow.. a dlaczego bo po prostu malo mialem stycznosci z grami tego typu no i po prostu jestem lamką w q. W cod6 skilla nie ma ,zgodze sie, ale w poprzednich czesciach jest jak najbardziej, ale nieco innego typu niz w bf.

IMO najlepsze okreslenie bc2 to hybryda bf2 i cod.

Ale bc2 poki co kuleje jako gra egamingowa...

PS. jakos nie wierze, ze bf3 bedzie taki uber lepszy... konsole kroluje i niszcza gry.

PostNapisane: 13 kwi 2010, 06:48 

Witam
ja tam gram caly czas na hc w bc2 wookie mi nie przeszkadzaja wogle a gram prawie wszystkimi klasami choc najczesciej asfalt/wookie...
co do tego czy bf2 czy bc2 (duze mapy itp) wydaje mi sie ze to bedzie w Bf3 ktore ma wyjsc w 2011 w bc2 jak sama nazwa wskazuje polozono duzy nacisk na dzialanie druzynowo(nie ma generala na polu bitwy jak to mialo miejsce w bf2/albo tylko mi sie tak wydaje) i za rok jak juz wyjdzie bf3 wszyscy przejda na na stepna platforme od dice gdzie mozliwe ze dadza: mody,duze mapy,rozgrywke lan i moze takze lezenie ;)

PostNapisane: 13 kwi 2010, 10:22 

chyba trzeba czekac na czasy gdzie tworcy gier zatroszczasie o kazdego gracza, nie tylko takich co chca sobie od czasu do czasu pyknac. Ale tez po prostu sami beda dodawali "match mode" do gier.

Dotychczas nei bylo z tym problemow, bo patche byly darmowe itp. a teraz...

PostNapisane: 13 kwi 2010, 10:45 

h1gh napisał(a):

A teraz zapłaciłeś za jakiegoś patcha? Tudzież za nowe mapki?

PostNapisane: 13 kwi 2010, 11:18 

Ja jakoś sceptycznie podchodzę do waszych gorączkowych oczekiwań na BF3 w przyszłym roku, może to będzie prawda, ale coś mi się wydaje, że to się przeciągnie, dlatego na tę chwilę warto wydać te "parę złociszy" i poznać nowy silnik, nowe możliwości gry, system zniszczeń, klimat itp. Seria BF ma jednak cały czas klimat w rozgrywce sieciowej, pomijam esport i klanówki - jestem za stary na takie rzeczy już i praca oraz rodzina nie pozwoliłyby na regularne grania i spotkania treningowe.

Tak czy inaczej, jakoś lepiej mi się gra na tym BF-ie, niż na BF2, BF2142 nie liczę, bo mam tylko kolekcjonersko na półce (nie przypadło do gustu).

Jeśli ma się dobry sprzęt do tej gry, nie ma co się zastanawiać, bo w tym przedziale nic lepszego nie ma i przez przynajmniej rok nie będzie.

PostNapisane: 13 kwi 2010, 21:32 

Dawno grałem w BF 2. To była moja jedyna gra z serii Battlefield. Była, nie powiem, fajna, ale jak tylko dostałem CoD 4: MW odrzuciłem ją i przerzuciłem się na serie Call of Duty. Teraz powróciłem do Battlefielda w Bad Company 2...
I, co mogę powiedzieć? Gra jest Ś-W-I-E-T-N-A. Mnie się podobała bardzo mimo, że mam badziewny sprzęt, który nie pozwala mi się w pełni delektować grą.
Że nie powiem już o dźwiękach i silniku FrostBite. To są największe zalety tej gry! Dźwięk pozwala się poczuć jak na prawdziwej wojnie, a FrostBite pozwala na efektowną destrukcję otoczenia w celach eksterminacji wroga ;]
Ogólnie, jest więcej trybów rozgrywki itd.
BC 2 zdecydowanie wygrywa z BF 2. Opłaca się dopłacić te kilkadziesiąt złotych na BC 2 ;]

Btw. Uważam, że jest zbyt wcześnie na spekulacje na temat BF 3. Może się okazać, że twórcy zafundują nam tak ciasne mapy, jak w MW 2, a podstawą rozgrywki będą KillStreaki. Wszystko jest możliwe, na prawdę. Może też nie być samolotów.

PostNapisane: 14 kwi 2010, 00:33 

sidh77 napisał(a):
h1gh napisał(a):

A teraz zapłaciłeś za jakiegoś patcha? Tudzież za nowe mapki?

w MW2 chocby musisz placic za dodatkowe mapki. W bc2 moga chciec za mod tools. Nie ma juz takich open sourcow jak kiedys. Do bc2 masz platne kamuflarze chocby, nie trzeba ich kupic by grac, ale kiedys bys to dostal za free. W cod4 jeszcze mogles pobawic sie konfigiem serwera, w MW2 nie ma serwerow, nic sie nie da zrobic. Podobnie w sumie z bc2.

MichelCat - u nas duzo starszych graczy, duzo wyrozumialosci, treningi tuz przed meczami jedynie. Jakos dajemy rade ;)

A wracajac do coda, to konkurencja dla niego bedzie MoH.

PostNapisane: 15 kwi 2010, 18:04 

h1gh grałem w CoD'a na tyle długo, że wiem jaka jest w nim grywalność, więc wypraszam sobie tego typu komentarze. Porównuje te dwie gry bo niektórzy twierdzą, że to konkurencja choć dla mnie CoD (pomijam single player) to jest kicha.

Temat uważam za zamknięty, zamówiłem już BC2 ;)
Dzięki wszystkim za komentarze ;)

PostNapisane: 15 kwi 2010, 20:28 

=FPPL=kanka92 napisał(a):
A co do którejś wypowiedzi, że w każdej grze tego tupu można mieć dobre k:d to się nie zgodze bo na hc w CoD 4 i 6 co chwilę się ginie i co chwile się zabija bo mapy są ciasne i łatwo zabijać. I np. w 6. części "call'a" skill = 25 do zdobycia atomówki (bonus wymagający najwięcej zabić z rzędu, (jak ktoś nie grał)) jest niemalże nieosiągalny grając fair.

Atomowka jest dosc prosta do zdobycia.
Ustawiasz 3 killstreaki - harrier, strzelec helikoptera, atomowka. Dojezdzasz do 7 zabic, chowasz sie w najciemniejszym miejscu mapy, wzywasz Harriera (najlepiej, zeby bomby 2-3 osoby, reszte harrier wlasciwy), wzywasz helikopter i droga do atomowki jest bezczelnie latwa.

Anyway, 2 razy udalo mi sie dojsc do atomowki bez korzystania z jakichkolwiek killstreakow.

PostNapisane: 15 kwi 2010, 21:20 

ashlon napisał(a):
=FPPL=kanka92 napisał(a):

Atomowka jest dosc prosta do zdobycia.
Ustawiasz 3 killstreaki - harrier, strzelec helikoptera, atomowka. Dojezdzasz do 7 zabic, chowasz sie w najciemniejszym miejscu mapy, wzywasz Harriera (najlepiej, zeby bomby 2-3 osoby, reszte harrier wlasciwy), wzywasz helikopter i droga do atomowki jest bezczelnie latwa.

Anyway, 2 razy udalo mi sie dojsc do atomowki bez korzystania z jakichkolwiek killstreakow.

To nie to forum :?

PostNapisane: 15 kwi 2010, 21:31 

Sorry, musialem ;)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 46 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2