Teraz jest 19 lut 2025, 21:50

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 45 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor Wiadomość
PostNapisane: 31 maja 2010, 09:04 

Czy ta metoda ma tak "zbawienne" dzialanie tylko na "pompki" z ammo slug? Bo filmik pok NS2000 w akcji. Dwa. Czyli taka zmiana parametrow w grze tyczy sie tego jednego dodanego serwa w "ulubione" z ping np ok 40? Czy moze jak mam 5 serwow w "ulubione" i wszystkie maja ping na poziomie ok 40 to, zmiana bedzie dotyczyla ich wszystkich?

PostNapisane: 31 maja 2010, 12:24 

Pomyśl, że dzięki latającemu motylowi w chinach będziesz grał lepiej - ten sam efekt co dodanie tego tekstu do opcji.

PostNapisane: 31 maja 2010, 17:52 

Nie wierzę w takie cuda, o czym już wcześniej pisałem. :lol: :lol: Ale fajnie poczytać posty ldzi którzy twierdzą że im to działa. I jakie maja na to dowody. :wink:

PostNapisane: 31 maja 2010, 21:21 

Wiesz to działa na ich psychikę. Psychika to klucz do zwycięstwa ! Ubzdurali sobie w swoich pięknych główkach, że to działa no to poprawiła się im psychika (wiesz myślą jak im to skill urośnie od tego :P). Ja osobiście w takie bajki nie wierzę :)

PostNapisane: 1 cze 2010, 09:00 

Mam dość nietrafiania przeciwników - tzn inaczej trafiania bez efektu. Zauważyłem, że coś takiego spotyka mnie na niektórych serwerach - nie chodzi o umiejętności bo te nic do tego nie mają w przypadku gdy stoję tuż za plecami przeciwnika i ładuję w niego z przycelowania pół magazynku saw'a lub jakiegoś innego rkma. O moich ulubionych rozpylaczach inżyniera nie warto na takich serwerach nawet myśleć. Problem znika po przelogowaniu na inne serwery ( jeżeli dostaje tam w dupsko to z uwagi na umiejętności graczy ale zabija się już normalnie. Nie jest to też kwestia pinga - no chyba ze gra podaje mylne wartości - gram na takich na których mam poniżej 200 ms. Jeszcze nie spotkałem się z serwerem z pingiem poniżej 100 ms. Podejrzewam infrastrukturę sieciową swojego provaidera. Zapewnia mi lepsze, stabilniejsze łącze z serwerami niemieckimi, francuskimi i włoskimi niż np z holenderskimi lub angielskimi. To właśnie na nich najczęściej trafiam bez efektu.

Jest jeszcze inna sprawa zdarzają mi się - czasem dość często sytuacje kiedy zabija mnie przeciwnik stojący przede mną na otwartej przestrzeni lub w miejscu w którym powinien być widoczny jak na dłoni a ja go NIE WIDZĘ. Widzę na killcamie lub tuż przed panięciem na glebę. Normalnie jakby miał czapkę niewidkę lub jakieś inne ustrojstwo by Harry Potter. Czasem mam wrażenie, że postacie po prostu pojawiają się znikąd - na otwartej przestrzeni pyk i są. Tak jakby wybiegła za drzewa na otwartą przestrzeń a mój monitor pokazał jej obecność z opóźnieniem, jak już jest kilka metrów od tego drzewa. To nie respawn - akuart to potrafię rozpoznać. Podejrzewałem WiFi ale w tym przypadku też obserwuje coś takiego w nadmiarze na niektórych serwerach. Po zmianie na inny problemu nie ma. Znowu mój provaider ?

A rady w stylu opisywanym w tym wątku się zdarzają - efekt placebo został przecież naukowo potwierdzony.

PostNapisane: 1 cze 2010, 10:04 

Ja wczoraj gralem kilka godzin spasem-12 i z 1m koles obrywa "chmura" krwi, spas w faze przeladowania a ja dead! A juz trafic w biegnacego i liczyc na farta? Masakra

PostNapisane: 1 cze 2010, 17:42 

PavelZet napisał(a):
Mam dość nietrafiania przeciwników - tzn inaczej trafiania bez efektu. Zauważyłem, że coś takiego spotyka mnie na niektórych serwerach
(...)
Jest jeszcze inna sprawa zdarzają mi się - czasem dość często sytuacje kiedy zabija mnie przeciwnik stojący przede mną na otwartej przestrzeni lub w miejscu w którym powinien być widoczny jak na dłoni a ja go NIE WIDZĘ.

Jeśli cię to pocieszy to ja mam tak samo. Nie wiem o co chodzi. Początkowo bardzo mi to przeszkadzało a teraz po prostu się do tego przyzwyczaiłem. Ostatnio grałem na Inocenti i medyk siedział za kamieniem "szachując" naszą bazę. Chciałem go podejść i ustrzelić. Widziałem jego głowę na 2-3 pixeli. Posłałem serię, gdzie pojawił się krzyżyk trafienia. Gdy tylko zorientował się, że do niego strzelają posłał mi jedną kulkę po której padłem martwy. O co chodzi? Nie wiem....

Tłumaczę sobie to prosto. Ja nie mam takiego ani takiego skilla ani takiego aima jak ci co mnie wysyłają na respa albo nie dają się trafić. ;)

PostNapisane: 3 cze 2010, 12:35 

To działa w ogóle, w której linijce wprowadzić te komendy?

PostNapisane: 3 cze 2010, 13:30 

DreamerMann napisał(a):
To działa w ogóle, w której linijce wprowadzić te komendy?

Działa jak natura chciała :stupid: Gdyby to było takie proste i działało, to już dawno wydawca by dał taką zmienną w zależności od pingu. :omg:

PostNapisane: 3 cze 2010, 15:36 

W BF2 wydawca nic nie dawał, a zmiana w plikach konfiguracyjnych o podobnej treści mocno poprawiała komfort gry, bo tam z założenia ping miał być 100ms, a często grało się na serwach z pingiem 20-30ms, a to spora różnica (jak ktoś wie ocb).

PostNapisane: 3 cze 2010, 16:06 

już pisałem o tym w jakimś wątku .... gra z jakiegoś powodu gubi pakiety danych , nawet jak masz 40 ping ... to i tak na niektórych serwerach częśc twoich wystrzelonych pocisków ginie w odmentach sieci

PostNapisane: 4 cze 2010, 10:23 

A chyba najbardziej wku****** jestem to gdy podbiegam od zaplecza do takiego np.snaipera z kosą w łapce, zaczynam go chlastać, krew sika wszędzie a ten się obraca i patroszy mnie z M9. Te lagi czasem doprowadzają mnie do szału. Dodam że muj ping średnio to 105 do 115.

PostNapisane: 4 cze 2010, 11:12 

dawidsbb napisał(a):
A chyba najbardziej wku****** jestem to gdy podbiegam od zaplecza do takiego np.snaipera z kosą w łapce, zaczynam go chlastać, krew sika wszędzie a ten się obraca i patroszy mnie z M9. Te lagi czasem doprowadzają mnie do szału. Dodam że muj ping średnio to 105 do 115.

To nie wina pingu. To bug ostatniego patcha.

PostNapisane: 4 cze 2010, 14:20 

Tak a propos, miał ostatnio (może 2 tyg. temu) wyjść patch. I co z nim?

PostNapisane: 4 cze 2010, 14:22 

W kontroli jakości, ale nie jest źle np. jak byś był właścicielem HTC Hero miałbyś dużo gorzej :D

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 45 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3

Strefa czasowa: UTC + 2