Teraz jest 12 gru 2024, 23:48

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 43 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2 lip 2010, 11:56 

do ustawien myszki uploadowalem mousefixa:

http://rapidshare.com/files/404457231/B ... 1.exe.html

wgrywasz do moje dokumenty/bfbc2

i sobie ustawiasz

tybet2 napisał(a):
Przyśpieszenie myszki to inaczej akceleracja (im szybciej przesuwasz myszkę, tym zrobisz większy obrót). Przykładowo bez akceleracji zawsze, gdy przesuwasz myszkę o 5cm - wykonujesz obrót o 50 stopni. Z akceleracją po przesunięciu myszki o 5 cm normalną prędkością wykonujesz obrót o 100 stopni, a gdy to zrobisz szybciej, to obrót będzie jeszcze większy. Gra się wtedy 'na wyczucie'. Osobiście zawsze mam ustawioną akcelerację na maxa (G5, przedtem mx510) w sterownikach. Windowsowską akcelerację wyłączyłem mousefixem (dwie akceleracje są złe).

Przydaje się do nagłych akcji, nie jesteś wtedy ograniczony tym, że aby naprowadzić celownik na określony punkt musisz przesunąć myszkę o tyle i tyle. Mało osób używa akceleracji. Trzeba po prostu polubić takie celowanie, które się czuję (bo inaczej się nie da skutecznie celować w ten sposób)

wiekszosc zawodowych graczy oraz gosci na poziomie high powie ci ze akceleracja to zlo w grach FPS i odradzaja stosowac,sam potwierdzam ten fakt,grasz bez akceleracji to wiesz i masz pewnosc ze przemieszczenie mouse o tyle samo za kazdym raze daje taki sam ruche bez wzgledu na szybkosc przesuniecia....latwiej to nasz mozg zapamietuje i poprzez praktyke szybciej dochodzisz do lepszego poziomu....ucz sie grac bez akceleracji...to nie jest moj osobisty wymysl a sprawdzone porady pro-gamerow.pozdrawiam

PostNapisane: 2 lip 2010, 13:10 

Jak już było mówione - każdy ustawia sobie tak jak mu pasuje. Ja wolę czuć aima i nie być niczym ograniczony, gdy trzeba np. wykonać obrót o 180 stopni. Po prostu zrobię to szybciej niż inni, a dzięki akceleracji na niskim sensie bez przełączania niczego mogę na dalekich dystansach przesuwać myszkę co do pixela, a na bliskich nie mam problemu z obrotami. Jak dla mnie możesz sobie grać bez akceleracji. W moim przypadku nie masz racji, bo lepsze efekty osiągam grając z akceleracją. Tylko trzeba się nauczyć i dostosować mózg do zmiennej prędkości. A jak już się komuś uda tego nauczyć to celowanie jest zupełnie inną bajką. Koleś się pytał co to jest to mu odpisałem. Nie musisz mi tłumaczyć co jest lepsze bo przez lata to testowałem i jestem w pełni świadomy co jak działa i co jest dla mnie skuteczniejsze.
Później odchodzą takie akcje, że dzieci kupują jakieś badziewne słuchawki dla graczy typu SS 5h albo myszki, które dla nich wcale nie są wygodne lub ściągają sobie cfg znanych graczy, kupują sprzęt za kilka stów, a i tak nie umieją go wykorzystać nawet w 1/4, po czym grają nadal jak boty.
Zostaw ustawienia innych graczy w spokoju. Kto ma trochę oleju w głowie to sam sobie wszystko poustawia, a kto jest jeszcze mądrzejszy to będzie próbował różnych ustawień, aby było idealnie

PostNapisane: 2 lip 2010, 14:22 
Zbanowany

A ja wam dam najlepszą radę ze wszystkich: Grajcie jak ja -> na najgorszej myszce i bez podkładki. Jeśli na tym będziecie pomykać to na jakimś tam zmyślnym sprzęcie również... Osobiście nie wydał bym 500+ za to, by mieć 0,5 fraga więcej w rundzie.

PostNapisane: 2 lip 2010, 14:33 

matzo napisał(a):
A ja wam dam najlepszą radę ze wszystkich: Grajcie jak ja -> na najgorszej myszce i bez podkładki. Jeśli na tym będziecie pomykać to na jakimś tam zmyślnym sprzęcie również... Osobiście nie wydał bym 500+ za to, by mieć 0,5 fraga więcej w rundzie.

Zgadzam się w 100%. Choć mam myszkę za 100 zł. to i tak jest cienka, potrzebowałem bezprzewodowej, a tylko taka była. Podkładkę mam z numeru CD-Action :D . Nie wiem jak można wydać kilkaset złotych na myszkę :omg: .

PostNapisane: 3 lip 2010, 18:26 

sys napisał(a):
matzo napisał(a):

Zgadzam się w 100%. Choć mam myszkę za 100 zł. to i tak jest cienka, potrzebowałem bezprzewodowej, a tylko taka była. Podkładkę mam z numeru CD-Action :D . Nie wiem jak można wydać kilkaset złotych na myszkę :omg: .

Jak przerzucisz się z myszki za kilkadziesiąt złoty na taką za kilkaset to może zrozumiesz.

PostNapisane: 3 lip 2010, 18:50 

exoriou napisał(a):
sys napisał(a):
matzo napisał(a):

Jak przerzucisz się z myszki za kilkadziesiąt złoty na taką za kilkaset to może zrozumiesz.

Daj kaskę to się przerzucę :lol:

PostNapisane: 3 lip 2010, 19:11 

exoriou napisał(a):

Też bym tak usprawiedliwiał wydanie paru stów, gdybym w to wierzył :)

PostNapisane: 3 lip 2010, 20:01 

rok temu 130zł wystarczyło :) Razer Deathadder + podkładka QcK za 30zł i jazdaa!

CO do mousefixa... Po patchu nie zmienia mi ustawień myszki tak jak chcę. Wszystko idzie na 0....

PostNapisane: 4 lip 2010, 03:14 

Inny komfort gry jest jak gra się na dobrej myszce i podkladce. Sam wcześniej 3 lata grałem bez podkladki i jakąś tam myszką logitecha. Przerzuciłem się na Razer DeathAdder i Razer Destructor i jest dużo lepiej - wrażenia po 2 latach gry, ale np. takiej Mamby bym na pewno nie kupił

PostNapisane: 5 lip 2010, 09:35 

tybet2 napisał(a):
Jak już było mówione - każdy ustawia sobie tak jak mu pasuje. Ja wolę czuć aima i nie być niczym ograniczony, gdy trzeba np. wykonać obrót o 180 stopni. Po prostu zrobię to szybciej niż inni, a dzięki akceleracji na niskim sensie bez przełączania niczego mogę na dalekich dystansach przesuwać myszkę co do pixela, a na bliskich nie mam problemu z obrotami. Jak dla mnie możesz sobie grać bez akceleracji. W moim przypadku nie masz racji, bo lepsze efekty osiągam grając z akceleracją. Tylko trzeba się nauczyć i dostosować mózg do zmiennej prędkości. A jak już się komuś uda tego nauczyć to celowanie jest zupełnie inną bajką. Koleś się pytał co to jest to mu odpisałem. Nie musisz mi tłumaczyć co jest lepsze bo przez lata to testowałem i jestem w pełni świadomy co jak działa i co jest dla mnie skuteczniejsze.
Później odchodzą takie akcje, że dzieci kupują jakieś badziewne słuchawki dla graczy typu SS 5h albo myszki, które dla nich wcale nie są wygodne lub ściągają sobie cfg znanych graczy, kupują sprzęt za kilka stów, a i tak nie umieją go wykorzystać nawet w 1/4, po czym grają nadal jak boty.
Zostaw ustawienia innych graczy w spokoju. Kto ma trochę oleju w głowie to sam sobie wszystko poustawia, a kto jest jeszcze mądrzejszy to będzie próbował różnych ustawień, aby było idealnie

hahah casual player ftw!!

teraz wiem co wypiera scene klanowa w seriach BFa

DreamerMann napisał(a):
Inny komfort gry jest jak gra się na dobrej myszce i podkladce. Sam wcześniej 3 lata grałem bez podkladki i jakąś tam myszką logitecha. Przerzuciłem się na Razer DeathAdder i Razer Destructor i jest dużo lepiej - wrażenia po 2 latach gry, ale np. takiej Mamby bym na pewno nie kupił

mialem mambe...ta mysz to syf!! sterowniki i ogolnie to jak dzialala...zmienilem na logitecha G9x...jednak co logitech to logitech mialem g7 i zwykla g9 i nigdy nie zawiodle sie na tych myszkach...razer robi przereklamowane myszki z ladnymi podswietleniami,skusilem sie na nia jedynie dlatego ze oferowala 5600dpi a ja gram low sens i potrzebowalem takiego sensora bo 3200 nie stykalo

PostNapisane: 5 lip 2010, 10:17 

Sam jesteś casual. Nie masz argumentów a piszesz tylko tak-o, aby napisać jakiekolwiek bzdury = wypad bo jesteś lamerem

PostNapisane: 5 lip 2010, 22:52 

HapTi napisał(a):
CO do mousefixa... Po patchu nie zmienia mi ustawień myszki tak jak chcę. Wszystko idzie na 0....

Zna ktoś sposób na mousefixa ? Strasznie mi przeszkadza to , że w pojeździe tak bardzo trzeba się namachać myszą :/

PostNapisane: 6 lip 2010, 02:11 

Są różne sposoby. Co do mousefixa i sensa w pojazdach - pobaw się konfiguratorem (możesz sobie m.in. ustawić innego sensa, gdy biegasz, innego w pojazdach i innego w helikopterach.
http://forums.electronicarts.co.uk/battlefield-bad-company-2-pc/1009847-em-clan-certified-bc2-configurator-best.html

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 43 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3

Strefa czasowa: UTC + 2