WindomEarle napisał(a):
Nie jestem nacjonalistą, ale Niemców nie lubię - za wojnę, za szczekanie, za zarozumiałość - nie ważne dlaczego - nigdy jednak pierwszy nie rzucę w mięsem w Niemca, bo wiem, że mój brak sympatii do nich jest po prostu na niskim poziomie i staram się dla każdego być miły.
Spotkałem się jednak wielokrotnie z wyzywaniem mnie od "polen sheisse" (sorry za orty, nie mówię po niemiecku) zupełnie bez powodu - zazwyczaj nazwanie ich w rewanżu Hitler Jungen zamyka im paszczę. (A co? Niech noszą znamię krwi przelanej przez ich przodków).
Kolor skóry, rasa, kraj pochodzenia to nie są czynniki określające czyjś charakter. Mi tam zwisa, czy ktoś jest czarny, żółty czy zielony, Niemiec, Żyd czy Rosjanin.
Tak swoją drogą:
WindomEarle napisał(a):
ale Niemców nie lubię - za wojnę
Tych Niemców, którzy o wojnie dowiedzieli się dopiero z książek też nie lubisz?
WindomEarle napisał(a):
Moje zdanie w tym temacie jest takie, że każdy ma prawo decydować, kto gra na jego serwerze za który płaci. Jeśli Niemcy blokują Polaków, to my możemy blokować i ich. Inna sprawa jest jednak taka, że większość serwerów na liście jest w większości niemiecka. Z chęcią pograłbym na polskich, brytyjskich, francuskich, ale tych jest niewiele.
W praktyce jest tak, że Polacy nie mogą sobie zagrać na jakimś serwerze tylko dlatego, że Niemcom podpadło jakieś gówniarstwo, które akurat musiało być z Polski. Czemu np. ja mam odpowiadać za czyjeś zachowanie? Moja wina, że urodziłem się w tym samym kraju lub mam takie IP, a nie inne?