Teraz jest 25 lis 2024, 03:07

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 99 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 29 maja 2010, 18:46 

kaczamanov napisał(a):
Cytuj:
konsola 1500- pc mid-high end- 4500 4500 - 1500 = 3000 droższy PC

Troche zes przesadzil z tym kompem. Wystarczy taki:
http://www.purepc.pl/inne/zestawy_kompu ... 0?page=0,4

i w 90% gier zagrasz w ustawieniach maksymalnych (albo prawie max, ale grafika i tak bedzie lepsza niz na konsoli). Za 2 lata wymienisz grafike i ew. procek (czyli koszt po ok. 2-3 stowy) i znowu masz ze 2 lata spokoju.

Nie opowiadam sie po ktorejs ze stron tylko te 4,5 kafla to troche przypalowane. Po co kupowac najnowsze komponenty skoro ich cena jest zawyzona tylko dlatego ze to nowosc? IMO komp za 3000zl starczy do wszystkiego. Natomiast wydawanie ponad 4tyś to juz albo ktos ma za duzo kasy albo jest gadzeciarzem i musi miec wszystko co najnowsze (cos jak kupowanie ps3 dwa dni po premierze).

Po 2 latach wychodzi nowy socket, nowe pamięci i dx19 i każda złotówka dołożona na wymiany coraz mniej się opłaca. Sam też nigdy nie kupiłem topowych rozwiązań za bezsensowną cenę, ale zmiana płyty głównej co 3 lata to już prawie wymóg.

Pod tym względem konsole mają gorzej, wychodzi nowa i starą można młodszemu kuzynowi oddać (może się nie obraz, że szmelc dostał) bo od tej chwili gry będą wychodziły tylko na nowszą generację.

PostNapisane: 3 cze 2010, 21:50 

Mam pytanie do graczy którzy grają w BFBC2 na PC jak i na PS3.
Czy gra na PS3 różni się od tej na PC ?
Czy EA nie olewa tak graczy jak na PC ?
I na koniec czy warto kupić tą grę na PS3 jeśli posiadam na PC ?

PostNapisane: 12 cze 2010, 06:51 

mam pytanie czy mapy na konsole i PC sa w tej grze dokladnie takie same ???
i po drugie dla mnie ta gra to lipa w BC byly przynajmniej mapy gdzie mozna bylo ciezkim sprzetem poszalec, a w BC 2 same male mapy ;(

PostNapisane: 12 cze 2010, 10:42 

DICE chyba umieściło gdzieś ankietę z pytaniem, którą mapę z jedynki ludzie chcieliby zobaczyć w dwójce. Może poszalejesz tankiem :D

PostNapisane: 27 cze 2010, 17:11 

To więc co lepsze PS3 czy PC bo po tym filmiku http://www.youtube.com/watch?v=smd0W5O5 ... re=related twierdzę że na PC wymiata.

PostNapisane: 28 cze 2010, 16:03 

W wersjach konsolowych nie uświadczy się cziterów a w PC na multi to norma :(

PostNapisane: 6 lip 2010, 10:00 

Trafiłem na ten film przypadkiem. Ale w dobitny sposób pokazuje, że przeciwnicy na konsolach grają jak niepełnosprytne boty.
Koleś jak widzę nie jest jakimś wybitnym strzelcem, a jedzie po bandzie w każdej klasie.

Proszę: http://www.youtube.com/watch?v=Emgh_cXs ... re=related

PostNapisane: 6 lip 2010, 13:03 

Wierzbin napisał(a):
Koleś jak widzę nie jest jakimś wybitnym strzelcem, d

Hmm... A ja uważam, że gra całkiem nieźle. Swoją drogą miałem okazję rozegrać jeden mecz na Laguna Presa w BC2 na PS3. Joypad pierwszy raz w rekach i K/D = 5. Nigdy wcześniej mi się to nie zdarzyło na PC ;)

Z innej beczki. Na PC są weterani gier "couterstikowych". Może to powoduje, że na PC gra się trudniej?

PostNapisane: 6 lip 2010, 13:11 

Z tą "wybitnością" chodziło mi o to, że koleś nie strzela headów w powietrzu i nie robi akrobacji, jakie przedstawiają inne filmy. Ot po prostu dobrze gra.
Fakt, faktem przeciwnicy jakoś drętwo wypadają w porównaniu z PC.

PostNapisane: 6 lip 2010, 17:44 

To trzeba przyznac przeciwnicy na konsoli w większości to lamy :P Chociaż zdarzają się unikaty :twisted: Ten koleś gra nieźle wszystko też zależy od ludzi na serwie ja czasami też mam dni, że wymiatam (xD), a następnego k/d 0.3

PostNapisane: 6 lip 2010, 19:01 

potwierdzam, 99% graczy konsolowych to lamy i nooby, grac wogole nie umieja. temu graczowi z filmu powyżej byle gracz PC strzela headshota apteczka na slepo :)

PostNapisane: 8 sie 2010, 13:58 

@ dklnrw & zenekgs ej chłopaki, a nauczycie mnie grać tak, żebym mógł należeć to tego 1% super uber pro kozackich wymiataczy? też chcę później strzelać headshota apteczka na slepo (cokolwiek to znaczy) i na forach wyzywać innych od lam i noobów, ale najpierw muszę się dostać do waszego elitarnego klubu. to co? wytrenujecie mnie? plis.

Wracając do pytania zadanego przez Dyman - grałem na PC i na X360. Na początku nie wyobrażałem sobie gry w FPS na padzie. Teraz w ogóle nie gram na PC. Na konsoli masz równe szanse. Każdy ma taki sam sprzęt, bez myszek z milionem dpi, klawiatur z makro, gdzie po naciśnięciu jednego klawisza robisz potrójne salto z serią z karabinu, przełączeniem na pistolet, oddaniu 5 strzałów, następnie rzutu granatem i kopniakiem z półobrotu. Nie wspominając o usuwaniu trawy/krzaków itp. No i nie ma aimbotów, a przynajmniej nic mi o tym nie wiadomo. Na PC pomimo grania na serwerach z PB dosyć często dostawałem headshoty od kolesia z assault rifle (nie pamiętam nazwy, ale to ta szybkostrzelna zwnana "spray and pray" z bf2142) z drugiego końca mapy. Jego K/D ratio to ok. 40/3 po 3 minutach gry (potem opuściłem serwer). Nie zapominajmy też, że PB wywala z serwera za używanie aimbota zwanego również komunikatorem tlen.pl :)
Podsumowując - graj na konsoli. Jak zginiesz, możesz mieć pretensje tylko do siebie. Chyba, że wolisz wyzywać innych na czacie i mieć lepszą grafikę. Wtedy bierz wersję na PC. Ze snajperki oblukasz nawet jak przeciwnik mruga powiekami i będziesz mógł komuś napisać pwned, n00b itp.

P.S. czy wspominałem już, że na konsolach nie ma aimbotów? :P

P.S. 2 Podejrzewam, że zakładający ten temat już pewnie podjął decyzję, ale może komu innemu się to przyda.

PostNapisane: 8 sie 2010, 15:11 

eldresso napisał(a):
@ dklnrw & zenekgs ej chłopaki, a nauczycie mnie grać tak, żebym mógł należeć to tego 1% super uber pro kozackich wymiataczy? też chcę później strzelać headshota apteczka na slepo (cokolwiek to znaczy) i na forach wyzywać innych od lam i noobów, ale najpierw muszę się dostać do waszego elitarnego klubu. to co? wytrenujecie mnie? plis.

Wracając do pytania zadanego przez Dyman - grałem na PC i na X360. Na początku nie wyobrażałem sobie gry w FPS na padzie. Teraz w ogóle nie gram na PC. Na konsoli masz równe szanse. Każdy ma taki sam sprzęt, bez myszek z milionem dpi, klawiatur z makro, gdzie po naciśnięciu jednego klawisza robisz potrójne salto z serią z karabinu, przełączeniem na pistolet, oddaniu 5 strzałów, następnie rzutu granatem i kopniakiem z półobrotu. Nie wspominając o usuwaniu trawy/krzaków itp. No i nie ma aimbotów, a przynajmniej nic mi o tym nie wiadomo. Na PC pomimo grania na serwerach z PB dosyć często dostawałem headshoty od kolesia z assault rifle (nie pamiętam nazwy, ale to ta szybkostrzelna zwnana "spray and pray" z bf2142) z drugiego końca mapy. Jego K/D ratio to ok. 40/3 po 3 minutach gry (potem opuściłem serwer). Nie zapominajmy też, że PB wywala z serwera za używanie aimbota zwanego również komunikatorem tlen.pl :)
Podsumowując - graj na konsoli. Jak zginiesz, możesz mieć pretensje tylko do siebie. Chyba, że wolisz wyzywać innych na czacie i mieć lepszą grafikę. Wtedy bierz wersję na PC. Ze snajperki oblukasz nawet jak przeciwnik mruga powiekami i będziesz mógł komuś napisać pwned, n00b itp.

P.S. 2 Podejrzewam, że zakładający ten temat już pewnie podjął decyzję, ale może komu innemu się to przyda.

Czysty obiektywizm, a MS groził banowaniem kont za wykorzystywanie luk, a mniej uczciwi swoje :) Widzisz oszuści, cwaniaki są wszędzie niezależnie od platformy, koloru skóry itd. nie wspominając o osobach których postępowanie niszczy rozgrywkę bez lewych wspomagaczy, a tych jest więcej na NG. Głupota jest wszędzie i trzeba z nią walczyć.

Co do dodatkowego sprzętu to znowu jak powyżej zapomniałeś, że PS3/x360 można np. doposażyć o "pseudo-myszkę" z prostą klawiaturą, co pozwala twojemu przeciwnikowi mieć przewagę nad tobą, a programowalne pady, dżojstiki istnieją od dawna (już w czasach 8 bitowców autofire o regulowanej częstotliwości wspomagał ludzkość), więc słowa na które się powołujesz jak równość, uczciwość mają taki sam wymiar od ZX Spectrum do dziś :D

Graj na czym lubisz, ale bez hipokryzji proszę.

PostNapisane: 8 sie 2010, 18:42 

Posiadam wersje na x360 i na PC. O wiele przyjemniej gra się na xboxie. Do pada da rade przyzwyczaić. Jeszcze ani razu nie miałem laga, ani gra mi się nie muliła. Ale jak to woli.

PostNapisane: 8 sie 2010, 19:38 

ZzackK napisał(a):
eldresso napisał(a):

Czysty obiektywizm, a MS groził banowaniem kont za wykorzystywanie luk, a mniej uczciwi swoje :) Widzisz oszuści, cwaniaki są wszędzie niezależnie od platformy, koloru skóry itd. nie wspominając o osobach których postępowanie niszczy rozgrywkę bez lewych wspomagaczy, a tych jest więcej na NG. Głupota jest wszędzie i trzeba z nią walczyć.

Co do dodatkowego sprzętu to znowu jak powyżej zapomniałeś, że PS3/x360 można np. doposażyć o "pseudo-myszkę" z prostą klawiaturą, co pozwala twojemu przeciwnikowi mieć przewagę nad tobą, a programowalne pady, dżojstiki istnieją od dawna (już w czasach 8 bitowców autofire o regulowanej częstotliwości wspomagał ludzkość), więc słowa na które się powołujesz jak równość, uczciwość mają taki sam wymiar od ZX Spectrum do dziś :D

Graj na czym lubisz, ale bez hipokryzji proszę.

Wiem, że są adaptery do X360 i PS3, ale np. do X360 trzeba na to wydać trochę kasy + dokupić pad przewodowy. Auto/rapid-fire można wyeliminować. Jesli się nie mylę to w Gears of War 2 jest jakiś mechanizm ograniczający takie praktyki. Proszę, nie porównujmy darmowego pecetowego auto-aima do dosyć drogich sprzętowych wspomagaczy dla konsol, bo nawet super wypasiony sprzęt nie wygra z nim, co nie zmienia faktu, że osoby stosujące wyżej wymienione praktyki to prawdziwe 100% nooby.

No i nie bardzo rozumiem o co chodzi z tą hipokryzją?

@veok ja posiadam BC2 na X360. Na PC grałem tylko w demo, ale na moim lapku nawet na najniższych detalach nie dało się grać :)
Zapomniałem o lagach. Na PC zdarzały mi się dosyć często (BF2, 2142), na X360 bardzo rzadko i to najczęściej jak kobieta coś ściągała, albo filmiki na YouTube oglądała.
Poważnym minusem obu wersji PC i konsolowej są ludzie którzy uważają, że K/D ratio jest ważniejsze od wygrania meczu, ale na to juz nie ma rady :(

Mały offtop - ktoś wiemoże, czemu nie mogę się zarejestrować na http://statsverse.com/. Wyskakuje mi błąd, że mail niepoprawny. Zarówno na gmail jak i na yahoo.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 99 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2