Teraz jest 18 lis 2024, 11:49

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 346 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 24  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: cheaterzy
PostNapisane: 5 sie 2010, 08:44 

PB to jednak mało skuteczne narzędzie
http://bfbcs.com/stats_pc/IgorDhossegor
http://www.pbbans.com/mbi-viewban-76a9a ... 83684.html
Ten gość wyżej grał 98 godzin - cały czas z aimbotem, co widać po jego statach i dopiero po tym czasie pb go złapał (zapewne zapomniał kupić nowszą wersję tzw viphacka).

Tym którzy weryfikują cheaterów po statach przedstawiam gościa złapanego za stosowanie aimbota
http://bfbcs.com/stats_pc/RoiDagobert
http://www.pbbans.com/mbi-viewban-4ccbc ... 83678.html
tak niektórym nawet aimbot nie pomoże (staty ma przecież jak najbardziej normalne) - są gorsi aimbotowcy z k/d poniżej 1 z tzw szkoły zbytniego nie wychylania się jak np ten: http://bfbcs.com/stats_pc/AssaultMarine - tak tak, tego gościa też zabanowano za aimbota :lol: http://www.pbbans.com/mbi-viewban-ded49 ... 83651.html

Ostatnio edytowano 5 sie 2010, 10:57 przez PavelZet, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 5 sie 2010, 10:34 

Przydała by się aktualizacja PB, fajnie by było jak by za oszukiwanie w jednej grze leciały prermbany sprzętu na wszystkie gry sieciowe :)

PostNapisane: 5 sie 2010, 10:48 

Bez przesady, sa rodziny w ktorych komp jest wspolny. Polowe gier ma syn druga stary. Chcial bys wylapac bana na swoje gry za glupote synka itp Ban Perm powinien byc na CD Key, a nie tak jak teraz (na profil) .

PostNapisane: 5 sie 2010, 11:52 

No tak głupio by było gdyby cierpiał współwłaściciel kompa. Ale ja bym na swoim kompie nie pozwolił nikomu czitować, jak bym miał takiego synka to sam bym go zbanował :D Ale raczej wcześniej wyjaśnił bym mu jakie to żałosne zachowanie.

PostNapisane: 5 sie 2010, 11:55 

Dopóki systemy antycheaterskie będą łapały tylko użytkowników starych cheatów na dodatek pozwalając im grać po kilkanaście jak nie kilkadziesiąt godzin bez żadnych konsekwencji dopóty z oszustami będziemy się męczyć non-stop
system powinien łapać każdego grającego w innym niż domyślne profile/konfigi gry i banować.

A teraz jakiś system jest - problem w tym, że nie działa jak powinien.

Pamiętam jeszcze z BF2 pewien polski klan z czołówki. Dawali nam w dupę na każdych sparach jak miło. Mieli wprost nieziemski skill. Problem w tym że HA pojechało na jakieś LAN party. No i na LAN'ie okazało się, że nie są wcale tacy straszni. Owszem grali dobrze ale dało się ich pokonać. Pytanie dlaczego - nurtuje mnie do dzisiaj ?

Mam w rodzinie kilku lekarzy, troszkę z nimi dyskutowałem na tematy związane z tzw "skillem". Jeden z nich też jest graczem. Tak jak w każdym sporcie i tu możliwości ludzi są ograniczone. Z tej rozmowy zapamiętałem jedno pytanie. W ile przebiegniesz 100m w 20 sek ? Szybciej ? No widzisz - profesjonalny biegacz zrobi to około dwa razy szybciej od ciebie. Jaką sztangę podniesiesz ? 80 kg ? Mniej ? No widzisz a rekord Polski w rwaniu to jakieś 160 kg i to okupione morderczą pracą. Tak samo jest w e-sporcie, możesz sobie wyobrazić kogoś 3 razy lepszego od Ciebie, amatora. Tylko, że musiałbyć go szukać bardzo długo. 2 razy lepszego - tych będzie więcej ale też nie na każdym kroku.

Tymczasem w naszej grze tych z refleksem terminatora nie brakuje. Ludzi którzy potrafią z obrotu jednym strzałem zabić przeciwnika za swoimi plecami spotyka się codziennie całe mnóstwo. Tych którzy walą headshota z każdej pozycji w dowolnym momencie też jest "jak mrówków". A takich którzy widzą wszystko to już jest całe zatrzęsienie.

Celowo nie piszę o kd ratio - to dla mnie żaden wyznacznik skilla - można przecież jak duża część ludzi siedzieć grzejąc dupę za górką i pykać wychylać się z za niej raz na jakiś czas wyrabiając sobie kd ratio 3:1. Można też szaleć podrywać ludzi do walki, uzbrajać, rozbrajać m-comy nie patrząc wcale na kd ratio. Styl gry to nie skill tak samo jak kd ratio nie jest jego żadnym wyznacznikiem. Skill się widzi w grze po sposobie zachowania, po umiejętności znalezienia się we właściwym miejscu o właściwym czasie. Ale nie przez tzw staty.

PostNapisane: 5 sie 2010, 12:17 

PavelZet napisał(a):
Celowo nie piszę o kd ratio - to dla mnie żaden wyznacznik skilla - można przecież jak duża część ludzi siedzieć grzejąc dupę za górką i pykać wychylać się z za niej raz na jakiś czas wyrabiając sobie kd ratio 3:1. Można też szaleć podrywać ludzi do walki, uzbrajać, rozbrajać m-comy nie patrząc wcale na kd ratio. Styl gry to nie skill tak samo jak kd ratio nie jest jego żadnym wyznacznikiem. Skill się widzi w grze po sposobie zachowania, po umiejętności znalezienia się we właściwym miejscu o właściwym czasie. Ale nie przez tzw staty.

Dokładnie tak ! Ale większość ludzi tego nie rozumie.

PostNapisane: 5 sie 2010, 12:40 

Satyr napisał(a):
Bez przesady, sa rodziny w ktorych komp jest wspolny. Polowe gier ma syn druga stary. Chcial bys wylapac bana na swoje gry za glupote synka itp Ban Perm powinien byc na CD Key, a nie tak jak teraz (na profil) .

a ja jestem za zeby na inne gry byly tez bany bylaby prosta droga do tego zeby ktos kto juz rezygnuje z gry w starsza gre nie przychodzil od czasu do czasu zeby sobie pograc na "luzie" z dopalaczami i przy okazji wk... innych bo jemu juz nie zalezy na grze i moze ja wywalic jak zbanuja klucz (to wyjasnienie do tego jak duzo pr0 sie pojawilo na bf2 tym bardziej po wyjsciu bf:bc2)
druga sprawa to jesli ktos uzywa w jednej grze dopalaczy to w nastepnej tez bedzie

PostNapisane: 5 sie 2010, 13:59 

marioseda napisał(a):
...przychodzil od czasu do czasu zeby sobie pograc na "luzie" z dopalaczami i przy okazji wk... innych

racja wkur nas a my czasem nawet o tym nie wiemy, że zdenerwował nas oszust - wystarczy wyobrazić sobie taką sytuacje

gość http://bfbcs.com/stats_pc/AssaultMarine - (ostatnio zabanowany za aimbota) broni uzbrojonego m-coma - korzystając z dopalacza robi pif, pif, pif zabijając 3 ludzi którzy uzbroili m-coma i spokojnie go rozbraja. Patrzymy na jego staty - uuu noob musiał mieć szczęście jak go mogliśmy nie zauważyć. A to nie nowicjusz tylko oszust ze statami nowicjusza.

nasza taktyka poszła się... w starciu z oszustem którego o oszustwo nawet nie podejrzewamy.

Poprzeglądałem sobie staty jeszcze kilku aimbociarzy - naprawdę dużo z nich ma kd ratio w granicach 1 do 1,5. Są i tacy jak AssaultMarine z kd ok 0,5. Normalne staty - prawda ? Jak nasze, nic podejrzanego - eech...
Dodając do tego niewykrywalne (w najnowszych wersjach) viphacki do kupienia za kilka euro i ociężałość PunkBustera...

PostNapisane: 5 sie 2010, 14:14 

Up2@ co tam ban na wszystko w kompie, odcinac prad w domu powinni od razu...

PostNapisane: 5 sie 2010, 14:19 

coś mnie naszło dzisiaj na weryfikowanie pbbansa

jak działa PB - cz II

ban z dzisiaj z godziny 7.10 rano
http://www.pbbans.com/mbi-viewban-9748c ... 83704.html

a gość sobie gra dalej w najlepsze: Last seen online: 2010-08-05 13:15 on Server: KillerCreation.co.uk ::
http://bfbcs.com/stats_pc/gamerkiller

tak to sobie mogą banować...

PostNapisane: 5 sie 2010, 14:23 

Satyr napisał(a):
Up2@ co tam ban na wszystko w kompie, odcinac prad w domu powinni od razu...

A czemu nie, idiotów powinno się tępić...

PostNapisane: 5 sie 2010, 14:25 

najśmieszniejsze jest teraz w nowym aimbocie ustawienie w co ma trafiać i z jaką skutecznością ... czyli ustawia gość na "torso" i np 50% celność ( i tak 3 x lepsza niż ja mam np w broniach ) i jest nie do wykrycia ....wh włączone też w bc2 ciężko wykryć bo zawsze kolo powie że ktoś cie zaspotował wcześniej .....

.... podsumowując w BC2 jako gracz nie mamy żadnych narzędzi do tego aby wykryć takiego haxa ( np nagrać jego poczynania na spect ) wiec jesteśmy zdani na skuteczność PB, który jak już pisałem ani razu jak mam BC2 nie aktualizował się , więc w sumie to tak jakby przestał działać :lol:

PostNapisane: 5 sie 2010, 15:15 

@up
aktualizacje mial przy ostatnim patchu bo tępe ..... wpadali jak muchy w gowno i co chwila widac bylo ze ban leci (u nas na serwie w ciagu 2 dni polecialo wiecej banow niz przez miesiac)

PostNapisane: 5 sie 2010, 15:42 

gladky napisał(a):
teraz w nowym aimbocie ustawienie w co ma trafiać i z jaką skutecznością ... czyli ustawia gość na "torso" i np 50% celność

Ja słyszałem o aimbotach, wallhackach. Nawet słyszałem o lag switchach. Ale skąd u was taka wiedza dotycząca najnowszych hacków. Że wiecie gdzie i co można poustawiać? :roll: Ani chybi próbowaliście oczywiście tylko w celach edukacyjnych.... :twisted:

PostNapisane: 5 sie 2010, 15:53 

Widzisz o lag switch'ach nie słyszałem - skąd u Ciebie taka wiedza ? :wink:

A na poważnie gdzieś na tym forum w jakimś temacie jakiś gość podawał nazwę forum gdzie oszuści-chaterzy bez skrepowania dyskutują o tym co używają w swoich grach. Nawet tam byłem problem w tym, że trzeba założyć u nich konto aby mieć dostęp do forum - a tak żądny wiedzy o hackach, haxach czy innych oszukańczych badziewiach to już nie jestem. Zresztą skończyłoby się pewnie na banie bo zbluzgałbym ich niemiłosiernie.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 346 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 24  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2