Teraz jest 18 lis 2024, 11:24

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 346 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 24  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: cheaterzy
PostNapisane: 5 sie 2010, 15:56 

Up@ Z YouTube haha. BC2 ma tak kulawe zab ze wpadaja glownie plotki z free hackami. Wystarczy kupic haxa z aktualizacja(abonament) i bajabongo. Nawet patch nie poradzi. No ale to kosztuje. Na ten temat to juz przy okazji kazdego nowego fpsa tyle jest walkowane ze szkoda gadac.

PostNapisane: 5 sie 2010, 16:23 

PavelZet napisał(a):
Widzisz o lag switch'ach nie słyszałem - skąd u Ciebie taka wiedza ? :wink:

A z książek :). O stąd: http://en.wikipedia.org/wiki/Cheating_in_online_games

Szukałem odpowiedzi na pytanie co jest grane, że jedni potrafią wypatrzyć wroga w biegu, z kilometra i zdjąć go jednym strzałem a ja w sytuacji 1:1 wybiegając z za rogu na przeciwnika mam tylko szanse 50/50. Najprościej jest usłyszeć wytłumaczenie jesteś noob i nie masz ani skilla ani aima. Być może. A może nie.

BTW. Polecam lekturę. Bardzo pouczająca. Między innymi tłumaczy to co PavelZet napisał w tym poście: viewtopic.php?p=514154#p514154.

PavelZet napisał(a):
Mam w rodzinie kilku lekarzy, troszkę z nimi dyskutowałem na tematy związane z tzw "skillem". Jeden z nich też jest graczem. Tak jak w każdym sporcie i tu możliwości ludzi są ograniczone. Z tej rozmowy zapamiętałem jedno pytanie. W ile przebiegniesz 100m w 20 sek ? Szybciej ? No widzisz - profesjonalny biegacz zrobi to około dwa razy szybciej od ciebie. Jaką sztangę podniesiesz ? 80 kg ? Mniej ? No widzisz a rekord Polski w rwaniu to jakieś 160 kg i to okupione morderczą pracą. Tak samo jest w e-sporcie, możesz sobie wyobrazić kogoś 3 razy lepszego od Ciebie, amatora. Tylko, że musiałbyć go szukać bardzo długo. 2 razy lepszego - tych będzie więcej ale też nie na każdym kroku.

Tymczasem w naszej grze tych z refleksem terminatora nie brakuje. Ludzi którzy potrafią z obrotu jednym strzałem zabić przeciwnika za swoimi plecami spotyka się codziennie całe mnóstwo. Tych którzy walą headshota z każdej pozycji w dowolnym momencie też jest "jak mrówków". A takich którzy widzą wszystko to już jest całe zatrzęsienie.

IMO są trzy wyjścia:
1. Nie przejmować się i grać dla frajdy a nie statów,
2. Nie grać na serwach publicznych,
3. xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Za takie porady, masz "nagrodę"
Sokar44

PostNapisane: 5 sie 2010, 16:40 
Zbanowany

Ja sie nie przejmuje tylko w*urwiam.
moim skromnym: ludzie z spm ponad 400 = cheat.
I tak jak to napisano wyzej, pelno kanali, ktore nie chca byc wyluskane przez pb i 50% hs im starcza.

Co mozemy zrobic, my fair gracze... Grac razem i nie dawac sie.
Btw mysle, ze klotnie na forum tez nic nie wnosza, w zwiazku z tym proponuje PEACE all ktorzy maja do mnie cus na pieŃQ lub ja z nimi, sa wieksze problemy :D

Szefyk, daj namiar kiedy i gdzie grasz i czy uzywasz ts. Capri, Origin i Nawiedzony, Lexoo = zagrajmy razem przeciw szujom!

PostNapisane: 5 sie 2010, 17:15 

Przed chwila grałem i był gość na pustyni z KDR 39/4, ten gość dokładnie http://bfbcs.com/stats_pc/Aekhol i człowiek się zastanawia czy on taki dobry czy na dopalaczu...

Nie potrafię zrozumieć oszustów ale żeby jeszcze za to płacić ?!? To już przechodzi ludzkie pojęcie :/ I do tego te aimboty z ustawieniem skuteczności ? Wypier**** na konsole tam macie auto celowanie...

PostNapisane: 5 sie 2010, 17:26 

Najgorsza jest ta bezsilność wobec tych cwaniaczkuff widać że nie przesadzają z ratio ,kamuflują się.Mecz w trybie normal koleś z Uzi zabija na 2 kulki czasem na 1 w pełnym biegu(eliminuje niczym predator wszystkich wokół) ale nie masz dowodu to musisz siedzieć cicho i jak mówi Yoss tylko się wkułwiać pozostaje i grac z kumplami dla funu.

PostNapisane: 5 sie 2010, 18:09 

[Yossarian] napisał(a):
Ja sie nie przejmuje tylko w*urwiam.
moim skromnym: ludzie z spm ponad 400 = cheat.
I tak jak to napisano wyzej, pelno kanali, ktore nie chca byc wyluskane przez pb i 50% hs im starcza.

Co mozemy zrobic, my fair gracze... Grac razem i nie dawac sie.
Btw mysle, ze klotnie na forum tez nic nie wnosza, w zwiazku z tym proponuje PEACE all ktorzy maja do mnie cus na pieŃQ lub ja z nimi, sa wieksze problemy :D

Szefyk, daj namiar kiedy i gdzie grasz i czy uzywasz ts. Capri, Origin i Nawiedzony, Lexoo = zagrajmy razem przeciw szujom!

jakby co to moge sie dolaczyc :P ale juz raczej nie dzis bo nie wiem czy bede bo wlasnie wychodze

http://www.ultrasonline.com/ref/KuKaTS/ kliknij prosze raz , a dasz mi 10 tokenow , ktore mi sie przydadza ;)

PostNapisane: 5 sie 2010, 19:59 

PawelKult napisał(a):
Przed chwila grałem i był gość na pustyni z KDR 39/4, ten gość dokładnie http://bfbcs.com/stats_pc/Aekhol i człowiek się zastanawia czy on taki dobry czy na dopalaczu...

Grałem z nim wielokrotnie na Atakamie i nie zauważyłem żeby używał dopalaczy a także wyróżniał się często z podobnym ratio jak to które napisałeś co nie znaczy, że też lamił jak większość. :twisted: Może trafiła mu się akurat dobra runda w której kosił aż miło ale nigdy bym go nie oskarżył o cheaty. Zresztą zobacz, że używa często czołgów, także taki wynik nie robi wrażenia... (przynajmniej na mnie :P ) Helką też potrafi się obsługiwać i nie raz, nie dwa widziałem jak latając miał wyniki k/d: np. 20/5 czy też czasem lepsze co jest nie najgorszym wynikiem na pustyni.

Niedawno miałem zajawkę żeby zobaczyć czy da się uzyskać skill level powyżej 1000 i pobić wynik tego czitucha wstrętnego http://bfbcs.com/stats_pc/X%3D-Gwedonich-%3DX, który miał 998, dlatego jeździłem samotnie czołgiem osiągając przy tym przyzwoite ratio w każdej z rund. Udało się dojść do 1016 i zmieniłem mechanika na szturmowca bo takie granie jednak nudzi się szybko. :wink:
Obrazek
Gdybyś trafił wtedy na te serwery gdzie grałem lub też zerknął na tabelkę wyżej to też oczywiście byłbyś pełen podejrzeń co do mojej uczciwości jak w przypaku Aekhola tak? :mrgreen: Widzę, że jak ktoś jest w stanie osiągać wyniki, które są widocznie nieosiągalne dla innych, to od razu traktowany jest jako cheater, fajnie... :lol:

A propo moich testów to były też oczywiście komentarze płaczków typu: "Szefyk, gtfo noob, multihackers not welcome here!!!" i wiele podobnych...

Co najlepsze dosatałem kicka na serverze =]MBB[= Fun Clan Deutschland.de, na którym grałem dosyć często i nigdy nie przeszkadzałem ludziom z tego klanu gdy byli ze mną w drużynie i wygrywaliśmy kolejne rundy, jednak jak już któryś z nich był przeciwko i stało się tak, że strąciłem jego helke 3 razy z rzędu Abramsem praktycznie na początku rundy, to chyba stracił już w tamtej chwili do mnie nerwy i wyrzucił z gry. :lol: Dzieciarnia straszna ale rozumiem to, że płacą za serwer i nie chcą żeby ktoś im psuł zabawę. :) Od tamtej pory już tam nie wchodzę chociaż grało się u nich fajnie. :?
Obrazek

P.S. Nie było moim celem chwalenie się swoimi statystykami i jaki to jestem och i ach(bo nie jestem), :D tylko uświadomienie wielu wam, że nie każdy który czasem wybija się trochę przed szereg jest zwykłym oszustem. :roll: Mam wrażenie i widzę co się dzieje na czatach, że ludzie traktują siebie jako królów map a jak okaże się, że jednak ktoś jest ponad nimi, to już na pewno cheater bo innego wytłumaczenia nie ma i jest to niemożliwe żeby lepiej grał od nich... :roll:

PostNapisane: 5 sie 2010, 21:23 

Ja wcale nie mówię że to jest oszust od razu tylko pierwszy raz widzę tak wysoki wynik więc człowiek się zastanawia jak napisałem czy on faktycznie taki dobry. Osobiście miałem chyba 22/4 jak bawiłem się snajperem i to nie jest jakiś imponujący wynik, często się takie widuje. Ale 39/4 to jeszcze nie widziałem. Wiadomo nie każdy kto się wybija to oszust ale tyle się teraz o tym mówi że każdy wydaje się podejrzany :D

PostNapisane: 6 sie 2010, 00:25 
Zbanowany

Nie chodzi o scora ale o jak kto je zdobywa, czesto widuje gosci np z m60 walacych na stojaka na odleglasc dla snajpa jedynie przeznaczana i robiacych zwroty od celu do celu. To jest czit!
Np Obrazek nie swiadczy o czitowaniu a o np szczesciu.

PostNapisane: 6 sie 2010, 03:17 

Zaczynając grę w BC2 myślałem , że cziterów będzie tu mniej niż w innych grach. Niestety prawda okazała się bolesna. Dwóch moich 'znajomych' z różnych środowisk okazało się cziterami. Jeden z nich udzielał się na forum IT więc go tam ujawniłem i zbeształem. Wyobraźcie sobie, że koleś był wielce oburzony [wrzuciłem screena z PBbans]
Pozwolicie, że zacytuje część jego wypowiedzi.

"no... czituje od 2 dni bo odblokowałem wszystkie bronie, większość odznak i gra zaczęła mi się nudzić to że mię zbanowali chyba za bardzo nie działa bo się loguje i normalne gram a po za tym nie musisz zaraz na forum o tym pisać bo to moja sprawa co robię ze swoją grą i swoim kontem" -Koleś miał ratio 1.4 ;]

"a po za tym zazwyczaj po kilku miesiącach kiedy gra zaczyna mi się nudzić to zaczynam czitować.
Poczituje z tydzień i to mi się znudzi więc nie wiem co się tak oburzacie"

"tak jak pisałem wcześniej pogram z tydzień i mi sie to znudzi, sprzedam gre i poczekam aż wyjdzie coś innego, tam też dojdę do jakiegoś poziomu i poszukam sobie czitów"

PostNapisane: 6 sie 2010, 03:55 

im dłużej gram w BC2 to coraz bardziej się zniechęcam chyba już całkiem do FPS-ów .... kupiłem MW2 =139 złoty , 2 miesiące i po grze ... najebane botów , wallhacków ... sam nawet nie wierzyłem że tak można .... sprawdziłem , odpaliłem hacka i co .... i nic mogłem sobie w nieskończoność grać bo VAC ( antyczit na steamie ) mnie nie zbanował .... wolałem grę odstawić niż grać wiedząc że takie gówno jest ogólno dostępne .... i powiem wam to samo jest w BC2 , naprawdę za haxy nie trzeba płacić nie wiadomo ile .... i to widać że krążą takie typy po serwerach , a mnie wnerwia bezsilnośc wobec nich .... staram sie grać na serwach gdzie jest admin , bo wrazie czego wyrzuci kolesia , bo na PB nie ma co liczyć .... dodam że nie jestem jakimś mega pro skillem , ale wam powiem że po 8 latach grania w fps-y , haxa czy gracza ze skillem się wyczuwa ( ci co grają troche zrozumieją o co mi chodzi ) ...... ta gra też zaczyna mi śmierdzieć .... i wszystko przez oszustwa

PostNapisane: 6 sie 2010, 06:27 

W bc2 mozna zabijac nozem przez betonowe sciany xd/na czicie ofk. Sory ale nie powinno byc mozliwosci robienia kilku qprofili w bc2! Jedno konto/guid i koniec. Wtedy ten pb mial by jakis sens. A tak jest jak jest.

PostNapisane: 6 sie 2010, 08:27 
Zbanowany

To co zacytowal PHunter swiadczy o moralnosci takich jaskiniowcow. Nie mowiac o zrytym mozgu. I faktycznie ceny czitow sa na tyle niskie, ze byle smarkacz, zamiast isc do kina bedzie mial czita... Nawet nie wiem, czy powinnismy o tym pisac, zeby baranstwa nie zachecac...

PostNapisane: 6 sie 2010, 09:36 

Yoss i bez naszego pisania taki desperat na luzie znajdzie co trzeba. To zjawisko na youtube sie doskonale "reklami".

PostNapisane: 6 sie 2010, 10:07 

Walka z cheaterami jest gorsza niż z "wiatrakami", PB kiepsko się sprawuje, admini nie maja żadnych możliwości wyłapywania takich debili a jedynie mogą kikować na czuja co też nie jest dobrym rozwiązaniem. Obstawiając to 40% / 50% graczy wywalanych z gry jest niesłusznie.
Admini albo opierają się na tym co widza a widzieć wszystkiego się nie da, albo na podstawie chata w którym ktoś coś napisał o innym graczu czyli równie dobrze można dostać kika na podstawie oskarżenie wyssanych z palca. Czyli jeśli ktoś naprawdę dobrze gra bez żadnych dopalaczy to ma takie same szanse na "wypad" z serwera + ban jak i gracz z dopalaczami.
Reasumując to albo trzeba być wiecznym średniakiem albo mieć znajomości u admina. Przytaczać potwierdzeń i wyjątków można w nieskończoność.

Albo PB weźmie się za robotę albo kolejna gra umrze przedwczesną / nienaturalną śmiercią.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 346 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 24  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2