Teraz jest 24 lis 2014, 15:29

Strefa czasowa: UTC + 2


Regulamin działu


Kliknij, aby przejrzeć regulamin



Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1205 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69 ... 81  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 29 lip 2011, 14:39 
Offline

Dołączył(a): 17 lip 2011, 15:56
Posty: 2
8 gb ram
procek 4.300
karta 1gb gt geforce 520
dlaczego przycina sie letko bf?? windows 7


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 29 lip 2011, 14:44 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 mar 2004, 19:56
Posty: 764
martia994 napisał(a):
8 gb ram
procek 4.300
karta 1gb gt geforce 520
dlaczego przycina sie letko bf?? windows 7
Słaba grafa. W sumie procek też nie wiadomo jaki - samo taktowanie to nie wszystko.
Co znaczy "letko"?

_________________
Prawdziwy programista wiesza się razem ze swoim programem


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 29 lip 2011, 20:17 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 maja 2010, 16:36
Posty: 1158
zapewne lekko :D

Nacisnij start i w polu szukaj wpisz dxdiag
podane tam informacje zapisz w pliku opcją "zapisz wszyst. infor. " i skopiuj je tutaj.
Tzn interesuja nas
Kod:
------------------
System Information
------------------
Time of this report: 7/29/2011, 20:11:51
       Machine name: DOM-KOMPUTER
   Operating System: Windows 7
           Language: Polish (Regional Setting: Polish)

               BIOS: Default System BIOS
          Processor: AMD Athlon(tm) II X3 450 Processor (3 CPUs), ~3.2GHz
             Memory: 4096MB RAM
Available OS Memory: 4096MB RAM
          Page File: 2229MB used, 5958MB available
        Windows Dir: C:\Windows
    DirectX Version: DirectX 11
DX Setup Parameters: Not found
   User DPI Setting: Using System DPI
 System DPI Setting: 96 DPI (100 percent)
    DWM DPI Scaling: Disabled
     DxDiag Version: 6.01.7601.17514 32bit Unicode
---------------
Display Devices
---------------
          Card name: ATI Radeon HD 5670
       Manufacturer: ATI Technologies Inc.
          Chip type: ATI display adapter (0x68D8)
           DAC type: Internal DAC(400MHz)
         Device Key: Enum\PCI\VEN_1002&DEV_68D8&SUBSYS_22011462&REV_00
     Display Memory: 2806 MB
   Dedicated Memory: 1014 MB
      Shared Memory: 1791 MB
       Current Mode: 1440 x 900 (32 bit) (60Hz)
       Monitor Name: SyncMaster 931BW/906BW/931CW , SyncMaster Magic CX931BW (Digital)
      Monitor Model: SyncMaster
         Monitor Id: SAM0274
        Native Mode: 1440 x 900(p) (59.887Hz)
        Output Type: DVI
        Driver Name: aticfx64.dll,aticfx64.dll,aticfx64.dll,aticfx32,aticfx32,aticfx32,atiumd64.dll,
                            atidxx64.dll,atidxx64.dll,atiumdag,atidxx32,atidxx32,atiumdva,atiumd6a.cap,atitmm64.dll
Driver File Version: 8.17.0010.1083 (English)
     Driver Version: 8.861.0.0
        DDI Version: 11
       Driver Model: WDDM 1.1
  Driver Attributes: Final Retail
   Driver Date/Size: 5/25/2011 05:06:38, 811008 bytes
        WHQL Logo'd: Yes
    WHQL Date Stamp:

_________________
Mój ulub. serwer:
Obrazek
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 29 lip 2011, 22:12 
Offline

Dołączył(a): 17 lip 2011, 15:56
Posty: 2
------------------
System Information
------------------
Time of this report: 7/29/2011, 22:06:36
Machine name: PC-KOMPUTER
Operating System: Windows 7 Home Premium 64-bit (6.1, Build 7601) Service Pack 1 (7601.win7sp1_gdr.110408-1631)
Language: Polish (Regional Setting: Polish)
System Manufacturer: To Be Filled By O.E.M.
System Model: To Be Filled By O.E.M.
BIOS: Default System BIOS
Processor: AMD Phenom(tm) II X4 840 Processor (4 CPUs), ~3.2GHz
Memory: 8192MB RAM
Available OS Memory: 8192MB RAM
Page File: 1677MB used, 14702MB available
Windows Dir: C:\Windows
DirectX Version: DirectX 11
DX Setup Parameters: Not found
User DPI Setting: Using System DPI
System DPI Setting: 96 DPI (100 percent)
DWM DPI Scaling: Disabled
DxDiag Version: 6.01.7601.17514 32bit Unicode

------------
DxDiag Notes
------------
Display Tab 1: No problems found.
Sound Tab 1: No problems found.
Input Tab: No problems found.

--------------------
DirectX Debug Levels
--------------------
Direct3D: 0/4 (retail)
DirectDraw: 0/4 (retail)
DirectInput: 0/5 (retail)
DirectMusic: 0/5 (retail)
DirectPlay: 0/9 (retail)
DirectSound: 0/5 (retail)
DirectShow: 0/6 (retail)

---------------
Display Devices
---------------
Card name: NVIDIA GeForce GT 520
Manufacturer: NVIDIA
Chip type: GeForce GT 520
DAC type: Integrated RAMDAC
Device Key: Enum\PCI\VEN_10DE&DEV_1040&SUBSYS_040110B0&REV_A1
Display Memory: 4065 MB
Dedicated Memory: 993 MB
Shared Memory: 3071 MB
Current Mode: 1280 x 1024 (32 bit) (60Hz)
Monitor Name: Rodzajowy monitor PnP
Monitor Model: unknown
Monitor Id: OEC7704
Native Mode: unknown
Output Type: HD15
Driver Name: nvd3dumx.dll,nvwgf2umx.dll,nvwgf2umx.dll,nvd3dum,nvwgf2um,nvwgf2um
Driver File Version: 8.17.0012.6742 (English)
Driver Version: 8.17.12.6742
DDI Version: 11
Driver Model: WDDM 1.1
Driver Attributes: Final Retail
Driver Date/Size: 3/29/2011 11:11:30, 12870248 bytes
WHQL Logo'd: Yes
WHQL Date Stamp:
Device Identifier: {D7B71E3E-5300-11CF-5669-0D241FC2C535}
Vendor ID: 0x10DE
Device ID: 0x1040
SubSys ID: 0x040110B0
Revision ID: 0x00A1
artz.dll,6.06.7601.17514


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 30 lip 2011, 18:03 
Offline

Dołączył(a): 30 lip 2011, 17:10
Posty: 1
AMD Phenom II Quad Core X4 955 AM3 BOX
Asrock 870 EXTREME3
Corsair DDR3 4GB 1333MHz XMS3 CL9
Vertex3D ATI Radeon HD6790 1GB DDR5/256bit DVI/HDMI/mDP PCI-Express
Western Digital Caviar 500GB SATA3 (WD5000AAKX)
OCZ Modxstream Pro 500W

czy gra ta bedzie mi dzialac w stalych 60fpsach?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 31 lip 2011, 10:15 
Offline

Dołączył(a): 21 lip 2011, 12:57
Posty: 2
Witam wszystkich ! Szukam karty graficznej do gry Battlefield Bad Company 2, do około 100 zł

Parametry komputera :

Procesory : - Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 3.00GHz
- Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 3.00GHz

Ram :Mam 4 GB, odczytuje 3,5 GB

System : Windows 7

Karta graficzna : ATI Radeon x1300 256 mb

Przy tej karcie gra zacina się, i to dość mocno, gra nie sprawia przyjemności.
Myślałem np o kupieniu takiej samej jak mam, ale 512 mb np. http://allegro.pl/nowa-ati-radeon-x1300 ... 54851.html ale nie wiem jak z tym jest .

Z góry dzięki

Pozdrawiam


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 31 lip 2011, 11:52 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 mar 2004, 19:56
Posty: 764
Jak już kopiujesz posta, to rób to w trybie edycji.
Grafa w linku ma 64MB pamięci, ale niezależnie od tego, ile by jej miała - do BC2 nie nada się w ogóle. Poza tym nie wiadomo jaką masz płytę główną. Żeby potem nie okazało się, że masz AGP i kupujesz grafę na PCI-E.
Druga sprawa to procek - minimum to 2 rdzenie.

_________________
Prawdziwy programista wiesza się razem ze swoim programem


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 1 sie 2011, 10:58 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 maja 2010, 16:36
Posty: 1158
korexus - zmien komputer.... grafika Ci nie pomoże.
Martia masz BAAAAAAARDZO lipną kartę graficzną (64bit). Idealną do gry.. w pasjansa :) Podejrzewam że komp z biedronki czy coś podobnego. Zmien grafikę odczujesz różnice ale obawiam się także że to będzie łączone z zasilaczem.... Oczywiscie jesli nie zmieniałeś jeszcze sterow na nowe to warto to zrobić... to nic nie kosztuje.
ujdaz na 99% tak

_________________
Mój ulub. serwer:
Obrazek
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Karta graficzna
PostNapisane: 15 sie 2011, 12:54 
Offline

Dołączył(a): 20 lut 2010, 16:37
Posty: 34
Witam, czy karta graficzna Sapphire Radeon HD6850 1GB DDR5 256bit PCI-E, będzie dobra do bfbc2 i czy mi długo posłuży??
Czy nada się do bf3?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 15 sie 2011, 19:04 
Offline

Dołączył(a): 16 sie 2010, 02:56
Posty: 81
jaki procesor ? ile ram ? karta imho w bfbc2 da radę bez roblemu, bf3 się okaże, jak Wszyscy zagramy w grę stable 1.0 a nie w marketing;-)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 16 sie 2011, 12:14 
Offline

Dołączył(a): 20 lut 2010, 16:37
Posty: 34
Intel Core 2 Duo E6600 2.4 GHz, 4GB RAM
Pójdzie na full detalach??


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 16 sie 2011, 12:18 
Offline
Zbanowany
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 lis 2010, 11:26
Posty: 93
momo napisał(a):
Intel Core 2 Duo E6600 2.4 GHz, 4GB RAM
Pójdzie na full detalach??



jaką masz rozdzielczosc monitora ???

ja mialem karte radeon HD4890, cienie na srednie i wygladzanie krawedzi na 4x, reszta max, vsync i HBAO wylączone, 1280x1024 rozdzielczosc, w grze mialem od 50-80 FPS, przy wiekszej zadymie spadalo do 30FPS
mysle ze u Ciebie pojdzie na podobnych,

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 16 sie 2011, 15:28 
Offline

Dołączył(a): 20 lut 2010, 16:37
Posty: 34
Rozdzielczość 1280x1024


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 16 sie 2011, 21:23 
Offline
Moderator forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 25 kwi 2007, 21:27
Posty: 2379
Lokalizacja: Pyrlandia
Przy takiej rozdziałce jest możliwe że Ci pójdzie na full detale. O BF3 zapomnij. Ta gra preferuje 4 lub więcej rdzeni ...

_________________
Nie pomagam przez PW. Od tego jest forum.
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 16 sie 2011, 22:35 
Offline

Dołączył(a): 20 lut 2010, 16:37
Posty: 34
A karta będzie normalnie pracować z moim procesorem??


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1205 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69 ... 81  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL