Majk napisał(a):
jakie są korzyści i minusy obu tych wersji.
Plusy i minusy sa takie jak mozna sie domyslec plus to co napisze ponizej. Ogolnie poza plyta/jej brakiem, czy spoosbem instalacji nie ma miedzy nimy zadnych roznic.
Cytuj:
Zastanawia mnie jak to wygląda dokładnie z wersją cyfrową czy po pobraniu muszę ja nagrać na płytkę?
Nie musisz, ale mozesz.
Cytuj:
na utworzonym koncie przy zakupie będzie mozliwosc nieograniczonego pobierania ( w sensie pobrania instalki oczywiście ).
Tak.
Cytuj:
Jakie macie doświadczenia z dystrybucją cyfrową
Mam kilkanascie gier na Steamie i doswiadczenia raczej dobre. No wyglada to tak jak sobie mozna wyobrazic, musisz miec dostep do netu, aby zainstalowac gre, musisz miec zainstalowany program itp. W zasadzie nic takiego.
Cytuj:
czy te klika, kilkanaście złotych różnicy jest w stanie zastąpić pudelku z instrukcja i płytk
No to sprawa chyba indywidualna. Jedni uwielbiaja wersje cyfrowe i cenia sobie to, ze moga sobie gre pobrac z kazdego miejsca, kiedy tylko chca i nie potrzebuja plyt, ktore sie rysuja i niszcza. Poza tym niektore gry wymagaja plyty w napedzie, majac wersje cyfrowa tego nie uswiadczasz. Czesto majac wersje cyfrowa aktualizacje do gry same sie pobieraja, co takze dla jednego jest plusem, a dla innego minusem.
Dla mnie osobiscie to zalezy jaka jest ta roznica w cenie. Np. GTA4 zakupilem w promocji na Steamie za niecale 37 zl, gdzie w sklepie gra oscylowala wokol 100zl.
To juz Twoj wybor czy wolisz instrukcje obslugi jako ksiazeczke, czy jako plik .pdf, czy wolisz pudelko na polce, czy ikone na stronie
Ja osobiscie wybralem limitowana wersje pudelkowa z gram.pl.