Teraz jest 19 lut 2025, 21:40

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 67 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Bronie.
PostNapisane: 28 lut 2010, 19:54 

Witam.

Mam takie pytanie. Czemu w BC2 nie zastaniemy takich broni jak AK47, M4A1, SWD Dragunow ?
Tylko większość jest takich jak by dla jednostek specjalnych...

Tytuł: Re: Bronie.
PostNapisane: 28 lut 2010, 20:13 

:shock: Twórcy nie mają obowiązku dawania tych samych broni, co w BF2, poza tym to zupełnie inna gra, więc jakoś nie widzę problemu.

PostNapisane: 28 lut 2010, 20:16 

Hmm...po prostu twórcy ich nie umieścili. A teraz bardziej normalna odpowiedź. Armia rosyjska nie używa już AK47 tylko 74 i AN94 Abakan(ale to chyba tylko jakieś jednostki specjalne), a Armia USA testuje karabinki XM8 i M416, więc myślę, że dlatego ich nie ma. Zostaje M16, które wciąż pozostaje podstawową bronią armii USA.

PostNapisane: 28 lut 2010, 20:27 

AK-47 i Dragunow to przeżytek post radzieckiego przemysłu wojskowego. Skoro w Wojsku Polskim już dawno zastąpiono wysłużony AK Berylem to raczej jest wyznacznik że AK powoli trafia do lamusa ( ofc w cywilizowanych krajach ). No a Dragunow co prawda powstają "unowocześnione" wersje ale to dalej 40 letnia technika.

PostNapisane: 28 lut 2010, 22:13 

a tak pozatym to jest ak, tylko w nowej wersji(pierwsza broń w becie co miałeś w szturmowcu) nie pamiętam całej nazwy ale to był tam jakis kalach:p

PostNapisane: 28 lut 2010, 22:31 

Pierwsza broń szturmowca to nie jest AK!! Jest to broń która startowała w konkursie na karabin dla Rosyjskich wojsk. Przegrała, lecz jakieś tam służby ją używają.

PostNapisane: 28 lut 2010, 23:03 

Rozumiem, dziękuje za wyjaśnienia.
Mam jeszcze jedno pytanie.
Powinienem raczej nowy temat założyć ale spytam tu.
Czy silnik gry pozwala na wprowadzenie modyfikacji ?
Znaczy nie znam się zbytnio na moddingu i może za wcześnie na to pytanie, ale czy wiecie może czy powstaną jakieś mody lub addony do BC2 ?

PostNapisane: 28 lut 2010, 23:04 
Moderator forum

Pewnie jakieś mody powstaną, ale 90% z nich nie będzie dozwolona przez PB.

PostNapisane: 28 lut 2010, 23:15 

Piospi napisał(a):
ale 90% z nich nie będzie dozwolona przez PB.

Mmm a dlaczego ? Przecież Dice by na modach sporo zyskało. Znaczy przedłużyły by one pewnie żywotność gry.
Czyli jak bym wgrał moda (powiecmy że już gra jest wydana i są mody itp..) to wtedy gra stała by się tak jak by nie oryginalna i nie można by było wchodzić na serwery ?
Ale chyba gdyby serwer by się założyło z wgranym modem to chyba mogli by wszyscy dołanczać posiadając dany mod.

PostNapisane: 28 lut 2010, 23:20 
Moderator forum

Mam na myśli małe mody, znaczy się zmiana wyglądu pojazdu czy broni. Jeśli mowa o dużych modach (tak jak było z Forgotten Hope) to na pewno będą serwery, ale 90% serwerów jest z grą oryginalną = PB wtedy nie zezwala na żadne dodatki.

Producentowi nie zależy na tym, żeby gra była wieczna, za 2 lub 4 lata wypuszczą nową część.

PostNapisane: 28 lut 2010, 23:34 

Piospi napisał(a):
Producentowi nie zależy na tym, żeby gra była wieczna, za 2 lub 4 lata wypuszczą nową część.

Aha rozumiem.
No tak jak to Dice byle jak najwięcej kasy zgarniać. Teraz mam mały dylemat bo już powoli zaczynają mówić o Battlefield 3 i teraz
nie wiem czy czekać na premierę trójki. Wiem że to troche głupie bo mimo że 3 lata już tworzą tą trójkę to nawet jeszcze nic o niej nie ujawnili.
Heh pewnie ujawnią po premierze BC2.
Bo ja nie lubie czegoś takiego. Ja bym chciał żeby wyszła gra i żeby nie tworzyli następnej bo znowu będzie że ta następna ma ładniejszą grafike itp.. i to będzie
mnie ''ciągnąć'' do kupna jej i znowu kase wydawać...

PostNapisane: 1 mar 2010, 01:30 

Vector napisał(a):
Ja bym chciał

Może byś chciał, ale to jest biznes - nowa gra, nowi gracze. Na czym można zarobić więcej - na aktualnej sprzedaży BF2 za 30zł, który jest już dość starym tytułem, czy na BC2, który będzie kosztował więcej i który przyciągnie nowych graczy? Niedawno była premiera MW2 - zrobił się z tego niby (s)hit. BF2 miałby z nim konkurować, biorąc pod uwagę dzisiejszych graczy?

PostNapisane: 1 mar 2010, 11:28 

Vector napisał(a):
Ja bym chciał żeby wyszła gra i żeby nie tworzyli następnej bo znowu będzie że ta następna ma ładniejszą grafike itp.. i to będzie
mnie ''ciągnąć'' do kupna jej i znowu kase wydawać...

Nie martwił bym się na twoim miejscu zbytnio że tworzą BF3. Jeżeli wyjdzie to najwcześniej w przyszłym roku, pewnie w okolicach grudnia. Chyba nie myślisz, że DICE ma ukończoną grę i za dwa miesiące wyda ją krzycząc "SUPRISE!!!" Kup Bad Company 2 a gwarantuję Ci że zanim wyjdzie kolejny duży (BF 1943 nie liczę) Battlefield to BC2 zdąży Ci się znudzić. Zresztą po co chomikować na nie wiadomo jak długi okres czasu 130 zł które teraz możesz wydać na grę.

PostNapisane: 11 mar 2010, 23:56 

Pozwolę sobie odkopać temat.

Ogólnie broń w BFBC2 jest przyzwoita, nie ma się szczególnie do czego przyczepić, poza tym, że SP Japońce używali Garandów :lol: Wiadomo, że twórcom nie chodziło o odwzorowanie każdego rodzaju broni kropka w kropkę, mało tego, spory plus dla nich, że odwzorowali też takie konstrukcje jak AEK-971, bo w mało której grze robią coś poza standardem :)

Paplo99 napisał(a):
Armia rosyjska nie używa już AK47 tylko 74 i AN94 Abakan(ale to chyba tylko jakieś jednostki specjalne), a Armia USA testuje karabinki XM8 i M416, więc myślę, że dlatego ich nie ma. Zostaje M16, które wciąż pozostaje podstawową bronią armii USA.

Pozwól, że jako interesant sprostuję, oczywiście jako ciekawostka ;) Armia rosyjska używa obecnie AK-74M ( zmodernizowana, bardziej plasticzana, ale i celna wersja ), AN-94 ( mieli w to wyposażać Armię, ale mało tego mają, więcej nie chcą, bo zawodne i mało ergonomiczne ), czasami jakieś konstrukcje pochodne od AK ( AK-103, AK-107 ), ale bardzo rzadko. No, w bazach znajdują się też jeszcze AKM'y :lol: Ogólnopojęte siły specjalne używają raczej AK-105 (spadochroniarze), OC-14 Groza (na bliskie dystanse ), a np. zawarte w grze AEK-971 używa tylko MWD, czyli lepiej uzbrojona milicja. Poza tym jeszcze starutkie AKS-74U ;)

Co do US Army, to podstawowym karabinkiem piechoty ( przynajmniej na misjach ) jest właśnie M4A1. Przy M16A4 raczej pozostali tylko Marines, aczkolwiek powoli wcielane są SCAR'y -L i -H.
Z wymienionych przez Ciebie dwóch karabinków tylko XM8 jest testowane - HK416 (w grze jest błędne nazewnictwo ) jest konstrukcją niemiecką i za to się Jankesi nie zabrali. Za to mają to np. GROM'owcy i oddziały interwencyjne Straży Granicznej w Polsce ;)

PostNapisane: 12 mar 2010, 09:45 

Ak 47 caly czas jest w naszej armii

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 67 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2