Teraz jest 23 lis 2024, 01:07

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 15 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 27 lut 2010, 14:49 
Redaktor Battlefield.pl

No i stało się. Dobrze rozglądając się po internecie można natrafić już na informację, jakoby Battlefield: Bad Company 2 wyciekł już do sieci i został złamany. Można było się tego spodziewać w okolicach 2 marca a nie 4 dni przed premierą.

W związku z tym przestrzegamy wszystkich użytkowników próbujących spolierować w komentarzach i na forum przed premierą gry tj. 2 marca. Wszelkie informacje ujawniające fabułę trybu dla jednego gracza będą usuwane a użytkownik publikujące je otrzyma BANa na okres dwóch tygodni (Oficjalne embargo nałożone przez EA jest o wiele surowsze. Za jego złamanie grozi grzywna oraz odpowiedzialność karna). To, że ukradliście, ściągnęliście czy kupiliście grę przed premierą, nie upoważnia Was do tego, aby psuć innym frajdę z samodzielnego odkrywania kampanii SP w Bad Company 2.

PostNapisane: 27 lut 2010, 20:19 

Dobra,a czy rzeczy ukazujące nową grą w pozytywnym świetle można pisać?np. grafika,działanie itd? :)

PostNapisane: 27 lut 2010, 21:10 

No i przez takie osoby które kradną PC jest zaniedbywane i wolą robić gry pod te konsole ;/

Piospi EDIT: Trochę kultury, istnieją inne określenia np. złodziej...

PostNapisane: 27 lut 2010, 21:52 

wez pod uwage, ze 90%+ osob wypowiadajacych sie tutaj i tak kupi oryginal ze wzgledu na multiplayer.
ja sam preorder mam od stycznia, a gre koncze sciagac, zeby zobaczyc czy poprawila sie plynnosc, jak prezentuja sie tekstury na high, jak wyglada kampania (nie bedzie czasu sprawdzic przy multi :D ) i ogolnie zabic nude. :wink:
ofc spoilowanie i psucie zabawy innym jest be.

PostNapisane: 27 lut 2010, 22:16 

MK napisał(a):
Dobra,a czy rzeczy ukazujące nową grą w pozytywnym świetle można pisać?np. grafika,działanie itd? :)

Logicznym jest, że co nie jest zakazane, jest dozwolone. DeathName wyraźnie określił za co grozi ban. Regulamin zaś precyzuje zasady dotyczące pirackich wersji w ogóle: "Wszelkie tematy z prośbą o pomoc z piratem będą usuwane, zamykane, a założyciel usuwany z forum!"

Wynika z tego, że informacje nie będące częścią prośby o pomoc, a także nie zdradzające fabuły gry, są dopuszczalne.

Pomijam tutaj oczywiście fakt, że chwalenie się piracką kopią gry jest raczej nierozsądne ;)

Kukiełka napisał(a):
No i przez takie "cioty" które kradną PC jest zaniedbywane i wolą robić gry pod te konsole ;/

Przypominam ci, że konsolowe wersje gier również wyciekają do sieci przed premierą. I nie przyrównuj piractwa do kradzieży, bo bliżej mu do niszczenia mienia*. Zresztą i tak większość ściągających ma pewnie preordery.

*Piractwa komputerowego nie można zrównać z kradzieżą dlatego, że program to informacja, która po nieautoryzowanym skopiowaniu wciąż pozostaje w posiadaniu pierwotnego właściciela i jedynie - czy też "aż" - traci ona na wartości, bo stosunek podaży tej informacji do popytu na nią staje się mniej korzystny dla sprzedającego.
Efekt jest taki, że właściciel informacji, która stanowi jego majątek, wciąż jest jej właścicielem, ale właścicielem informacji o mniejszej wartości. Dlatego właśnie nie należy utożsamiać piractwa z kradzieżą, a z niszczeniem mienia.

To tak jak z samochodem, tak często przywoływanym w tym kontekście. Piractwo to pieprznięcie komuś cegłówką w szybę BMW, dla własnej przyjemności, a nie jego kradzież.

PS.
Przed przeczytaniem tego newsa nie wiedziałem o wycieku, a teraz aż mnie korci. Serdeczne dzięki dla ekipy Battlefield.pl :omg:

PostNapisane: 27 lut 2010, 22:41 

Dracoola walcz z tym ! Wygrasz : D Ja nie zamierzam ściągać a na single przyjdzie czas . Parę dni wytrzymam akurat wolny weekend będę mieć więc sobie na multi odblokuje parę broni : ) A w single pogram jak już będę mieć wystarczającą ilość broni do godnej rozgrywki, no chyba że internetu nie będzie ; )

PostNapisane: 28 lut 2010, 14:36 

nawet tego nie sciagajcie bo bez zalogowania nie odpalisz gry aby obczaic mapy multi, tylko po to to sciagnalem

PostNapisane: 28 lut 2010, 15:59 

To są pewnie skrackowane wersje i się danych nie podaje :)

PostNapisane: 28 lut 2010, 20:18 

Odnośnie fabuły to najgorsze w niej jest to, że istnieje. Wolałbym normalnego singla jak w BF2 choćby po to aby potrenować

PostNapisane: 28 lut 2010, 21:09 

Topic nieaktualny?
http://i62.photobucket.com/albums/h108/fwhpinky/ss.jpg

PostNapisane: 28 lut 2010, 21:34 

Cytuj:
W związku z tym przestrzegamy wszystkich użytkowników próbujących spolierować w komentarzach i na forum przed premierą gry tj. 2 marca

Ja tylko interpretuje i przytaczam słowa DeathName'a, a z nich wynika że chyba nie : )

PostNapisane: 1 mar 2010, 22:47 

No temat chyba do zamknięcia bo już po premierze. Mam orginała. :wink:

PostNapisane: 2 mar 2010, 01:10 

Daj sobie na wstrzymanie jeszcze - ja nie mam :( i wielu innych zapewne też !

PostNapisane: 2 mar 2010, 02:01 

Dobra, to ja skończę dyskusję i także tutaj umieszczę spoiler.
W Singlu są gołe baby. Pegi 18+
Dziękuję, proszę się rozejść. ;)

A nie, przepraszam, to był spoiler do Simsów...

PostNapisane: 2 mar 2010, 13:54 

Rybiszcze napisał(a):
Dobra, to ja skończę dyskusję i także tutaj umieszczę spoiler.
W Singlu są gołe baby. Pegi 18+
Dziękuję, proszę się rozejść. ;)

A nie, przepraszam, to był spoiler do Simsów...

wlasnie kurier mi dostarczyl paczuszke :). Na pudelku jest Pegi 16.

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 15 ] 

Strefa czasowa: UTC + 2