Teraz jest 28 lis 2024, 04:41

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 71 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 12 mar 2010, 11:53 

Mam kilka pytań:

1. Czy gwiazdki zdobywane przy danym typie karabinu wpływają na jego celność, siłę rażenia, szybkostrzelność ?
2. Czy są head shot-y, czy trafienie w głowę np pistoletem czy karabinem odrazu skutkuje zgonem ?
3. Gadżety typu reaktywny pancerz albo wykrywacze wrogich żołnierzy w pojazdach działają automatycznie gdy zajmie się pozycję w czołgu (czy ma znaczenie jaką pozycję), czy też te gadżety jakoś trzeba aktywować w pojeździe ?
4. Czy można wyskoczyć na spadochronie ze śmigłowca ? Próbowałem wciskać spacje ale nic się nie dzieje.

Ty tyle na razie.

PostNapisane: 12 mar 2010, 12:21 

Z tego co wiem...
Marder napisał(a):
Mam kilka pytań:

1. Czy gwiazdki zdobywane przy danym typie karabinu wpływają na jego celność, siłę rażenia, szybkostrzelność ?

Nie, są upgrade'y do broni, jeden zwiększa celność drugi siłę rażenia.
Marder napisał(a):
2. Czy są head shot-y, czy trafienie w głowę np pistoletem czy karabinem odrazu skutkuje zgonem ?

Snajperką na pewno. Poza tym nie wiem, w każdym bądź razie na serwerach hardcore obrażenia wydają się lepiej 'zbalansowane'.
Marder napisał(a):
3. Gadżety typu reaktywny pancerz albo wykrywacze wrogich żołnierzy w pojazdach działają automatycznie gdy zajmie się pozycję w czołgu (czy ma znaczenie jaką pozycję), czy też te gadżety jakoś trzeba aktywować w pojeździe ?

Automatycznie. Wsiadzasz i jest. Co więcej, pojazd dostaje bonus od każdej osoby która się w nim znajduje. Czyli jeden bierze wykrywacz, drugi lepszy pancerz i idą z tego bonusy. Choć chyba nie zawsze się to sumuje...
Marder napisał(a):
4. Czy można wyskoczyć na spadochronie ze śmigłowca ? Próbowałem wciskać spacje ale nic się nie dzieje.

Ty tyle na razie.

Wysiadasz z helikoptera czekasz sekundę albo dłużej i dajesz spację (raz). Otwiera się spadochron.

PostNapisane: 12 mar 2010, 14:20 

Dzięki za odpowiedź. Odnośnie upgradów to masz na myśli podwieszane granatniki i lunety ? Bo chyba nie ma tak, że zwiększa Ci się np. celność broni, czy siła rażenia w jej statystykach ? O strzały w głowę pytam bo zauważyłem że przy wymianie na szeryfa to nawet jak szybciej zacznę strzelać to i tak kończę w piachu. To albo gość posiada jakąś podrasowaną broń albo trafia mnie w głowę ?

PostNapisane: 12 mar 2010, 14:44 

Mi headshot z broni pobocznej zaliczyło po 2 trafieniu (od tyłu :) ) w głowę. Z karabinu snajperskiego po 1 to jest wiadome.

PostNapisane: 12 mar 2010, 16:13 

Marder napisał(a):
Dzięki za odpowiedź. Odnośnie upgradów to masz na myśli podwieszane granatniki i lunety ? Bo chyba nie ma tak, że zwiększa Ci się np. celność broni, czy siła rażenia w jej statystykach ? O strzały w głowę pytam bo zauważyłem że przy wymianie na szeryfa to nawet jak szybciej zacznę strzelać to i tak kończę w piachu. To albo gość posiada jakąś podrasowaną broń albo trafia mnie w głowę ?

Nie, mam na myśli upgrade który dodaje bezpośrednio celność lub obrażenia.
Sprawdź w odblokowanych gadżetach / specjalizacje.

PostNapisane: 12 mar 2010, 17:48 

Faktycznie nie zauważyłem tego. Teraz wszystko jasne.

PostNapisane: 13 mar 2010, 10:08 

Dołączywszy się do tematu :

Która z broni rakietowych jest najsilniejsza? Jest jakaś różnica w dmg ?

PostNapisane: 13 mar 2010, 10:21 

według mnie najlepsze jest RPG-7 , Carl Gustaw też spoko ( obie wymienione mają dość cienką szybkość przeładowania) , a ta ostatnia AT4 to gówno - z cudem graniczy zdjęcie jakiejś piechoty - czyli można powiedzieć że tylko na czołgi i akurat AT4 dość szybko się "przeładowuje" więc można szybko taki pojaździk rozwalić.

PostNapisane: 13 mar 2010, 11:03 

Ta ostatnia jest dobra na mapki z pojazdami, pare helikopterow juz nia zestrzelilem. Na innych mapkach wole rpg.

PostNapisane: 13 mar 2010, 11:38 

Twoface napisał(a):
a ta ostatnia AT4 to gówno - z cudem graniczy zdjęcie jakiejś piechoty

AT4 - Anti-tank weapon

Jakiś przebłysk?

Nie wszystkie bronie muszą być uniwersalne, jedne do zabijania, a drugie do przeszkadzania.

PostNapisane: 13 mar 2010, 15:26 

Mi właśnie chodziło o dmg zadawany pojazdom - nie ma żadnych statystyk ale wątpię żeby wszystkie strzelały tak samo.
Np. at4 ma właściwie nieograniczony zasięg, natomiast pocisk rpg opada po niewielkiej odległości.

PostNapisane: 13 mar 2010, 16:33 

Co trzeba zrobić by mieć wszystkie bronie snajperskie?

PostNapisane: 13 mar 2010, 16:37 

Nabijać poziomy jako Recon : dużo strzelać ze snajpy i korzystać z c4 lub airstike'ów

PostNapisane: 13 mar 2010, 16:47 

Recon niekoniecznie musi strzelać ze snajpy :D , kilka razy widziałem reconów z M1A1, i nawet całkiem dobrze im szło. Ale recon to recon, jego zadaniem jest likwidacja przeciwnika z daleka. Żeby szybko odblokować wszystkie jego bronie najlepiej strzelać z daleka i celować w głowe (więcej pkt się dostaje), a nie pakować się pod ostrzał wroga, jak co niektórzy robią.

PostNapisane: 13 mar 2010, 16:59 

po pierwsze w bfbc2 nie ma m1a1, po drugie mógł mieć m16 tylko jeśli je przejął od innego gracza. Jedyna alternatywa dla snajp to thompson, m14 ebr, g3 i shotgun'y...

Ostatnio edytowano 13 mar 2010, 19:15 przez DarK64, łącznie edytowano 1 raz

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 71 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2