Teraz jest 22 lis 2024, 22:40

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 14 mar 2010, 13:49 

Chciałem zapytać o to ponieważ ostatnio natrafiłem na ciekawy temat (na innym forum) gdzie ludzie wypowiadali się że jest to bardzo dobra "broń" przeciwko snajperom jak również niedocenianym efektem jest wyłączanie wszelkich markerów graczom którzy znajdą się w chmurze.

Czy mógłby ktoś potwierdzić/zaprzeczyć skuteczności taktyki zadymiania pozycji przeciwnika (lub stawiania zapory z dymu) ?

PS. gram jak na razie jedynie medykiem więc nie mam możliwości sprawdzić tego samemu :/

PostNapisane: 14 mar 2010, 13:58 

Trochę to śmieszne ale lepszą zasłonę dymną uzyskamy waląc z działa czołgu w ziemię... Dym z granatnika jest za rzadki, jest go zbyt mało i trwa zbyt krótko by się nadawał do czegokolwiek.

PostNapisane: 14 mar 2010, 14:33 

Ja nie używam, choć grając w COD4 dla mnie był bardzo przydatny tu zupełnie nie zdaje egzaminu :(

PostNapisane: 14 mar 2010, 15:17 

Tez go nie uzywam, ale pragne zaznaczyc ze raz zostalem z niego zabity ^^ Wygladalo to tak, ze wpadlem na chlopka ktory moze spanikowal i wypalil we mnie z niego i stalo sie :) Dziwnie to wygladalo - komunikat broni z ktorej zostalem zabity tj. ;-P

PostNapisane: 14 mar 2010, 16:02 

miniux napisał(a):
Tez go nie uzywam, ale pragne zaznaczyc ze raz zostalem z niego zabity ^^ Wygladalo to tak, ze wpadlem na chlopka ktory moze spanikowal i wypalil we mnie z niego i stalo sie :) Dziwnie to wygladalo - komunikat broni z ktorej zostalem zabity tj. ;-P

Udusil cie dymem ;D, albo dostales pociskiem w glowe xd. W realu tez jak bys takim dostal w heda to zgon murowany ;)

PostNapisane: 14 mar 2010, 16:19 

Rozumiem że jest to raczej opcja brana "dla zabicia nudy" niż coś co może się rzeczywiście przydać ? :/

PS. Czy można jeszcze prosić kogoś tak dla pewności o screena (jestem ciekawy jak wygląda dym pod różnymi dx'ami) bo np. słyszałem że szyba w działku stacjonarnym jest naprawdę przeźroczysta dla dx11 (ja widzę tylko szarą tafle brudnego szkła) więc może i z dymem jest podobnie że różnie wygląda w zależności od ustawień grafiki) ;)

PostNapisane: 14 mar 2010, 16:41 

No i wlasnie takich ludzi nie rozumiem, bo dym jest genialny! Fakt, moglby byc gestszy i trwac dluzej, ale mimo wszystko co najmniej 2 osoby w druzynie powinny go uzywac. Atakujac walne 3 granaty i cala druzyna ma otwarta droge do bazy z mcomami, zaden snajper nikogo nie zabije, a inni tez wala w ten dym tylko na slepo, czasami kogos trafiajac. Nastepna sprawa to obrona i rozbrajanie ladunku, ktory ktos podlozyl na m-com, walne 2 dymy, ktos z zespolu rozbraja, ja obok go oslaniam gdyby ktos wbiegl w dym, a zaden snajper, nawet jezeli mcom jest na otwartej przestrzeni, nie zabije rozbrajajacego. Moglbym takich sytuacji, gdzie bardzo sie dym przydaje, jeszcze tu wypisac co najmniej kilka, wiec moze poprobujcie tak na serio go uzywac, a nie walic po 1 sztuce gdzie popadnie i gadac ze jest slaby.

PostNapisane: 14 mar 2010, 17:19 
Zbanowany

Używam. W dużych ilościach.

Na wszelkich poważniejszych meczach to raczej będzie podstawa.

PostNapisane: 15 mar 2010, 12:22 

Dym się przydaje. Można zabić przeciwnika poprzez bezpośrednie trafienie z takiego granatu.
Najlepiej wywalić sobie amunicje przy atakowanym m-comie i spamować granatami dymnymi na lewo i prawo machając co chwilę nożem. ;) a nuż się uda :P

Ostatnio edytowano 15 mar 2010, 14:19 przez exoriou, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 15 mar 2010, 12:30 

ja przyznam się bez bicia, przez przypadek wziąłem granatnik dymny zamiast tego normalnego z granatami, no i gram gram, strzelam w gościa...nic...myślę sobie że dupa jestem bo nie mogę trafić z takiego bliska...ale po drugim i trzecim razem już mi się przestało to podobać hehehe no i jak się kapłem już o co biega to szybko zamieniłem na to co trzeba. Poza tym jednym przypadkiem, w ogóle nie używam "dymków" :D

PostNapisane: 15 mar 2010, 13:23 

ja uzywam i sa swietne i kille tez fajnie wchodza :)

PostNapisane: 15 mar 2010, 15:33 

Granat dymny bylby przydatny, gdyby nie to ze zajmuje miejsce granatnika ;( Cos za cos, ja mam wiekszy pozytek z granatnika :wink:

PostNapisane: 15 mar 2010, 16:21 

W tej grze nie chodzi o to co Tobie jest bardziej przydatne tylko co jest bardziej przydatne w drużynie i co pozwala wygrać starcie a nie tylko nastukać kilka fragów więcej (poza tym nie bez powodu granatnik nazywany jest noobtube) :twisted:

PostNapisane: 15 mar 2010, 18:42 

W granatach dymnych fajna jest tylko jedna rzecz : Szybko się ładują :P

PostNapisane: 15 mar 2010, 19:03 

No dobra, ale jesli zabije granatnikiem kogos kto np. przejmuje flage to bedzie dobrze dla wszystkich :) Albo nie raz jest jakas wieksza akcja i braknie amunicji, a jeszcze jeden koles zostal, wtedy szybko klikasz na granatnik i go zabijasz, tak moglby on zabic paru odemnie, czy cokolwiek innego, wszystko zalezy od sytuacji w ktorej sie znajdujemy :wink:

btw. te sygnaturki podobno maja sie odswiezac co 24h, u mnie jest juz znacznie dluzej i nic sie nie zmienilo :evil:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2