Nie zauwazylem zadnego tematu o podobnej tematyce, a dla mnie to jest najwazniejszy aspekt gry.
No smialo, jak sie wam wydaje: czego brakuje grze, zeby zaistniec na scenie obok innych popularnych, esportowych fpsow? Jakie sa wasze spostrzezenia?
Moze najpierw ja podziele sie moimi.
Jak narazie, z tego co sie orientuje, mozliwosci konfiguracji serwera sa BARDZO ograniczone. Brakuje tez konsoli, mozliwosci nagrywania dem (chyba najlepszy sposob na lapanie cheaterow, sklejanie fragmovies etc.). Bez niezbednego patcha gra skonczy jak MW2, ktory w moim odczuciu byl porazka roku.
Zakladajac, ze dostaniemy battle recordera, beda jakies mozliwosci konfiguracji serwera (zakladanie, zdejmowanie hasla przez adminow, zmiana serwera na rankingowy/nierankingowy i inne podstawy) - jak bedzie wygladala kwestia unlockow? Z tego co sie orientuje, w poprzednich bfach gralo sie bez unlockow, na nierankingowych serwerach. Prawde mowiac to slabe rozwiazanie; najlepiej by bylo, jakby DICE dalo wolna reke przy ustawianiu broni i gadzetow przy serwerach unranked...
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
Jest szansa, ze DICE wypusci mod toolsy? Niby swietne rozwiazanie, ale mam mieszane uczucia - scena sama stworzy potrzebne mody i skrypty jak np. promod, pam4. Z drugiej strony, takie modyfikacje naprawde zmieniaja mocno zmieniaja, splaszczaja gameplay, niekoniecznie wszystkim przypadnie to do gustu. Poza tym watpie, bo to zabiloby platne DLC - dla tworcow strata potencjalnej kasy.
Jak wygladalo to w przypadku poprzednich BFow? Mam na mysli 2jke i 2142. Od razu byly "grywalne" pod katem esportu, czy trzeba bylo je doszlifowac i przygotowac do tego? Ile to zajelo?
Boje sie tez, ze konsole pchaja gre w zla strone. tzn. tego jestem akurat pewien, ale mam nadzieje, ze po wydaniu gry DICE zajmie sie oddzielnie PC i konsolami, jak np. Valve w przypadku TF2.
Ja czekalem na ta gre od paru miesiecy. Przyznam, ze zadna gra mi nie sprawiala takiej frajdy na pubach, ale mam nadzieje, ze juz tworza sie niezbedne skrypty, programy umozliwiajace gre ligowa, klanowa etc.