Tjiurek napisał(a):
Witam , chciałbym zacząć grać szturmowcem , ale wgl nie potrafię . ;( Macie może jakiś build , wskazówki , porady etc.? Przyznam się , jest to moja pierwsza styczność z serią gier Battlefield. Zawsze grałem w cs'y , CoDy ' cross fire etc. Więc wgl nie kapuje jak tutaj strzelać , gdzie biegać kiedy wybiegać i gdzie się chować. Nie wiem czy trzymać lewy przycisk przez sekundę , czy kliknąć 2-3 razy lpm. Proszę o niewyśmiewanie mnie , bo wiem że totalnie dziecinne pytania , ale cóż nie bd ukrywał , że jestem bardzo słaby - a tego nie lubię
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
. Moglibyście udzielić takich .. dziecinnych wręcz wskazówek? Mogą też być takie no.. bardziej zaawansowane
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Proszę o wszystko na temat grania szturmem. Z góry dzięki
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
W teorii wyglada to tak - trzymaj sie z reszta druzyny i atakuj/bron punkty lub MComy. Dziel sie amunicja. Chowaj sie za wszystkim, co ma jakas wytrzymalosc, jesli masz mozliwosc - duze drzewa, wzmacniane sciany, betonowe skrzynki. Jesli nie ma czegos takiego w poblizu, chowaj sie za czymkolwiek, tyle, ze mozesz sie niemile zaskoczyc, ze nagle oslona przestanie istniec (czasami wraz z toba). Wybiegaj wedle uznania, tzn. czasami potrzebne jest powolne parcie do przodu, a czasami heroiczny bieg wsrod wrogow, pociskow itd
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
Co do strzelania... Kazdy strzela tak, jak mu pasuje, niektorzy trzymaja palec na spuscie przez krotka chwile (leci krotka seria) lub naciskaja go pulsacyjnie (czyli leca bardzo szybko po sobie 2-3 pociski). Mi osobiscie bardziej lezy ta druga opcja, bo niewielkim kosztem zyskujesz wieksze panowanie nad bronia.