Teraz jest 28 lis 2024, 00:42

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 31 mar 2010, 23:42 

Witam, niedawno kupilem ta gre i jestem barrdzo rozczarowany.
1. Cziterow jest juz cala masa , gdzie niewejde to ktos dostaje bana , czy jest tak na wszystkich serverach , czy sa jakies bardzo dobrze zabezpiecznone ze niedziaja te haki np od producenta tej gry? Ps. skoro robia juz gre to dlaczego niemaga jej zabezpieczyc aby niebylo takich rzeczy? . Naprawde wkurzajace jest to jak koles z konca mapy zabija mnie z pkma jakiegos , lub wie ciagle gdzie jestem a nie gra zwiadem. Z takimi osobami gra naprawde traci sens bo niema gdzie sie skryc itp.
2. Majac ip jakiegos servera jak moge do niego dolaczyc badz dodac do ulubionych?
3. Czy u was tez jest tak beznadziejnie zrobiona wyszukiwarka serverow , w ktorej zaznacza sie mape ,rodzaj rozgrywki ? a gdzie zaawansowane wyszukiwanie np hardcore , tryb bez celownika itp.
4. Co to jest punkbuster? na czym on polega?
5. Jak jest jakis update to wystarczy wlaczyc gre przez BFBC2UPDATER.EXE i wtedy automatycznie sciaga najnowsze patche? mi zamiast sciagac to odrazu gra sie wlacza.
6.Moj nick w grze kajtex , lvl 22 , gram na PC
7. jak juz odpowiecie mi jak dodac server do ulubionych , to mozecie podac jakies servery polskie z haslem tez moga byc gdzie niema tych $#$!#@!# cziterow !!!
i jeszcze jedno co to za servery "rankingowe" ?

ps. Nie odpowiadajcie mi typu " szukanie nie boli " bo nieznalazlem odpowiedzi na te wszystkie pytania , znalazlem polskie forum od bfbc2 , a forum jest ood tego by zadawac pytania :)

Ostatnio edytowano 1 kwi 2010, 00:38 przez kajtex, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 1 kwi 2010, 00:22 
Zbanowany

kajtex napisał(a):
Witam, niedawno kupilem ta gre i jestem barrdzo rozczarowany.
1. Cziterow jest juz cala masa , gdzie niewejde to ktos dostaje bana , czy jest tak na wszystkich serverach , czy sa jakies bardzo dobrze zabezpiecznone ze niedziaja te haki np od producenta tej gry?
(..)

/facepalm

kajtex napisał(a):
Naprawde wkurzajace jest to jak koles z konca mapy zabija mnie z pkma jakiegos , lub wie ciagle gdzie jestem a nie gra zwiadem. Z takimi osobami gra naprawde traci sens bo niema gdzie sie skryc itp.

Pod przyciskiem 'q' masz magiczną funkcję spotowania. Wypróbuj, yo.

kajtex napisał(a):
3. Czy u was tez jest tak beznadziejnie zrobiona wyszukiwarka serverow , w ktorej zaznacza sie mape ,rodzaj rozgrywki ? a gdzie zaawansowane wyszukiwanie np hardcore , tryb bez celownika itp.

Nie widzę co w tej wyszukiwarce jest takiego beznadziejnego. Owszem, brakuje paru opcji ale generalnie działać działa. ;)

kajtex napisał(a):
5. Jak jest jakis update to wystarczy wlaczyc gre przez BFBC2UPDATER.EXE i wtedy automatycznie sciaga najnowsze patche? mi zamiast sciagac to odrazu gra sie wlacza.

Odpalając przez normalnego launchera najpierw masz autoupdatera (który sprawdza wersję gry) a potem włącza się samo BC2.

kajtex napisał(a):

Cieszy mnie to niezmiernie.

kajtex napisał(a):
7. jak juz odpowiecie mi jak dodac server do ulubionych , to mozecie podac jakies servery polskie z haslem tez moga byc gdzie niema tych $#$!#@!# cziterow !!!

Jest taki dział na forum, na "S". Szukaj a znajdziesz.

PostNapisane: 1 kwi 2010, 00:47 

kajtex napisał(a):

no nie wierze ze on ma 22 lata , ROTFL :)

PostNapisane: 1 kwi 2010, 01:06 

Cytuj:
1. Cziterow jest juz cala masa , gdzie niewejde to ktos dostaje bana , czy jest tak na wszystkich serverach , czy sa jakies bardzo dobrze zabezpiecznone ze niedziaja te haki np od producenta tej gry? Ps. skoro robia juz gre to dlaczego niemaga jej zabezpieczyc aby niebylo takich rzeczy? . Naprawde wkurzajace jest to jak koles z konca mapy zabija mnie z pkma jakiegos , lub wie ciagle gdzie jestem a nie gra zwiadem. Z takimi osobami gra naprawde traci sens bo niema gdzie sie skryc itp.

Cytuj:

Źle to rozumiesz. Zacznę od punkbustera. http://pl.wikipedia.org/wiki/PunkBuster Łapaj i czytaj. To "to ktos dostaje bana" nie znaczy, że dostał tego bana teraz. Istnieje takie coś jak pbbans. Jest to system pod który są podłączone serwery (oczywiście nie wszystkie, to zależy od admina danego serwa). Gdy na jakimś serwerze PB wykryje u kogoś czita częstuje go banem i wtedy każdy serwer podpięty pod pbbans nie dopuszcza tego czitera do rozgrywki. Wtedy wyskakuje ci komunikat, że "punkbuster coś tam coś tam banned player xxx".
UWAGA! Wszystko co napisałem powyżej jest tylko moim rozumowaniem działania tego systemu. Jeśli się w czymś pomyliłem to śmiało mnie poprawić, żeby kolega to dobrze kumał. Przy okazji ja też się poduczę :D.

Cytuj:
2. Majac ip jakiegos servera jak moge do niego dolaczyc badz dodac do ulubionych?

Z tego co wiem nie, ale możesz wpisać w wyszukiwarce serwerów nazwę jeśli ją znasz.

Cytuj:

Hardcore i "tryb bez celownika" to to samo. U każdego jest taka sama wyszukiwarka i ubolewam, że nie ma tam opcji szukania serwerów hardcore. Wpisz HARDCORE i powinieneś znaleźć serwy z HC. Ja czasem zdążę dołączyć do serwa przed crashem ;]

Cytuj:

Link powyżej.

Cytuj:
5. Jak jest jakiś update to wystarczy wlaczyc gre przez BFBC2UPDATER.EXE i wtedy automatycznie sciaga najnowsze patche? mi zamiast sciagac to odrazu gra sie wlacza.

Jeśli będzie dostępna nowa aktualizacja to się ściągnie, jeśli nie to gra się normalnie uruchomi.

Cytuj:

Dział "Serwery".

Cytuj:
i jeszcze jedno co to za servery "rankingowe" ?

Nie wiem dokładnie, ale chyba tylko na tych serwerach naliczają się statystyki.

PS.
Cytuj:

Cytuj:
no nie wierze ze on ma 22 lata , ROTFL

Hę? Gdzie on tu napisał, że ma 22 lata?

PostNapisane: 1 kwi 2010, 21:18 

a czy wam tez nie dziala "graj teraz" ciagle wyskakuje ze niemoze znalesc servera lub server jest pelny , aprzeciez jest tyle serverow ..

PostNapisane: 1 kwi 2010, 21:20 

Mi też nie działa. Chyba zwalili to w ostatnim paczu.

PostNapisane: 1 kwi 2010, 22:38 

To nie wina patcha, tylko sposobu wyszukiwania serwera, bo wczoraj udalo mi sie raz wbic na 'graj teraz', ale w 95% nie dziala. Widocznie korzysta z jakis dziwnych kryteriow decyzji jaki serwer probuje wyszukac.

PostNapisane: 2 kwi 2010, 00:02 

Gdzieś wyczytałem (chyba nawet tu na forum), że to ustrojstwo wyszukuje serwer na podstawie naszego skill lvl, żeby rozgrywka była mniej więcej wyrównana.
Mi na przykład rano wyszukuje normalnie, i wchodze na takie serwery, a wieczorem, to już nie daje rady.

PostNapisane: 3 kwi 2010, 19:43 

a czy tez tak macie ze jak zginiecie i a w tym czasie kogos zabijecie np z miny to niedostajecie pkt? CZasami to teez denerwuje, kiedy naliczaja sie punkty gdy niezyjesz a potem patrzyszz na tabele wynikow i niema tych pkt.. Jak myslicie czy to jest jakis maly bug czy specjalnie zrobione ?

PostNapisane: 3 kwi 2010, 20:00 

Bug znany jeszcze z bety, nie spaczowany do teraz.

PostNapisane: 4 kwi 2010, 13:41 

Co do aktualizacji to ja mam dziwny problem, bo wiem, że kilka dni temu był patch, ale jak włączę updater to sprawdza moja wersję i nic się nie dzieje, wyłącza się. Samo się nie zainstalowało bez mojej wiedzy, bo przed pyta, czy ściągać. Ma ktoś jeszcze taki problem?

PostNapisane: 4 kwi 2010, 19:28 
Redaktor Battlefield.pl

kajtex napisał(a):
a czy tez tak macie ze jak zginiecie i a w tym czasie kogos zabijecie np z miny to niedostajecie pkt? CZasami to teez denerwuje, kiedy naliczaja sie punkty gdy niezyjesz a potem patrzyszz na tabele wynikow i niema tych pkt.. Jak myslicie czy to jest jakis maly bug czy specjalnie zrobione ?

To nie bug, to specjalny zabieg twórców wprowadzony po to by ukrócić ataki kamikadze :) Ale ja i tak wysadzę apc za wszelką cenę, jak przepadną mi te punkty to szkoda. Ale drużyna będzie miała o wiele łatwiej, może nawet będzie na tyle wdzięczny, że podniesie ^^

Najprostszym sposobem wyszukania polskich serwerów z przeglądarki jest wpisanie .pl i kliknięcie na przycisk Search, czy tam szukaj, kto jaką wersję gry ma.

Ja nie używam opcji Join game, czy jak to się zwie, wole grać na zaufanych serwerach, gdzie wiem jakiego poziomu wojaków się spodziewać :)

@Radieth
Ale gra Ci się odpala?

PostNapisane: 5 kwi 2010, 17:31 

Tak gra działa normalnie, tylko czasami rozłączy z serwerem, ale to chyba normalne w tej grze.

PostNapisane: 5 kwi 2010, 18:29 
Redaktor Battlefield.pl

Radieth napisał(a):
Tak gra działa normalnie, tylko czasami rozłączy z serwerem, ale to chyba normalne w tej grze.

Mi samoczynnie nigdy nie rozłączyło. Może masz problemy z internetem?

PostNapisane: 7 kwi 2010, 21:56 

Mam nastepne pytanie , o co chodzi z tym "spotowaniem" wiem ze trzeba co chwile naciskac "q" gdy sie zauwazy wroga ( niewiem czy trzeba przytrzymac ten przycisk czy klikac). Ale glownie sie zastanawiam kiedy sie za to dostaje punkty. Kilka razy dostalem 20 pkt za "asyste w dostrzezeniu" , dzisiaj z godzine gralem reconem oraz UAV i tez ciagle naciskalem "q" gdy ktogos zauwazylem i ani raz uniedostalem pkt , a wiec moze wie ktos za co sie dostaje te pkt?>

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2