Cytuj:
1. Cziterow jest juz cala masa , gdzie niewejde to ktos dostaje bana , czy jest tak na wszystkich serverach , czy sa jakies bardzo dobrze zabezpiecznone ze niedziaja te haki np od producenta tej gry? Ps. skoro robia juz gre to dlaczego niemaga jej zabezpieczyc aby niebylo takich rzeczy? . Naprawde wkurzajace jest to jak koles z konca mapy zabija mnie z pkma jakiegos , lub wie ciagle gdzie jestem a nie gra zwiadem. Z takimi osobami gra naprawde traci sens bo niema gdzie sie skryc itp.
Cytuj:
4. Co to jest punkbuster? na czym on polega?
Źle to rozumiesz. Zacznę od punkbustera.
http://pl.wikipedia.org/wiki/PunkBuster Łapaj i czytaj. To "to ktos dostaje bana" nie znaczy, że dostał tego bana teraz. Istnieje takie coś jak pbbans. Jest to system pod który są podłączone serwery (oczywiście nie wszystkie, to zależy od admina danego serwa). Gdy na jakimś serwerze PB wykryje u kogoś czita częstuje go banem i wtedy każdy serwer podpięty pod pbbans nie dopuszcza tego czitera do rozgrywki. Wtedy wyskakuje ci komunikat, że "punkbuster coś tam coś tam banned player xxx".
UWAGA! Wszystko co napisałem powyżej jest tylko moim rozumowaniem działania tego systemu. Jeśli się w czymś pomyliłem to śmiało mnie poprawić, żeby kolega to dobrze kumał. Przy okazji ja też się poduczę
.
Cytuj:
2. Majac ip jakiegos servera jak moge do niego dolaczyc badz dodac do ulubionych?
Z tego co wiem nie, ale możesz wpisać w wyszukiwarce serwerów nazwę jeśli ją znasz.
Cytuj:
3. Czy u was tez jest tak beznadziejnie zrobiona wyszukiwarka serverow , w ktorej zaznacza sie mape ,rodzaj rozgrywki ? a gdzie zaawansowane wyszukiwanie np hardcore , tryb bez celownika itp.
Hardcore i "tryb bez celownika" to to samo. U każdego jest taka sama wyszukiwarka i ubolewam, że nie ma tam opcji szukania serwerów hardcore. Wpisz HARDCORE i powinieneś znaleźć serwy z HC. Ja czasem zdążę dołączyć do serwa przed crashem ;]
Cytuj:
4. Co to jest punkbuster? na czym on polega?
Link powyżej.
Cytuj:
5. Jak jest jakiś update to wystarczy wlaczyc gre przez BFBC2UPDATER.EXE i wtedy automatycznie sciaga najnowsze patche? mi zamiast sciagac to odrazu gra sie wlacza.
Jeśli będzie dostępna nowa aktualizacja to się ściągnie, jeśli nie to gra się normalnie uruchomi.
Cytuj:
7. jak juz odpowiecie mi jak dodac server do ulubionych , to mozecie podac jakies servery polskie z haslem tez moga byc gdzie niema tych $#$!#@!# cziterow !!!
Dział "Serwery".
Cytuj:
i jeszcze jedno co to za servery "rankingowe" ?
Nie wiem dokładnie, ale chyba tylko na tych serwerach naliczają się statystyki.
PS.
Cytuj:
6.Moj nick w grze kajtex , lvl 22 , gram na PC
Cytuj:
no nie wierze ze on ma 22 lata , ROTFL
Hę? Gdzie on tu napisał, że ma 22 lata?