Teraz jest 28 lis 2024, 00:36

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 46 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 10 kwi 2010, 13:17 

Nie kupiłem jeszcze Bad Company 2 i chciałbym się dowiedzieć, czy jest lepszy od "2" ? m.in. interesuje mnie, czy nowy Battlefield nie upodobnił się za bardzo do szybkiego i szybko nudzącego się CoD'a 4 i 6 ? O grafike i fizyke w grze nie pytam bo to chyba oczywiste, w której grze jest lepsza, ale czy grywalność w BC2 jest taka jak BF2 ? Z tego co wiem np. nie można się położyć ? to troche dziwne w grze w której dużo uwagi poświęcili realizmowi ...
No i jeszcze system rang i odznaczeń, w BF2 był dość wymagający i potrzeba było dużo czasu, żeby coś dostać, nie jak CoD 6 ... 15 odznaczeń na runde i najwyższa ranga po miesiącu grania ...

PostNapisane: 10 kwi 2010, 15:08 

=FPPL=kanka92 napisał(a):
Nie kupiłem jeszcze Bad Company 2 i chciałbym się dowiedzieć, czy jest lepszy od "2" ? m.in. interesuje mnie, czy nowy Battlefield nie upodobnił się za bardzo do szybkiego i szybko nudzącego się CoD'a 4 i 6 ? O grafike i fizyke w grze nie pytam bo to chyba oczywiste, w której grze jest lepsza, ale czy grywalność w BC2 jest taka jak BF2 ?

Mi tam się podoba, ale w grze jest trochę irytujących błędów, a patche jak na razie się skończyły. Można powiedzieć, że to taka płatna beta.
Z tego co wiem np. nie można się położyć ? to troche dziwne w grze w której dużo uwagi poświęcili realizmowi ...

Realizmowi? To BF jest realistyczną grą? :lol: Ja obstawiam, że leżenia nie ma z uwagi na problemy z implementacją - przynajmniej nie ma nóżek wystających przez ścianę.
No i jeszcze system rang i odznaczeń, w BF2 był dość wymagający i potrzeba było dużo czasu, żeby coś dostać, nie jak CoD 6 ... 15 odznaczeń na runde i najwyższa ranga po miesiącu grania ...

Punkty lecą szybko, awanse też.

PostNapisane: 10 kwi 2010, 15:35 

[/quote]Realizmowi? To BF jest realistyczną grą? :lol: Ja obstawiam, że leżenia nie ma z uwagi na problemy z implementacją - przynajmniej nie ma nóżek wystających przez ścianę.[/quote]

BF2 nie, raczej postawili na grywalność i w sumie na dobre to wyszło ale BC2 to już inna liga, zniszczenia budynków itd. A co do "nóżek wystających przez ściane w CoD 4 i 6 ich nie ma, a położyć się można ;D

PostNapisane: 10 kwi 2010, 16:17 

Nie wiem, mechanika serwerow, liczne bledy, brak modow - jakos mnie to juz powoli irytuje. Mam wrazenie, ze jak wyjdzie BF3 to nikt o bc2 nie bedzie pamietal. Ja az tak duzo w bf2 nie gralem, ale jakos zaczyna mnie ciagnac by odpalic bf2. A co komu po odznaczeniach w bf2? I w ogole w tych grach? w bf2 pierwsze bronie i tak byly w sumie najlepsze ;p

A co do nudzących sie codow, to w cod2/cod4 i tak gra raczej o wiele wiele wiecej osob niz w bfy, nie liczac bc2. MW2 jest mega nudne, cod5 bylo po prostu do kitu. Ale o cod bym tu nie pisal, dla mnie to w sumie inny gatunek.

w quaku tez sie szczela, ale czy ma wiele wspolnego z bf?

Mnie raczej irytuja "innowacyjne" pomysly w nowych grach - mw2- brak dedykow, bc2 master serwer co nie daje rady, super przegladarka serwerow... itp. kiedys kupowalo sie gre, patchowalo i gralo.

W zadnej z tych gier nie ma realizmu.

Ostatnio edytowano 10 kwi 2010, 16:27 przez h1gh, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 10 kwi 2010, 16:25 

Nie kupiłem jeszcze Bad Company 2 i chciałbym się dowiedzieć, czy jest lepszy od "2" ? m.in. interesuje mnie, czy nowy Battlefield nie upodobnił się za bardzo do szybkiego i szybko nudzącego się CoD'a 4 i 6

moim zdaniem tak
Gra i tak sie swietnie ale brakuje mi duzych map jak w bf2 i walk powietrznych jak dla mnie jest po prostu momentami za ciasno

PostNapisane: 10 kwi 2010, 16:28 

mysle, ze to bedzie mial do zaoferowania bf3. No i jeszcze ten mini mod bf1943 bedzie mial samoloty.

PostNapisane: 10 kwi 2010, 20:42 

_OskaR napisał(a):
Ja obstawiam, że leżenia nie ma z uwagi na problemy z implementacją - przynajmniej nie ma nóżek wystających przez ścianę.

Nie ma leżenia, bo guzików na padach by konsolowcom zabrakło i problemy z ogarnięciem pada też pewnie, by się zaczęły. Nie ma nóżek wystających ale inne "elementy" człowieka nadal wystają włącznie z bronią. FAIL

PostNapisane: 10 kwi 2010, 20:57 

brak lezenia nie jest az tak uciazliwy. Zreszta gdyby bylo to by wszyscy grali 16vs16 snajperow -.-

PostNapisane: 10 kwi 2010, 22:19 

Kupując battlefielda bc2 miałem nadzieję, że pola walki będą tak duże jak w BF2 (grałem na sucho bez graczy- nie muszę mówić dlaczego :] ).
Moim zdaniem gra dużo traci przez ten sposób.
Może są to ograniczenia wynikające z enigine'a, w co szczerze wątpie patrząc na rozmiary map w trybie conquest; albo (co jest bardziej prawdopodobne) takowe ukażą się w jakimś płatnym dodatku.

Brak możliwości leżenia jest strasznie denerwujący. Nie chodzi mi tu o duże ułatwienie dla snajperów, lecz o możliwość schowania się przed ostrzałem wroga. W grze dużo jest elementów otoczenia, za których schowaniem się idealnie wystaje nam główka :mrgreen:

Kolejną sprawą jest zagęszczenie. Czasami gęstość gracza/m2 mapy jest śmieszna i irytująca. Gra przemienia się wtedy w sieczkę większą niż w Q3. Większe mapy zlikwidowałyby ten problem.

Mi BF2BC bardzo się podoba (choć jest to moja pierwsza gra z serii battlefield). W niedługim czasie pewnie pojawią się jakieś dodatki, patche, które umilą gre.
Napewno też więcej osób zaopatrzy się w mikrofon i gra stanie się bardziej taktyczna. Pełno jest osób nowych (również ja), którzy myślą, że samotnie mogą zdziałać cuda na polu bitwy (tym razem beze mnie :] ).

PostNapisane: 10 kwi 2010, 22:58 

Najgorsze, ze modow poki co nie bedzie ;/

No i bedzie Wam latwiej zniesc BC2 nie porownujac jej do BF2, a traktujac jaka inna odslone BF, bo gra jest po prostu inna, taki troche mix cod i bf.

brak lezenia chyba stwierdzam ,za dobry pomysl lolz juz sie tak przyzwyczailem, ze nie zauwazam. Ale taki rush z taktyka nie ma nic wspolnego ;p

PostNapisane: 11 kwi 2010, 00:01 

Szkoda, że małe mapy są. Jak dla mnie BF2 bił na głowę CoD'a 4 i 6 pod tym względem, żeby "z buta" przebiec mape w BF2 potrzeba 10 min a w CoD 4 i 6 30 sek. ;/ i równie skuteczna na maksymalne dystanse jest M40 (snajperka) jak i M16.

PostNapisane: 11 kwi 2010, 00:07 
Redaktor Battlefield.pl

Bad Company 2 na pewno nie jest lepsze. Jest inne.

I'm as cold as the cold wind blows

PostNapisane: 11 kwi 2010, 01:05 

a cod4 juz zupelnie inne, przeciez to run & gun, nastawiony w sumie na dynamizm, sybkie rushe, bardziej sie liczy aim i skill niz ruszenie glowa. Ja lubie wszelkiego rodzaju shootery. Quake i warsow tez sa fajne ;] a tam z jednego konca mapy na drugi przemieszczamy sie w ulamkach sekund ;]

PostNapisane: 11 kwi 2010, 02:14 

Mapy są mniejsze, ale jest sporo budynków, do których można wejść, czego w BF2 raczej nie było - najwyżej jakiś korytarzyk i to wszystko.
BC2, jak już zostało wspomniane, jest po prostu inną grą. Już między 2 i 2142 były mniejsze różnice. Tu mamy inny sposób poruszania się, inaczej korzysta się z ekwipunku, inaczej steruje się pojazdami, inna jest dynamika rozgrywki.

PostNapisane: 11 kwi 2010, 11:53 

_OskaR napisał(a):
Mapy są mniejsze, ale jest sporo budynków, do których można wejść, czego w BF2 raczej nie było - najwyżej jakiś korytarzyk i to wszystko.

Racja, ale zauważył ktoś, że w żadnym z tych budynków nie ma jakichkolwiek mebli :D? A tłok można odczuć szczególnie na Arica Harbour w Conquest, gdzie gra na więcej niż 16 osób jest nieporozumieniem.
Grywalność moim zdaniem jest lepsza niż w BF2, Bad Company jest takie bardziej "miodne" : ulepszenia, więcej broni do odblokowania, więcej OSIĄGALNYCH odznak (w dwójce niektóre były naprawdę tylko dla kompletnych no-life'ów), a system zniszczeń daje naprawdę ciekawe możliwości.
Reasumując : im dłużej się gra w tę grę, tym lepsza się wydaje. Pozdro.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 46 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2