Teraz jest 28 lis 2024, 08:43

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
PostNapisane: 4 maja 2010, 13:02 

Tak się ostatnio zastanawiałem, czy nie zrobić by jakiejś machinimy z bad company 2 - mam pomysł na fabułę, ze ścieżką dźwiękową też problemu chyba by nie było. Kręcić można by z perspektywy 1 osoby, z UAVa, z lornetki, lunety snajperskiej, a może jest jakiś inny sposób, tak, żeby dało się spectować i nagrywać. Problem jest w tym, że mam dosyć słabego kompa i na low ledwo ciągnie 20fps, a co by się działo jakbym jeszcze frapsa włączył. Więc osoba do kręcenia to jeden. Dwa - potrzebni są ludzie - 4 osobowy team na pewno (ci dobrzy) + przeciwnicy (około 6 w 1 scenie).
Wiadomo, że ciężko zorganizować ludzi, tak żebyśmy wszyscy grali, filmowanie tego mogłoby pewnie zająć 2-3 tygodnie na film 4-5 minutowy :) Ale tu chodzi o to, żebyśmy się przy tym bawili, nie wymagam żadnego tsa bo sam mikrofonu na razie nie mam, będziecie chcieli sobie gadać to ok, fajnie by było, gdyby zgrała się jakaś ekipa, która ma parę godzin w tygodniu, żeby oprócz fragowania znaleźli też czas dla filmu, a potem na wspólne granie.

Jeżeli ktoś chce się zgłaszać do pisać do mnie na gg i dodawać mnie na xfire, albo po prostu pisać tutaj.
xfire: vim3s
gg: 6739755
Możecie mówić, że marna szansa, żeby coś takiego się udało, bo nikomu się nie chce, ale liczę na was. Jeśli będzie jakieś zainteresowanie, to napiszę fabułę, ogólnie najpierw chodzi o próbę ratowania zakładnika, sprawa się trochę komplikuje, samotny powrót do domu, czyli nic odkrywczego, ale w trakcie kupa akcji :D

PostNapisane: 4 maja 2010, 13:40 

Fajnie że jesteś kreatywny i masz pomysł, to na plus, ale czuję tak jak napisałeś ...marna szansa.

PostNapisane: 4 maja 2010, 15:04 

Luky Luke napisał(a):
Możecie mówić, że marna szansa, żeby coś takiego się udało, bo nikomu się nie chce, ale liczę na was. Jeśli będzie jakieś zainteresowanie, to napiszę fabułę, ogólnie najpierw chodzi o próbę ratowania zakładnika, sprawa się trochę komplikuje, samotny powrót do domu, czyli nic odkrywczego, ale w trakcie kupa akcji :D

Właśnie w tym problem ! Jak dobrze naliczyłem to potrzebujesz 11 ludzi :roll: Może 4-5 zainteresowałoby się tym,lecz bez TSa to marny pomysł :(

PostNapisane: 4 maja 2010, 15:12 

Gdyby zainteresowało się tym 4-5 ludzi, to już byłby duży sukces, następnych zebrałbym z innych forum.

PostNapisane: 4 maja 2010, 16:16 

Ja sie piszę na taką akcje... jakby co to pisac na gg 9020669... jestem chetny tylko w godzinach wieczornych bo do południa mam praktyki:) Pozdrawiam

PostNapisane: 4 maja 2010, 16:28 

Ja również bardzo chętnie mógłbym wziąć udział w takiej produkcji. Bardzo fajnie ogląda się takie filmy. BC2 jest dość realistyczne i myślę, że film byłby nice...

PostNapisane: 5 maja 2010, 09:00 

W sumie mamy już 7 osób (w tym osoba, która kręci), na początek zdecydowanie wystarczy, bo tylko w kilku scenach wystąpią wszyscy przeciwnicy.

PostNapisane: 5 maja 2010, 11:13 

Sposób kręcenia nie jest zbyt ciekawy za wiele z tego punktu widzenia zrobić nie można. Ja bym poczekał jeszcze trochę na możliwość kręcenia z wolnej kamery, którą raczej powinni dodać do Battlefieda. Poprzednie miały, więc czemu ten nie ma mieć? Ale jak coś to pisz do mnie w piątki, czy soboty wieczorkiem, bo wtedy jestem i mogę się stawić na serwie.

GG - 3260606
albo PM

PostNapisane: 5 maja 2010, 23:22 

Jest już nasz 11, ale nie mamy kamerzysty :/
Pierwsza próba bez kręcenia - sobota 18, 19 :)

PostNapisane: 6 maja 2010, 01:16 

A tutaj mój mały filmik jak zdejmuję gunnera w blackhawku;). W sumie zabicie pilota nie jest tak trudne jak się wydaje. Dzisiaj załatwiłem 3 takie blackhawki i to w jednym meczu. Najważniejsze to być na podobnym pułapie co helikopter i dalej pójdzie jak z płatka chociaż nie jest to taka łatwa sztuka;)

http://www.youtube.com/watch?v=jKxySsTp6ns

PostNapisane: 6 maja 2010, 09:41 

No ja nie wiem czym tu się chwalić :roll: I chyba tematy ci się pomyliły :stupid:

Strefa czasowa: UTC + 2