Teraz jest 19 lut 2025, 21:51

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 40 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Coop dla pcetow
PostNapisane: 12 maja 2010, 16:26 
Zbanowany

http://forums.electronicarts.co.uk/batt ... ht-pc.html - wyglada na to, ze to zlozony problem, przede wszystkim natury finansowej /chodzi o publiki/. No i poczekamy se jeszcze...

PostNapisane: 12 maja 2010, 16:41 

Ciekawe jak długo? :shock:

PostNapisane: 12 maja 2010, 17:03 

Faktycznie problem. Niech dodadzą możliwość stawiania serwerów prywatnych z trybem onslaught i po problemie.

PostNapisane: 17 maja 2010, 18:31 

Oni chyba nie srali dzisiaj. Jest pełno serwerów pustych 32 slotowych wystarczy jak odpalicie szukanie serwerów z opcją puste zaznaczone. Jest ich od groma. Nie widzę problemu żadnego, aby część z nich zamieniłaby się na ten Onslaught... Poza tym jest wiele squad rushów i innych serwerów które mają nawet po 8 slotów i są rankingowe. Po prostu im się nie chce pisać kodu do PCa. Banda nierobów... Patcha też wypuszczają bóg wie ile czasu. Aż się ciśnie na usta: "Ja pier****" :!:

PostNapisane: 18 maja 2010, 10:11 

Nie banda nierobów tylko tak działa biznes. Pisanie kodu jest kosztowne i ktoś na górze uznaje, że lepiej pieniądze przeznaczyć na pisanie kolejnej nieskończonej gry, z której zgarnie się kasę zamiast ulepszać sprzedany już produkt.

A ten topic przypomina mi trochę taką grę, Empire: Total War, była tam zapowiadana super co-op kampania dla co najmniej dwóch graczy, która miała wyjść z którymś z patch'y bo studio nie wyrobiło się w czasie. A obiecanego co-op'a jak nie było tak nie ma, a od premiery jakiś rok minął. Zastanawia mnie jak będzie z BC2, no ale jeśli co-op'a na PC nie zapowiedziano, to nie ma co robić sobie nadziei.

PostNapisane: 18 maja 2010, 11:48 

Cytuj:
A ten topic przypomina mi trochę taką grę, Empire: Total War, była tam zapowiadana super co-op kampania dla co najmniej dwóch graczy, która miała wyjść z którymś z patch'y bo studio nie wyrobiło się w czasie. A obiecanego co-op'a jak nie było tak nie ma, a od premiery jakiś rok minął. Zastanawia mnie jak będzie z BC2, no ale jeśli co-op'a na PC nie zapowiedziano, to nie ma co robić sobie nadziei.

i tu się mylisz bo jest :) tylko funkcjonuje jako beta do ściągniecia osobno, dziła ale kurde serw. świecą pustkami i nawet umawianie sie przez forum nic nie daje :( i na to nie poradzisz ehh

A co do coopa to poczekajcie i nie wyzywajce od nierobów bo jak skończą to za free wam tego nie dadzą tylko jako DLC...

PostNapisane: 18 maja 2010, 12:08 

Empire: Total War ma przynajmniej doskonałe mody. Wydaje mi się, że zrobienie nowej mapy do BC2 jest bardzo kosztowne/czasochłonne ze względu na frostybyte. To teraz robią wszystkie możliwe mody na tych mapach + co-op na tych samych mapach, tylko ze zmienioną porą dnia. Mogli by dać te mapy w normalnym multi, ale na przykład wieczorem, albo w nocy.

PostNapisane: 18 maja 2010, 12:16 
Zbanowany

Gdy pytalem dice/ea czy mogliby przerzucic sp mapy do mp -> napisali, ze nie ma ludzi do tego, bo sa zajeci patchem i wlasnie tym coopem :lol: , a przypominam, ze wydawcy i producenci gry, nie pozwalaja /jak dotychczas-i zapewne do konca gry, poniewaz wyprodukuja mody ktore bede platne<-to moje zdanie/ na budowanie modow.

PostNapisane: 18 maja 2010, 12:42 

Nie dali w TW: Empire za to Kampanie multi masz w TW: Napoleon :PP Za to zabrali strzelanie szeregami ;/ rozumiem, że to kwestia balansu, ale teraz walki wyglądają po prostu biednie, więc przerzuciłem się na Króla Artura :wink:

Co do Batka, sami gracze chcieli dedyki :P W sumie na PC też jestem za tym, żeby to one pozostały, na playu i xklocku masz stałą listę znajomych do wszystkich gier(więc już na starcie możesz grać z ziomkami), a na pieca trzeba do każdej gry szukać znajomych, co ratują dedyki, wchodząc ciągle na jeden serwer, siłą rzeczy, znasz ludzi którzy na nim grają. W nowym trybie nie wyobrażam sobie jak można by grać z obcymi ludźmi, wprowadzając teraz opcję zakładania gry(serwera :P) na pewno może spowodować, błędy w obecnym systemie. Dlatego niech zrobią to powoli, na spokojnie.Cod mw 2 miało wprowadzony na szybko taki system na kompa(rok czasu na sequel) i nie chodziło to tak jak trzeba(dawno nie grałem, może naprawili), mimo wszystko różnica w konfiguracjach kompów robi swoje, porównując do playa i klca gdzie jedyną różnicą, jest łącze internetowe

ps.: pozdrowienia dla ekipy z Herkulesa ;)

PostNapisane: 18 maja 2010, 15:56 

[Yossarian] napisał(a):
Gdy pytalem dice/ea czy mogliby przerzucic sp mapy do mp -> napisali, ze nie ma ludzi do tego, bo sa zajeci patchem i wlasnie tym coopem :lol: [...]

Taaa ... albo raczej pracują ostro nad multi do Medal of Honor :D Ja jestem tylko ciekaw jak im wyjdzie rownoczesne patchowanie dwoch tytulow ... Az strach sie bac co bedzie jak do tego jeszcze dojdzie Battlefield 3 :omg:

PostNapisane: 18 maja 2010, 15:59 

Nie zapominajmy , że jeszcze ciągle mają zrobić patcha do 2142 ...

PostNapisane: 21 maja 2010, 00:12 

Czy jednym słowem, Jest tak dobrze, że aż źle.. Nie majac gdzie rąk wsadzić mogą się pogubić. Byłem pewny, że nowe mapy będą się pojawiać o wiele częściej. Stąd moje pytanie do wyjadaczy serii Battlefield jak było z innymi grami względem map i patchy ? Często pojawiało się coś nowego? chodzi mi o oficjalne produkcje. Co do MoH nowego to jeszcze sobie nie zdołalem wyobrażić jak można zrobić dobra spójną grę, która będzie wygladała na dwa rózne sposoby z dwóch róznych silników graficznych. Dziwnee.

Cytuj:
Nie dali w TW: Empire za to Kampanie multi masz w TW: Napoleon P Za to zabrali strzelanie szeregami ;/ rozumiem, że to kwestia balansu, ale teraz walki wyglądają po prostu biednie, więc przerzuciłem się na Króla Artura

Nie wiem jakim jestes wyjadaczem Total War, ale sam próbowałem zmienić TW na Króla Artura i się nie udało. Gra urzeka klimatem, wyglądem i magią.. ale te bitwy, to jak zabawa w piaskownicy..

PostNapisane: 21 maja 2010, 12:38 

Prawdę powiedziawszy, gdyby spojrzeć na Battlefielda 2go to te mapki (niestety z płatnymi dodatkami) wychodziły w miarę dobrych odstępach czasowych i nie można było narzekać na "same mapy" i nudę. Niestety cena dodatków w porównaniu do zawartości nie zachęciła graczy do kupna, więc liczba serwerów nie była zachwycająca. Później upnęli to w patch, jako darmowy dodatek (moim zdaniem o wiele za późno) no i też wtedy poprawili te hitbox'y.

Szczerze to chciałbym zobaczyć jakiegoś mappaka (darmowego) nie na starych zmienionych mapach, tylko zupełnie nowych. Przecież można wykorzystać sporo zawartości z kampanii. Skoro już nie dostaniemy tego coopa to przydałoby się dla PCtowców dać coś w zamian. Osobiście marzy mi się mapka z kampani w której musieliśmy w czasie zamieci śnieżnej przemieszczać się z budynku do budynku, aby nie zamarznąć. Walka w takiej zamieci (nie koniecznie z wykorzystaniem tego "zamarzania postaci") byłaby ciekawa i wolna od snajperów, ze względu na ograniczoną widoczność. Boska mapa by była na squad rush.

PostNapisane: 21 maja 2010, 14:09 

Ja chciałbym zobaczyć jedno - edytor map. Community zrobiło by z tym co trzeba. Ale po co skoro DICE woli odgrzewać kotlety i jeszcze chcą za nie hajs od ludzi którzy mają grę z drugiej ręki. A nawet nie potrafią wydać gry z działającym voip... To po co była ta beta? Bo mi się wydaje że beta jest po to by wychwycić bugi i zły balans... Tylko że beta skończyła się dawno temu i ani voip nie działa ani balans nie jest ok i zmienia się on z patcha na patch... i zmieni się jeszcze raz przy następnym patchu...

PostNapisane: 21 maja 2010, 16:52 

NoAim napisał(a):
Ja chciałbym zobaczyć jedno - edytor map. Community zrobiło by z tym co trzeba. Ale po co skoro DICE woli odgrzewać kotlety i jeszcze chcą za nie hajs od ludzi którzy mają grę z drugiej ręki. A nawet nie potrafią wydać gry z działającym voip... To po co była ta beta? Bo mi się wydaje że beta jest po to by wychwycić bugi i zły balans... Tylko że beta skończyła się dawno temu i ani voip nie działa ani balans nie jest ok i zmienia się on z patcha na patch... i zmieni się jeszcze raz przy następnym patchu...

patchu , który miał być tydzień temu, który miał być następnie w tym tygodniu, który zapewne będzie za tydzień .. ehhh , dice, szkoda gadać ;/

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 40 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2