Teraz jest 11 sty 2025, 10:21

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 44 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 26 mar 2010, 15:19 

Witam , krótko i na temat , co myślicie o tym że strona http://bfbcs.com była w naszym ojczystym języku ? Gadałem z założycielem i jak tylko skończą kod silnika dają mi skrypt i ja go tworze w polskiej wersji. Jesteście za czy przeciw ?

PostNapisane: 26 mar 2010, 15:26 

Glupie pytanie, oczywiscie, ze za!
Ale niektore rzeczy lepiej brzmia po angielsku..

PostNapisane: 26 mar 2010, 15:29 

Me odczucia do tego projektu są ambiwalentne. Z jednej strony jestem na TAK a z drugiej nie ma tam statystyk mojego żołnierza więc czy strona będzie po polsku, angielsku czy w mandaryńskim to mi wsio równo.

PostNapisane: 26 mar 2010, 15:58 

syzyfowa praca, i tak kazdy wie o co chodzi w tych statystykach. Zreszta gram w wersje eng gry, bo PL mi nie pasuje.

zreszta to jest bardziej aktualne:
http://bfbc2.elxx.net/stats/pc/

PostNapisane: 26 mar 2010, 16:23 

h1gh napisał(a):
syzyfowa praca, i tak kazdy wie o co chodzi w tych statystykach. Zreszta gram w wersje eng gry, bo PL mi nie pasuje.

Ok , rozumiem ale nie każdy zna na tyle angielski żeby zrozumieć nie które opisy np. "Pinesek" czy "Insygn".

Co do aktualności statystyk...

bfbc2.elxx.net należy do EA także nie dziwota że jest aktualne. bfbcs.com pracuje cały czas nad funkcjami portalu tak żeby aktualizacja była co parę godzin i była automatyczna , więc póki co czekam aż skończą silnik skryptu i ja wtedy zabieram się do pracy. A tak w ogóle , bfbcs oferuje API a bfbc2.elxx.net nie :) przez co dla mnie bfbcs.com jest górą a to że generatora sygn nie ma to jest mały szczegół który i tak będzie nie długo też i u nich.

Pozdrawiam.

PostNapisane: 26 mar 2010, 16:25 

h1gh napisał(a):

404 - Not Found

http://bfbc2.elxx.net/

PostNapisane: 26 mar 2010, 16:45 

krendzel napisał(a):
Ok , rozumiem ale nie każdy zna na tyle angielski żeby zrozumieć nie które opisy np. "Pinesek" czy "Insygn".

Z całym szacunkiem: niech najpierw skończą podstawówkę, wtedy może zrozumieją.
Przecież to można odczytać z pierwszym lepszym translatorem w necie.

Najpierw niech mi wrzucą moje statystyki na ich serwer, wtedy pomyślę, czy możnaby zrobić wersję pl, czy nie (chociaż mi to koło ... lata)

PostNapisane: 26 mar 2010, 17:43 

Makiavelli napisał(a):
krendzel napisał(a):

Z całym szacunkiem: niech najpierw skończą podstawówkę, wtedy może zrozumieją.
Przecież to można odczytać z pierwszym lepszym translatorem w necie.

Najpierw niech mi wrzucą moje statystyki na ich serwer, wtedy pomyślę, czy możnaby zrobić wersję pl, czy nie (chociaż mi to koło ... lata)

Wiesz, nie każdy miał angielski w podstawówce, pomyślałeś o tym? I ci którzy go nie mieli, nie mieli też pewnie informatyki, gdzie mogli by się nauczyć o tych wszystkich fajnych translatorach.

Co do strony, to nawet jej nie znam, ale jak dla mnie, jeśli będzie to wszystko działać, znajduje się osoba chętna do tłumaczenia i ogarnięcia tego to nie widzę przeciwwskazań. Ktoś na pewno się z tego ucieszy.

PostNapisane: 26 mar 2010, 18:09 
Zbanowany

krendzel napisał(a):
Ok , rozumiem ale nie każdy zna na tyle angielski żeby zrozumieć nie które opisy np. "Pinesek" czy "Insygn". (..) będzie nie długo

Może najpierw naucz się przynajmniej po polsku zanim się będziesz brał za tłumaczenie czegokolwiek? ;)

PostNapisane: 26 mar 2010, 18:18 

Makiavelli napisał(a):
Co do strony, to nawet jej nie znam, ale jak dla mnie, jeśli będzie to wszystko działać, znajduje się osoba chętna do tłumaczenia i ogarnięcia tego to nie widzę przeciwwskazań. Ktoś na pewno się z tego ucieszy.

Właśnie ja się tym zajmę

Ozovich napisał(a):
krendzel napisał(a):
Ok , rozumiem ale nie każdy zna na tyle angielski żeby zrozumieć nie które opisy np. "Pinesek" czy "Insygn". (..) będzie nie długo

Może najpierw naucz się przynajmniej po polsku zanim się będziesz brał za tłumaczenie czegokolwiek? ;)

Spokojnie , z polskiego mam 3. A po drugie , nie zamierzam tego na odwal robić więc interpunkcja jak i ortografia będzie sprawdzona przed puszczeniem tego w obieg. A to że jeden nieumyślny błąd zrobiłem ( spacja ) to nie znaczy że wale babole :).

PostNapisane: 26 mar 2010, 19:13 
Zbanowany

Słucham? Jeden nieumyślny błąd? Spójrz na posta wyżej co jest boldem pogrubione, dziękuję.

PostNapisane: 26 mar 2010, 19:24 

Ja nie widzę problemu - w podstawówce co prawda miałem niemiecki, ale w średniej angielski już był. Dlatego wydaje mi się, że każdy, kto może w to grać :twisted: , poradzi sobie - zwłaszcza, że angielski jest szeroko stosowanym językiem.

PostNapisane: 26 mar 2010, 19:28 

Ozovich napisał(a):
Słucham? Jeden nieumyślny błąd? Spójrz na posta wyżej co jest boldem pogrubione, dziękuję.

Dobra , to może inaczej. Ja to zrobię etc. Pokaże a Ty wtedy to ocenisz ok ?

PostNapisane: 26 mar 2010, 19:35 

krendzel napisał(a):
Dobra , to może inaczej. Ja to zrobię etc. Pokaże a Ty wtedy to ocenisz ok ?

Teraz to jakoś sensownie gadasz ;)
Zrób, pochwal się, a jak będzie wszystko cacy to będą Cię chwalić. Jak nie będzie cacy to przynajmniej Ci podpowiedzą co możesz poprawić.
Powodzenia i trzymam kciuki.

PostNapisane: 26 mar 2010, 19:45 

exoriou napisał(a):
Wiesz, nie każdy miał angielski w podstawówce, pomyślałeś o tym? I ci którzy go nie mieli, nie mieli też pewnie informatyki, gdzie mogli by się nauczyć o tych wszystkich fajnych translatorach.

google --> słownik ang-pol --> profit!
Tak ciężko pomyśleć?!
Informatyka jest obowiązkowym przedmiotem w szkole z tego, co mi wiadomo. A nawet, jeśli nie, to takie osoby mają kompa z netem w domu (bo w szkole nie będą przecież grali w bfa...), więc tu nie widzę problemu. Chyba, że komuś się nie chce ruszyć dupska i poszukać, no to wtedy sorry. (Pomijając zupełnie fakt, że takie translatory są po polsku, to sama obsługa strony będzie prosta, jak konstrukcja cepa...)

exoriou napisał(a):

Ktoś na pewno, nie twierdzę, że nie.

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 44 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2