Teraz jest 22 lis 2024, 11:10

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 21 lis 2010, 19:40 

Witam.
Nie będę ukrywał że zarejestrowałem się tutaj by zadać tylko to pytanie (choć, kto wie).
Kupiłem tę grę jako pre-order u pewnego sprzedawcy na allegro, niestety po 3 miesiącach cd-key został zablokowany a sprzedawca zniknął :? Od tej pory (czyli już kilka miesięcy) nie grałem w BC2, ale zastanawiam się nad ponownym zakupem gry. Niestety jeszcze kiedy grałem dane było mi uświadczyć lagów i źle zbalansowanych broni oraz bardzo interesujących zmian wprowadzanych w patchach (np. osłabienie dmg AT4). Dlatego chciałbym zapytać Was, drodzy forumowicze, jak to wygląda na tę chwilę? Czy jest lepiej/gorzej czy wymagania wzrosły/spadły? I najważniejsze, czy się opłaca?

PS. Nie zależy mi na komunikacji głosowej, tworzeniu lub uczestniczeniu w klanach, itp. Chcę tylko i wyłącznie pograć.
Pozdrawiam.

PostNapisane: 21 lis 2010, 20:08 

Ja uważam osobiście, że po ostatnim patchu jest gorzej. Nowe dziwne hitboxy, niewidzialne pociski z czołgu i helek. Nie widać jak opada pocisk ze snajperki, fakt że trochę lepiej wybalansowane bronie są, no ale nie długo pojawią się nowe mapy co pewnie wiąże się z fixem bugu z pociskami, no i jak to ostatnio bywa pewnie z nowymi bugami. Osobiście się już trochę do tego przyzwyczaiłem, ale Tobie proponowałbym poczekać na tego nowego patcha z mapami i obeznać się wtedy z sytuacją ;)

PostNapisane: 21 lis 2010, 20:32 
Redaktor Battlefield.pl

Nie.

Z pustego i Salomon nie naleje, a Dice ciągle próbuje ożywiać tego trupa, udając, że można coś z niego jeszcze wycisnąć... Miał to być Battlefield, który pokona Call of Duty, a tymczasem ani nie okazał się prawdziwym BF, ani nie pokonał CoD. A ten ostatni patch to jak policzek w twarz dla grających, po godzinie wyłączyłem BC2 i włączę znowu dopiero po wydaniu nowych mapek

I'm as cold as the cold wind blows

PostNapisane: 21 lis 2010, 20:37 

_Dominiko_PL napisał(a):
Nie.

Z pustego i Salomon nie naleje, a Dice ciągle próbuje ożywiać tego trupa, udając, że można coś z niego jeszcze wycisnąć... Miał to być Battlefield, który pokona Call of Duty, a tymczasem ani nie okazał się prawdziwym BF, ani nie pokonał CoD. A ten ostatni patch to jak policzek w twarz dla grających, po godzinie wyłączyłem BC2 i włączę znowu dopiero po wydaniu nowych mapek

Ale włączysz tylko po to żeby zobaczyć nowe mapki, czy może coś zamierzają zmienić (jakiś patch)?

PostNapisane: 21 lis 2010, 20:40 

Jejciu jak przeżywacie ten patch. Mi się gra nadal przyjemnie - fakt łatwiej zabić i być zabitym, helenki są mocniejsze (chociaż i tak nie mam z nimi problemu), ale nie jest to powód do wyrzucenia gry (ew. zaprzestania w nią grać). Jedyne co denerwuje to brak w lunecie snajperki pokazania pocisku, bo ciężej się snajpi na długie dystanse, ale dzięki temu daleko dystansowe strzały oddają albo farciarze, albo dobrzy gracze.

PostNapisane: 21 lis 2010, 21:53 

A ja powiem tak - jeżeli gra podobała Ci się po premierze i dobrze Ci się w nią grało to teraz również będziesz pykał z przyjemnością. Lagi w rozgrywce online występują i będą występowały. Balans broni - ja nie zwracam na to uwagi, tzn. moim zdaniem trzeba po prostu poświęcić troszkę czasu aby dobrze zapanować nad każdym rodzajem broni i w pełni wykorzystywać jej możliwości - każda giwera jest dobra jak się wie jak jej używać.
Wychodzi patch za patchem ale powiem szczerze, że nie robi to na mnie wrażenia i ja osobiście nie widzę specjalnych różnic i zaskakują mnie żale i utyskiwania nad zmianami. Te zmiany dotyczą zresztą każdego więc... o co chodzi
Piszesz, że chcesz pograć by pograć. Ja również pykam w BC2 dla przyjemności. Więc jeśli lubisz tego typu rozrywkę to wracaj :)

PostNapisane: 21 lis 2010, 23:36 

Imo ostatni patch zmniejszył jedynie ilość abakanów w użyciu, nic więcej. Gra się jak grało.

PostNapisane: 22 lis 2010, 01:07 

Equilibrium napisał(a):
Imo ostatni patch zmniejszył jedynie ilość abakanów w użyciu, nic więcej. Gra się jak grało.

Tak.to prawda i już tak często się od CG nie ginie.Na pewno w tej kwestii poprawili błędy.
Do grania na publicach masz super tytuł ale do clanowego pitu pitu to już nie koniecznie :(

PostNapisane: 22 lis 2010, 11:22 

Oczywiście, że się opłaca. Kupiłem w tym roku oprócz BC2 jeszcze MOHa i COD-BO i żadna z tych dwóch gier nie ma startu do BC2. Takie narzekanie, że to nie Battlefield jest głupie bo gra nazywa się Bad Company 2 bez numerka po "Battlefield" dlatego, że to jest nowy odłam tej serii, prawdziwy BF nadejdzie miejmy nadzieję wraz z 3 częścią. BC2 to taka alternatywa pomiędzy całkowicie quakeowatym CODa i prawdziwym BFem z ogromnymi mapkami. Jak dla mnie strzał w dziesiątkę.
Ostatni patch spieprzył jedynie damage zadawany m-comom - mogli to zostawić bo teraz większość mapek kończy się na 1/2 bazie bo ciężko jest rozwalić stację nie plantując bomby, tym samym nie możemy sobie pograć na dalszych częściach map, które są bardzo fajne, np. taka Arica - początek to kupa w najczystszej postaci, ale jak walki już się przeniosą dalej to jest całkiem zabawnie.

PostNapisane: 22 lis 2010, 15:18 

Tez zachecam do powrotu. Jako wyznawcza CODa 4, sceptycznie podchodzilem do BC2. Teraz nie wyobrazam sobie innego multi. MP z Medal of Humor i COD BO mizernie wypadaja porownaniu z BC2. No, MoH jeszcze jakos sie trzyma, ale jednak to nie to.

PostNapisane: 23 lis 2010, 08:46 

Dokładnie mam takie samo zdanie jak kolega wyżej :) Uważam, że COD4 prawdopodobnie przez długi czas nie zostanie pobity w kwestii szeroko pojętego online. Nie tylko sama gra ale możliwości jakie oferuje - mody itp itd and so on.
BC2 jest dla mnie obecnie 2 najlepszym fpsem sieciowym jaki się pojawił na pcta ale nie jestem ślepy na jego wady. Gra ma od groma bugów - jak np. acziwmenty które niby zdobyłem - piję tu do tych za wszystkie silver stary i za wszystkie silver weapon stary - a które mi się nie zaliczyły, ma beznadziejny kod sieciowy - pingi są starsznie kapryśne, servery w niemczech potrafią lagować ostro bez powodów ze strony klienta. Najgorsza imo wada BC2 - przy każdej mapie widzę, że została zbudowana z tych samych klocków osadzonych na innym terenie - domy, magazyny, budynki, kontenery - na każdej mapie te obiekty są identyczne co nie bardzo mi się podoba - do tego budynki są puściutkie w środku co jest zupełnym przeciwieństwem takiego COD4 (czy każdego coda w ogóle)gdzie praktycznie każde pomieszczenie wygląda inaczej. Ja rozumiem, że możemy ło Jezus - ZAWALIĆ większość budynków ale po ograniu solidnym i zobaczeniu majstersztyku jakim jest GTA4 nie wierzę, że technicznie nie mogli w BC2 tych chatek jakoś urozmaicić. Come on mamy 2010 rok. Wystarczyłoby wydać grę ze 3 miesiące później i już. Mimo tych narzekań i tak jak chcę pograć i powalczyć na polu bitwy odpalam BC2 i bawię się przednio. Polecam jeszcze raz, jak ktoś lubi militaria to nie ma c**ja żeby się na BC2 zawiódł.
Widok konwoju złożonego z czołgu za nim dwóch hummerów wjeżdżającego ostrożne w palącym słońcu do miasta w Arice przy osłonie piechoty idącej za czołgiem z miejsca wrzuca uśmiech na twarz.

PostNapisane: 23 lis 2010, 09:11 
Zbanowany

off top:
@up
masz zaliczone silvery... :D

PostNapisane: 23 lis 2010, 10:01 

Come on, dobrze wiesz, że chodziło o kolor kupy, jakoś tak z rozpędu się mi napisało źle :mrgreen:

PostNapisane: 23 lis 2010, 10:14 
Zbanowany

Nie masz pojecia dlaczego nie zaliczono tobie wszystkich brazow?, choc na I stronie forum, jest kilka wyjasnien tego zjawiska...

BTW
nie wiem czy warto, poniewaz od bety ta gra mnie wciagnela. Probowalem cod i moha, ale to nie dla mnie.
I jasne jak slonce jest, ze frostbite/destrukcja 2.0 i papier toaletowy w kwiatki w kibelakch, czy plazmy na scianach w budynkach z najnowszym klipem Justina Biebera, raczej nie da sie pogodzic (nasze pc by sie gotowaly). Ale coz nikomu nie dogodzisz... Wole ło Jezus ROZWALIC niz ogladac widoki... choc i tak sa w bc2 lepsze :twisted:

PostNapisane: 23 lis 2010, 10:30 

Mnie nie obchodzą wyjaśnienia chociaż czytałem coś tam o tym i z tego co wyczytałem wynika, że już tego nie zdobędę (chyba że poprawią paczem). Jak już coś umieszczają w grze to powinni sprawdzić czy to działa a nie ja mam szukać rozwiązań -_-
Nie uważam, że pcty by się zagotowały, jak piszę - po zobaczeniu GTA4 oczekuję więcej od pewnych gier, uważam że BC2 za dużo wymaga od pcta do płynnej gry. Grafika w BC2 pod pewnymi względami jest ładna - shadery, efekty specjalne jak dym wyglądają całkiem przyjemnie.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2