Teraz jest 21 lis 2024, 23:14

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: apelacja pbbans
PostNapisane: 1 gru 2010, 16:11 

Ok, dalem ciala , nie zaktualizowalem pb po latce R10, mam bana, poszedl mail do EA, teraz sklecilem cos na pbbanns appeal ale mam wpisac EB ticket URL ,nie mam pojecia co to jest ktos moze pomoc?
mam nadzieje ze tylko mnie taka lipa spotkala , ale jesli jeszcze komus to sie przytrafilo, to pomoc jakiegos bartdziej swiatlego w tym temacie kolegi bylaby bardzo pomocna.
watek ten byl juz poruszany w temacie "fala cheaterow" ale ten temat zostal zamkniety ,proponuje otworzyc ten temat tylko zmienic tytul.
ps Sokar44 ja rozwiaze moj problem pomyslnie wtedy dam ci znac zebys zdjal mnie z tej brzydkiej listy

PostNapisane: 1 gru 2010, 16:17 

Z tego co radzi google, to trzeba wypełnić formularz http://box4.evenbalance.com/troubletick ... ticket.php poczekać aż przyślą EB url i wtedy wypełnić pb appeal.

PostNapisane: 1 gru 2010, 17:36 

Z doświadczeń z innych for masz szanse jak 1/1000 że cokolwiek Ci się uda :)
Odpowiedzi są z automatu
Czit to czit.

PostNapisane: 1 gru 2010, 18:14 

Kpiny sobie robią dostałem Global BANa za darmo, nie oszukuję. Początkowo wyskakiwał mi PB HACK 132110 - wszystko oczywiście po najnowszym patchu. Zaryzykowałem więc i skorzystałem z konta kolegi i o zrrozo PB żadnych probleemów nie wykazuje, a gram na tym samym komputerze.

PostNapisane: 1 gru 2010, 18:21 

JOY napisał(a):
Z doświadczeń z innych for masz szanse jak 1/1000 że cokolwiek Ci się uda :)
Odpowiedzi są z automatu
Czit to czit.

No niekoniecznie. Jeżeli tak się stało że PB zbanował niektórych graczy nie za to że czitowali tylko dlatego że nie zaktualizowali PB ręcznie a z tego co słyszę to takich przypadków jest ostatnie sporo na całym świecie to raczej powinno się udać. Inna sprawa by była gdyby jednak używał cheatów. Wtedy nie ma zmiłuj. Z drugiej jednak strony kto normalny by pisał na pbbanns appeal jak nie jest krystalicznie czysty. No chyba że ma 12 lat i nierówno pod sufitem. Jeżeli brickerborg napisał we wcześniejszych postach prawdę to nie wygląda na takiego. W każdym bądz razie jeżeli grał uczciwie to życzę mu pomyślnego rozwiązania sprawy i szybkiego powrotu na pole walki.

PostNapisane: 1 gru 2010, 20:38 

dawidek1605 napisał(a):
Zaryzykowałem więc i skorzystałem z konta kolegi i o zrrozo PB żadnych probleemów nie wykazuje, a gram na tym samym komputerze.

Rozwaliłeś mnie tym zdaniem 8)
Kolega o tym wiedział ? :roll:

Jeśli grasz na tym samym komputerze co kolega to jaka szansa że on nie używał czitów? Bo jeszcze nie dostał bana? Może poczekał czy na czitach nie wpadnie ktoś inny np. ty?

Dobra co ja tu dywaguje
Na razie jesteś uznany jako oszust, to czy oszukiwałeś czy nie to się okaże, jakbyś był czysty to napisz, a ja odszczekam swoje słowa.

Czit jest czitem - czit jest zły
czit ma bardzo ostre kły :)

PostNapisane: 1 gru 2010, 20:46 

dostalem maila z linka do takiej wiadomosci:

12/01/2010 11:46:12-"Hendrik T"
Note #4: We have confirmed that some of the kicks for violation numbers 132110, 132352, and 132322 made during the past few hours were caused by something other than the presence of a cheat. We encourage server admins to give players the benefit of the doubt and not ban players for these violations. We are sorry for any inconvenience. Please try playing again. If you still experience this kick, please reply to this ticket directly. Thank you

12/01/2010 10:46:52-"Hendrik T"
Note #3: The supplied GUID has been associated with hacking or interfering with the normal operation of our PunkBuster software and has therefore been compromised resulting in a global ban from PunkBuster enabled game servers. We have no way of knowing who was actually playing with this GUID at the time the violation was triggered. We also have no way to know if the violation was triggered on your specific computer. Our system does not collect personal information and furthermore we have no way to attach a cheat/hack violation to a specific person. This ban will not be lifted as then the person who did trigger the violation would again be able to join PunkBuster Servers using this GUID.

To be clear: we are not saying that you cheated as we have no way to know who triggered the violation. If it is certain that no one playing on your computer ever had a cheat/hack violation triggered by PunkBuster, then your GUID (cdkey and/or game account password) has been stolen by or leaked to someone who has used it on a different computer to trigger the violation. We do not have the means to help you find out who is responsible for compromising your GUID

czy ktos bardziej swiatly w jezyku angielskim moglby mi to wyjasnic ,jak dla mnie sprawa rozwiazana jest po mojej mysli ,ale z gry dalej wyrzuca mnie z ,wbijajaca noz w moje zolnierskie serce, informacja o "banie"

czy ktos kto potrafi znalezc po aliasie Bad Player Pl moglby sprawdzic czy dalej jestem na liscie pbbans? proboje ale caly czas wywala mi invalid code, jakbym nie wpisywal, z capsem czy bez, bo jesli nadal tam wisze to to pozniejsze(patrz godz.) info jest bez sensu

Ostatnio edytowano 1 gru 2010, 21:30 przez brickerborg, łącznie edytowano 4 razy

PostNapisane: 1 gru 2010, 21:08 

Tak w b.duzym skrócie
1 wiadomość

Abyś próbował dalej wejść, jak Ci się nie uda to napisz maila do nich poprzez odpowiedź bezpośrednio na ten mail.

2 Wiadomośc to standart że nie mają pojęcia czy ktoś Ci nie ukradł klucza/nie gra na twoim kompie/ czy inne cuda wianki i nie odpowiadają za takie czyny osób trzecich.

CZYLI ta 2 wiadomość to mniej więcej że możemy zblokować Ci konto i pewnie i tak wyjdzie że albo ty czitowałeś albo ktoś inny na twoim koncie (bo np. ukradł) i wszystko nam pasuję..... a jak ci nie pasi to odwołaj się do nie wiem kogo bo nie do nich.

CZyli lepiej odpowiedz na 1szą wiadomość po eng. do nich :)

Hehehe później zrobiłem jeszcze google translate (przed moim wpisem)
Potwierdziliśmy, że niektóre kopie numerów naruszenie 132110, 132352, 132322 i dokonanych w ciągu ostatnich kilku godzin były spowodowane czymś innym niż obecność oszustw. Zachęcamy adminów na serwerach dać znać graczom, że jest niewinny i nie banować za te naruszenia. Przepraszamy za wszelkie niedogodności. Prosimy spróbować ponownie gry. Jeśli nadal występuje problem kicka, należy odpowiedzieć na ten bilet bezpośrednio. Dziękuję

Uwaga # 3: Dostarczony GUID jest związane z włamania lub zakłóca normalne funkcjonowanie naszego oprogramowania PunkBuster i dlatego zostały naruszone w wyniku wprowadzenia światowego zakazu z PunkBuster aktywne serwery gry. Nie mamy możliwości dowiedzenia się, kto rzeczywiście grać z tym GUID w momencie naruszenia został włączony. Mamy też nie sposób się dowiedzieć, czy naruszenie zostało wszczęte na konkretnym komputerze. Nasz system nie zbiera danych osobowych, a ponadto nie mamy możliwości, aby dołączyć cheat / hack naruszenie do konkretnej osoby. Zakaz ten nie zostaną zniesione, to osoba, która był przyczyną naruszenia znów byłby w stanie dołączyć do serwerów za pomocą tego PunkBuster GUID.

Żeby było jasne: nie mówimy, że oszukany, ponieważ nie mamy możliwości dowiedzieć się, kto wywołał naruszenia. Jeśli jest pewne, że nikt nie gra na komputerze kiedykolwiek cheat / hack naruszenie wywołane przez PunkBuster, wówczas GUID (cdkey i / lub hasło konta w grze) został skradziony przez lub wyciekły do kogoś, kto używał go na innym komputerze powodować naruszenia. Nie mamy środków, aby pomóc Ci dowiedzieć się, kto jest odpowiedzialny za narażania GUID

PostNapisane: 1 gru 2010, 21:31 

JOY napisał(a):
dawidek1605 napisał(a):
Zaryzykowałem więc i skorzystałem z konta kolegi i o zrrozo PB żadnych probleemów nie wykazuje, a gram na tym samym komputerze.

Rozwaliłeś mnie tym zdaniem 8)
Kolega o tym wiedział ? :roll:

Jeśli grasz na tym samym komputerze co kolega to jaka szansa że on nie używał czitów? Bo jeszcze nie dostał bana? Może poczekał czy na czitach nie wpadnie ktoś inny np. ty?

Dobra co ja tu dywaguje
Na razie jesteś uznany jako oszust, to czy oszukiwałeś czy nie to się okaże, jakbyś był czysty to napisz, a ja odszczekam swoje słowa.

Czit jest czitem - czit jest zły
czit ma bardzo ostre kły :)

Gra na zupełnie innym komputerze i jasne, że wiedział (najwyżej kupowałbym 2 , a nie jedną sztuką nowej gry)
PS. To odszczekuj :evil: , bo wszystkie bany typu 13xxxx min. mój zostały zdjęte, problem był po stronie PB
Nr mojego ticketu to : 123f42ac, a zarzuciłeś mi oszustwo !!! Nieładnie.

A tu dowód , że ban był Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

PostNapisane: 1 gru 2010, 21:48 

Hau Hau robicie z igły widły :P przecież to było do przewidzenia, że większość osób nagle dostaje bana z konkretnym numerem, który pokazywał się non stop, ciężko by to nazwać hackiem. 70% ludzi nagle czituje :D
Ja po update BC2 włażę na serwery i okazuję się, że coś banują czytam info na ich stronce i faktycznie pisali, aby sprawdzić sobie. Najlepsze było to, że gdy ręcznie aktualizowałem PB to pokazało mi, że nie mam najnowszej wersji :lol:

Ostatnio edytowano 1 gru 2010, 22:11 przez Gargot, łącznie edytowano 2 razy

PostNapisane: 1 gru 2010, 22:04 
Zbanowany

pisalem zeby odswiezyc pb po instalce... tak jak radzi dice...
ale sa m0ndrzejsi = sam sie odswiezy = dEupa, tym razem, fail lezy po stronie uzytkownikow... czyli nas...
[Yossarian] napisał(a):
1 Sprawdz, moze masz juz aktualizacje (chociaz w to watpie :lol: :omg: :lol: )
2 Jesli nie masz nowego updatu: Odpal Uploadera potem przed rozpoczeiem gry, odswiez punk bustera
See ya on filed mates!

:?

PostNapisane: 1 gru 2010, 22:13 

[Yossarian] ale najfajniejsze, że ja zrobiłem ręcznie aktualizacja (i wszystko tak jak powinno być), ba nawet na nowo zaistalowałem grę i efekt był taki, że dostałem permanentnego bana, na szczęście go zdjęli .

PostNapisane: 1 gru 2010, 22:21 

wyjatkowo nie zgadzam sie z toba Yossarian, kupuje gre w sklepie, aktualizacje robia sie same, wasze forum znalazlem tylko dlatego ze po pierwszych grach na multi mialem wrazenie ze jestem opozniony tj ze wszyscy sa szybsi ode mnie 10x ,szukalem poradnikow dla klas, nawiasem mowiac sa bardzo pomocne, chcialem zeby mi sie lepiej gralo i nie chcialem byc ciezarem dla innych graczy , w instrukcji nie ma slowa o pb a to instrukcja wlasnie jest dla mnie podstawa obslugi gry kupujac gotowy produkt mam wrazenie ZE JEST GOTOWY w calym tego slowa znaczeniu ,pierwszy raz spotykam sie z sytuacja ze musze szukac informacji w internecie co robic zeby spokojnie sobie grac, dla mnie oryginalna gra zainstalowana , zarejestrowana ,samoktualizujaca sie powinna chodzic bez "pudla", moim zdaniem wina nie jest po stronie graczy. a teraz ban zdjety sprawdz, kliknij na czarnej liscie a z graniem na multi dalej dupa i bede musial cos sklecic moim slabym angielskim zeby to naprawic, moze moglbys mi pomoc?

PostNapisane: 1 gru 2010, 23:16 

bany zostały zdjęte wszystkim niewinnym , jak masz dalej bana to znaczy że jesteś czit

PostNapisane: 2 gru 2010, 00:35 

brickerborg tą intstrukcję to możn sobie wsadzić w .... na temat multi tam prawie NIC nie ma.

Ot wyszli z założenia że kupiłeś singla a multi jest dodatkiem za friko.. dla mnie odwrotnie.

Odszczekuje ;) jak Ci zdjeli.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2