Teraz jest 24 lis 2024, 09:41

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
PostNapisane: 5 maja 2010, 12:58 

Witam!
W sumie nie byłem pewien czy to dobry dział bo problem tyczy się serwerów, no ale cóż. Otóż problem mój jest dość specyficzny. Gram już długo w tę część BF'a (zakupiłem jakieś dwa tygodnie po premierze) i jak do tej pory grało się miło. Niestety za miło być nie mogło i od dwóch tygodni przeglądarka serwerów jest przeciwko mnie. Standardowo chyba jak większość zaznaczam wyszukiwanie serwerów z Punkbusterem, rankingowe, bez hasła, nie pełne, nie puste itp itd. Ku mojemu zdziwieniu od dwóch tygodni gra wyszkuje maksymalnie 6-7 serwerów. Z czego jedne potrafią mieć wyłączony Punkbuster (za gre z hakerami dziękuje bardzo...), albo są pełne, albo z hasłem. A jak się już trafi to się trafiają takie perełki jak serwer FuFu clanu z emblematem gołych panienek :mrgreen: . Z czego najczęszciej wyszukuje właśnie ten serwer, BGN Gamingu i zazwyczaj jeszcze 3 o ciekawych nazwach: TEST0, TEST1 i WINO0. Przez pierwszy tydzień myślałem, że poprostu wszystko jest zapchane, no ale po 2 tygodniach, że tylko te serwery są wolne to nie uwierze. Sprawdzałem wszystko, włącznie z plikami gry, nic się nie ściągneło (uprzedze głupie pytania z innych for- mam orginał :wink: ), gram w necie od pierwszego CoD'a i jakoś nie widziałem potrzeby do tej pory jak i teraz wgrywania haxór więc to też odpada...łącze niestety Neostrady 1mb. Gra spokojnie ciągnie na ustawieniach wysokich bądź bardzo wysokich. Ma ktoś pomysł ja rozwiązać ten problem ? Człowiek naodblokowywał się tych wszystkich gadźetów a teraz nawet nie ma gdzie z tego skorzystać :evil: . Z góry dzięki za pomoc i sorki jeśli faktycznie dział nie ten co trzeba :D

PostNapisane: 5 maja 2010, 15:05 

Dziwne.... bo moja wyszukiwarka codzienne znajduje mi ponad 50 serwerów w takich samych ustawieniach co u Ciebie. Może masz przez przypadek zaznaczone serwery EA w wyszukiwarce??? ja te okno mam nie zaznaczone.
Jeśli nie to, obstawiał bym za pełnym przeinstalowaniem gry włącznie z odinstalowaniem i nieusunięciem katalogu z moich dokumentów BFBC2 oraz nieusunięciem wszystkich wpisów w rejestr (battlefield i BFBC2)

Ja mam na stałe ustawione:
Gorączka - V
Mapa - (mam swoje ulubione od których zaczynam) :)
Serwery europejskie - V

rankingowe - V
PB - V
Nie puste - V
Nie pełne - V
Hasła - X
serwery HC - V
serwery EA - bez jakiegokolwiek zaznaczenia

pozdrawiam

PostNapisane: 5 maja 2010, 22:38 

YY u mnie w grze (na PC) nie widze żadnej takiej opcji w filtrowaniu serwerów jak "serwery EA" :shock: . Z tego co czytałem w innych tematach też reinstalka nic nie daje.
Włączone zapory, wyłączone i wszystkie podobne czary magiczne nie pomagają. Bladego pojęcia nie mam o co kaman

PostNapisane: 5 maja 2010, 23:26 

Uruchom grę po przez BFBC2Updater.exe ( a jak byś miał system vista lub win 7 to uruchom z prawami administratorskimi )
Cytuj:
u mnie w grze (na PC) nie widze żadnej takiej opcji w filtrowaniu serwerów jak "serwery EA"

Te serwery EA pojawiają się po ostatnim patchu. Tak więc musisz grę zpaczować :wink:
:arrow: http://www.youtube.com/watch?v=gRSJgk9UTc0

PostNapisane: 5 maja 2010, 23:37 

Właśnie jeszcze zanim napisałeś to to mnie coś tknęło, żeby uruchomić jeszcze raz przez update'tera i się okazało, że nie wiem czemu mimo ściągania najnowszej wersji to gra się nie zaaktualizowała :stupid: . W każdym razie jest po problemie :D i sorki za dosyć banalny błąd z mojej strony :roll:

Strefa czasowa: UTC + 2