Teraz jest 1 lis 2024, 10:26

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
PostNapisane: 7 maja 2010, 15:35 

Witajcie Koledzy , Ja wiąże się z takim problemem , otóż jak w temacie a zacznę od aktualizacji :

Aktualizacja : Problem tkwi w tym iż mam starą wersje bo 523648 a nowa to 59**** (nie pamiętam) .
Otóż jestem tego świadomy i tak się składa iż chcę to zaktualizować tylko że nie mogę bo nawet jeżeli uruchamiam grę przez BFBC2.uptader to nic. Gra po prostu się włącza tak jak by była z aktualizowana , i powiedzcie mi co ja mam robić :roll:

Ilość serverów : Tutaj to już jest inna bajka lecz wydaje mi się że ma to takowy związek z aktualizacją (która oczywiście wyjść mi nie wyjdzie :lol: ) mam oczywiście oryginalnego BFBC2 już od jakiś kilku tygodni i jakieś kilka dni temu wchodzę na listę serverów i co widzę ??? 5 serverów no może 7 na krzyż ... Też prosił bym o pomoc jak to rozwiązać .

Zapisy wyników : Otóż z tych wyżej wymienionych serverów tylko jeden nawet nie wiem jaki zapisuje mi wyniki a reszta nie zmarnowałem już jakieś z 30000 scora tylko dlatego że nie mogłem się oprzeć i tak czy owak grałem dalej ... 8) No ale jak widać to jest trochę nie poważne utknąłem na 20 poziomie i lipa . Oczywiście wchodzę na servy rankingowe.

I to by było na tyle , szukałem podobnych tematów na tym forum no ale właśnie były tylko podobne w końcu
sam napisałem . Za każdą pomoc z góry dzięki . Pozdrawiam lopez12 .
:wink:

Ostatnio edytowano 19 maja 2010, 22:18 przez lopez12, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 7 maja 2010, 17:18 

Ilość serwerów jest ściśle związana z brakiem aktualizacji. Spróbuj uruchomić Updatera z prawami admina.

PostNapisane: 8 maja 2010, 09:50 

Cały czas mam Admina , i nic ... :?

PostNapisane: 15 maja 2010, 21:47 

ja mam podobny problem, nie wiedziałem co zrobić, więc odinstalowałem grę, gdy ją zainstalowałem ponownie, klikam na ikonkę, wyskakuje mi że trzeba zaktualizować grę, po czym pojawia się komunikat że nie można znaleźć najnowszej wersji aktualizacji i mogę się logować tylko to starej wersji :/ jest trochę lipa, może mi ktoś napisać co mam zrobić żeby ściągnąć tą aktualizacje ?

PostNapisane: 16 maja 2010, 21:12 

OLo_ napisał(a):
ja mam podobny problem, nie wiedziałem co zrobić, więc odinstalowałem grę, gdy ją zainstalowałem ponownie, klikam na ikonkę, wyskakuje mi że trzeba zaktualizować grę, po czym pojawia się komunikat że nie można znaleźć najnowszej wersji aktualizacji i mogę się logować tylko to starej wersji :/ jest trochę lipa, może mi ktoś napisać co mam zrobić żeby ściągnąć tą aktualizacje ?

przeczytac pierwszego posta ze zrozumieniem, specjalnie dla Ciebie wytluszcze:
lopez12 napisał(a):
Aktualizacja : Problem tkwi w tym iż mam starą wersje bo 523648 a nowa to 59**** (nie pamiętam) .
Otóż jestem tego świadomy i tak się składa iż chcę to zaktualizować tylko że nie mogę bo nawet jeżeli uruchamiam grę przez BFBC2.uptader to nic. Gra po prostu się włącza tak jak by była z aktualizowana , i powiedzcie mi co ja mam robić :roll:

jak to nie pomoze to przeczytac drugi post:
voodka napisał(a):
Ilość serwerów jest ściśle związana z brakiem aktualizacji. Spróbuj uruchomić Updatera z prawami admina.

PostNapisane: 19 maja 2010, 22:14 

Capri

Wkleiłeś cytaty , a sam ich nie przeczytałeś , rozumiesz że to nie pomaga ???
Próbowałem i to przez ten plik uploader i także przez prawa Autorskie i dupa...

Nie wiem poco spamujesz , my tu szukamy pomocy a nie piszesz posta typu pytanie na pytanie ...

PostNapisane: 20 maja 2010, 09:20 

@lopez12

Czy wyłączałeś zapore ? o ile taką posiadasz
Jak uruchamiasz z prawami admina? - no tak ale nie wiemy na jakim systemie grasz
Generalnie nic nie wiemy poza tym że nie możesz uaktualnić gry
Zgodnie z danymi jakie posiadamy od Ciebie to jedynie proponuje grać w kampanje lub zadzwonić do wróżki.

LUDZE piszecie że macie problem typu problem i myślicie że ktokolwiek wam pomoże bez sprecyzowania sprzętu czy podania danych systemu operacyjnego na którym gracie :(

PostNapisane: 22 maja 2010, 00:01 

myślałem że w miarę się rozpisałem w pierwszym poście :P .
Mam windowsa Xp , a jeżeli chodzi no zapore to mam takową wyłączoną .

PostNapisane: 22 maja 2010, 00:15 
Zbanowany

Jeśli ktoś wie jakie pliki są instalowane podczas update'a to niech napisze. Ja moge je wgrać na rapidshare ze swojej gry.

P.S.
Znalazłem na angielskim forum 2 rozwiązania(dużo osób pisze, że im to pomogło), a więc 1 sposób:

Cytuj:
the problem with these set of instructions is that i can't even log into EA because i can't update the game lol

but thanks for the suggestion anyway, im trying a new way at the moment it seems to be working;

1. Uninstall the game
2.Restart PC
3. Fresh install of the game on another drive

( i had the game installed on C: but i have another hard drive so im installing it on D: now
to do this just change the game installation directory when you go through the install options.
just change the C to a D or what ever other letter you have your other hard drive as and click
Next and continue with the install )

4. finish game installation

5. launch game

( this time the updater came up automatically and at the moment is updating to the latest patch without
any problems, after its done i'll launch the game and see if i can log into EA online and connect to any servers)

if any problems occur i will reply to this post and let you if it was unsuccessful, which should be within the next 30minutes of this post.

i hopes this helps anyone else.

Czyli po prostu zainstaluj gre od nowa na innym dysku.

2 sposób, należy zmienić opcje w przeglądarce:
Cytuj:
Open INTERNET EXPLORER

tools-internet options

At the top click CONNECTIONS and then click LAN SETTINGS . And check AUTOMATICALLY DETECT SETTINGS (the other two leave unchecked). Click ok.

Now the important part

In TOOLS make sure your internet explorer is in ONLINE MODE (not running but in online mode setting) if you are in offline mode then your updater won't star and will go straight to game (or hell without multiplayer).

Daj znać czy coś pomogło

P.P.S.
Jeszcze komus pomogło włączenie aktualizatora przez BFBC2Updater-MCE(plik w folderze z grą)

A tak a'propos to wątpie aby w tym przypadku podawanie specyfikacji komputera w czyms mogło pomóc, gdyż problem nie dotyczy gry w samej sobie tylko aktualizacji. O ile na podstawie systemu operacyjnego można się na czymś opierać, to podawanie np. procesora jest w tym wypadku bezcelowe.

PostNapisane: 26 maja 2010, 15:45 

Ujmen i ow łaśnie taką pomoc mi chodziło , dzięki wielkie , spróbuje coś porobić ;]

Strefa czasowa: UTC + 2