Sokar44 napisał(a):
Informacje o oficjalnych kanałach dystrybucji masz na polskiej stronie EA. Co więcej nawet w polskich trailerach zaczyna się pojawiać taka informacja. Naprawdę ciężko było sprawdzić ??
Dalej nie rozumiesz...
Sprawdziłem to przecież! W dodatku nie kupiłem tego klucza! Naucz się czytać ze zrozumieniem, proszę. Bez urazy, nie chcę Ci dogryźć, tylko po raz 2 tłumaczę Ci, że nie padłem ofiarą tego procederu, a jedynie irytuje mnie fakt, że takie coś w ogóle jest.
Sokar44 napisał(a):
Przy premierze BC2 też była czysta i klarowna informacja o autoryzowanych sprzedawcach. Wiele portali również taką informację zamieszczało ale czywiście najprościej oskarżyć EA jeśli do kogoś ta wiadomość nie dotarła.
A dlaczego EA nie walczy z plagą lewych kluczy z innych stref ?? To pytanie do nich nie dla nas.
Przeciętny gracz, jak widać po ilości pytań o to, co zrobić po zablokowaniu klucza, nie szuka po forach, czy gra kupowana na allegro, oryginalna, jest legalna. Bo jeśli ktoś kupuje coś na allegro, gdzie w dodatku w opisie aukcji pisze: "oryginalne/oryginał", w dodatku to coś sprzedawane jest w masowych ilościach, to raczej nie spodziewa się nielegalności towaru, hę? Już nawet nie mówię o tym, że tacy sprzedawcy mają wystawione przeważnie tylko pozytywne komentarze.
Tak, najprościej oskarżyć EA. Bo w przypadku innych gier nikt nie robi takich cyrków, więc po kiego mam oskarżać "polaków"? Nie bierz mnie przypadkiem za jakiegoś fanatyka, czy cuś, sam nie trawię naszego narodu, ale w tym przypadku wina leży po stronie wydawcy, nie kupujących. Gdyby to była wina graczy, to po prostu ściągaliby z torrentów i stworzyli jakiś, nie wiem, generator kodów? A przecież ludzie chcą tylko legalnie coś kupić, a że na allegro taniej, to oczywiste, że nikt nie chce kupić drożej. Nie mów tylko proszę, że jeśli widzisz na półce sklepowej batonik za 10zł i taki sam za 2.5zł, to weźmiesz ten droższy.*
*Chyba że naprawdę zarabiasz kupę kasy i możesz sobie na to pozwolić, ale niestety jakieś 60% społeczeństwa nie.

edit:
ryyyAv napisał(a):
hm no to piękniem, właśnie kupiłem
http://allegro.pl/show_item.php?item=1775797032a teraz przeczytałem. Co polecacie zrobić? Myślałem że to legalne (uwierzyłem naiwnie opisowie aukcji..)
Cholera na steamie key kosztuje 19,99euro ! w ogóle się nie opłaca...
To jest Battlefield 2, więc nie ten dział.