Teraz jest 2 kwi 2025, 03:16

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 199 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 31 sie 2011, 16:35 
Moderator forum

barszczyna napisał(a):
po prostu wyrażam swoje zdziwienie faktem, że kupując coś na allegro, co jest oryginalne, może to zostać zablokowane.

Nie kupujesz oryginalnego produktu więc nie bądź zdziwiony. Masz jasną i klarowną informację jacy sprzedawcy mogą sprzedawać BC2 w formie elektronicznej to po co chcesz kupować na allegro ?? Tam możesz kupić wersję pudełkową, wersje elektroniczne na Allegro sprzedają głównie złodzieje i oszuści.
viewtopic.php?f=144&t=35940

To nie EA leci sobie w ... tylko polacy muszą cwaniakować i kombinować. Nie mam wątpliwości że z premierą BF3 pojawi się mnóstwo oszustów żerujących na niewiedzy graczy i będą sprzedawać lewe klucze które będą szybko banowane ...

Taki kraj niestety ...

PostNapisane: 31 sie 2011, 17:13 

Sokar44 napisał(a):
barszczyna napisał(a):
po prostu wyrażam swoje zdziwienie faktem, że kupując coś na allegro, co jest oryginalne, może to zostać zablokowane.

Nie kupujesz oryginalnego produktu więc nie bądź zdziwiony. Masz jasną i klarowną informację jacy sprzedawcy mogą sprzedawać BC2 w formie elektronicznej to po co chcesz kupować na allegro ?? Tam możesz kupić wersję pudełkową, wersje elektroniczne na Allegro sprzedają głównie złodzieje i oszuści.
http://forum.battlefield.pl/viewtopic.php?f=144&t=35940

To nie EA leci sobie w ... tylko polacy muszą cwaniakować i kombinować. Nie mam wątpliwości że z premierą BF3 pojawi się mnóstwo oszustów żerujących na niewiedzy graczy i będą sprzedawać lewe klucze które będą szybko banowane ...

Taki kraj niestety ...

Jesteś ignorantem i nie czytałeś ze zrozumieniem. Informację o oficjalnych kanałach dystrybucji dostaje się dopiero po zgłoszeniu problemu z zablokowanym kluczem, czyli po wydaniu pieniędzy. To EA leci w ch*ja, wbrew pozorom polacy nie są wszystkiemu winni, co złe w koło. Leci w ch*ja bo nic nie robi z tymi sprzedawcami, którzy przecież są wg. ich regulaminu piratami.

edit:
Inaczej, gdyby ktoś jeszcze nie pojął, o co mi chodzi... Gdyby EA była w porządku wobec graczy, to walczyłaby z tym procederem w normalny sposób, tj. uniemożliwiając sprzedaż tych kodów, a nie je blokując i odsyłając do oficjalnych dróg sprzedaży. Klucze tak czy siak zostały kupione u nich, więc zarabiają podwójnie.

PostNapisane: 1 wrz 2011, 09:07 
Moderator forum

Informacje o oficjalnych kanałach dystrybucji masz na polskiej stronie EA. Co więcej nawet w polskich trailerach zaczyna się pojawiać taka informacja. Naprawdę ciężko było sprawdzić ??
Przy premierze BC2 też była czysta i klarowna informacja o autoryzowanych sprzedawcach. Wiele portali również taką informację zamieszczało ale czywiście najprościej oskarżyć EA jeśli do kogoś ta wiadomość nie dotarła. :lol:
A dlaczego EA nie walczy z plagą lewych kluczy z innych stref ?? To pytanie do nich nie dla nas.

PostNapisane: 1 wrz 2011, 10:11 

hm no to piękniem, właśnie kupiłem

http://allegro.pl/show_item.php?item=1775797032

a teraz przeczytałem. Co polecacie zrobić? Myślałem że to legalne (uwierzyłem naiwnie opisowie aukcji..)

Cholera na steamie key kosztuje 19,99euro ! w ogóle się nie opłaca...

PostNapisane: 1 wrz 2011, 12:20 

Sokar44 napisał(a):
Informacje o oficjalnych kanałach dystrybucji masz na polskiej stronie EA. Co więcej nawet w polskich trailerach zaczyna się pojawiać taka informacja. Naprawdę ciężko było sprawdzić ??

Dalej nie rozumiesz... Sprawdziłem to przecież! W dodatku nie kupiłem tego klucza! Naucz się czytać ze zrozumieniem, proszę. Bez urazy, nie chcę Ci dogryźć, tylko po raz 2 tłumaczę Ci, że nie padłem ofiarą tego procederu, a jedynie irytuje mnie fakt, że takie coś w ogóle jest.

Sokar44 napisał(a):
Przy premierze BC2 też była czysta i klarowna informacja o autoryzowanych sprzedawcach. Wiele portali również taką informację zamieszczało ale czywiście najprościej oskarżyć EA jeśli do kogoś ta wiadomość nie dotarła. :lol:
A dlaczego EA nie walczy z plagą lewych kluczy z innych stref ?? To pytanie do nich nie dla nas.

Przeciętny gracz, jak widać po ilości pytań o to, co zrobić po zablokowaniu klucza, nie szuka po forach, czy gra kupowana na allegro, oryginalna, jest legalna. Bo jeśli ktoś kupuje coś na allegro, gdzie w dodatku w opisie aukcji pisze: "oryginalne/oryginał", w dodatku to coś sprzedawane jest w masowych ilościach, to raczej nie spodziewa się nielegalności towaru, hę? Już nawet nie mówię o tym, że tacy sprzedawcy mają wystawione przeważnie tylko pozytywne komentarze.
Tak, najprościej oskarżyć EA. Bo w przypadku innych gier nikt nie robi takich cyrków, więc po kiego mam oskarżać "polaków"? Nie bierz mnie przypadkiem za jakiegoś fanatyka, czy cuś, sam nie trawię naszego narodu, ale w tym przypadku wina leży po stronie wydawcy, nie kupujących. Gdyby to była wina graczy, to po prostu ściągaliby z torrentów i stworzyli jakiś, nie wiem, generator kodów? A przecież ludzie chcą tylko legalnie coś kupić, a że na allegro taniej, to oczywiste, że nikt nie chce kupić drożej. Nie mów tylko proszę, że jeśli widzisz na półce sklepowej batonik za 10zł i taki sam za 2.5zł, to weźmiesz ten droższy.*

*Chyba że naprawdę zarabiasz kupę kasy i możesz sobie na to pozwolić, ale niestety jakieś 60% społeczeństwa nie. ;)

edit:
ryyyAv napisał(a):
hm no to piękniem, właśnie kupiłem

http://allegro.pl/show_item.php?item=1775797032

a teraz przeczytałem. Co polecacie zrobić? Myślałem że to legalne (uwierzyłem naiwnie opisowie aukcji..)

Cholera na steamie key kosztuje 19,99euro ! w ogóle się nie opłaca...

To jest Battlefield 2, więc nie ten dział. ;)

PostNapisane: 1 wrz 2011, 12:40 

Faktycznie, przepraszam :P nie zauważyłem.
Pozdrawiam

PostNapisane: 1 wrz 2011, 13:03 
Moderator forum

barszczyna napisał(a):
Bo jeśli ktoś kupuje coś na allegro, gdzie w dodatku w opisie aukcji pisze: "oryginalne/oryginał", w dodatku to coś sprzedawane jest w masowych ilościach, to raczej nie spodziewa się nielegalności towaru, hę? Już nawet nie mówię o tym, że tacy sprzedawcy mają wystawione przeważnie tylko pozytywne komentarze.

A jak mają pisać ?? Otwarcie Ci przyznają że sprzedają lewe klucze ?? Wcześniej opisywałem na czym polega fenomen "pozytywnych komentarzy"
viewtopic.php?f=144&t=34767&start=30
Po tym jak klucze przestana działać już nie ma możliwości wystawienia negatywa .

barszczyna napisał(a):
Nie mów tylko proszę, że jeśli widzisz na półce sklepowej batonik za 10zł i taki sam za 2.5zł, to weźmiesz ten droższy.*

*Chyba że naprawdę zarabiasz kupę kasy i możesz sobie na to pozwolić, ale niestety jakieś 60% społeczeństwa nie. ;)

Jak widzę rażącą niską cenę to sprawdzam czy nie ma jakiegoś haczyka. Nie lubię wydawać bezsensownie kasy, w końcu jestem rodowitym Poznaniakiem. :) Nie wierzę w takie okazje albo to że ..."coś spadło z ciężarówki". Takie mamy czasy że każdy zakup chcę zrobić sensownie i czasem wolę przepłacić niż naciąć się na pozorną oszczędność.

PostNapisane: 1 wrz 2011, 13:16 

Sokar44 napisał(a):
Jak widzę rażącą niską cenę to sprawdzam czy nie ma jakiegoś haczyka. Nie lubię wydawać bezsensownie kasy, w końcu jestem rodowitym Poznaniakiem. :) Nie wierzę w takie okazje albo to że ..."coś spadło z ciężarówki". Takie mamy czasy że każdy zakup chcę zrobić sensownie i czasem wolę przepłacić niż naciąć się na pozorną oszczędność.

20zł za grę to nie rażąco nisko cena, szczególnie biorąc pod uwagę, że na allegro przeważnie można różne rzeczy kupić taniej, niż w sklepach. Do reszty wypowiedzi się nie odnoszę, bo tu masz pełną rację. Dlatego też najpierw wyszukałem info nt. niskiej ceny. Wiem jednak, że nie wszyscy są tak zajebiści jak ja i dadzą się zwyczajnie oszukać.

PostNapisane: 15 wrz 2011, 07:49 

Dziwne bo ja też mam taki sam problem. Po pobraniu gry, przy próbie instalacji wyskakuje błąd instalatora. Mi to wygląda na błąd plików instalatora, bo normalny windowsowski komunikat o błędzie wyskakuje.

Wątpię żeby przed właściwą instalacją miała jakieś znaczenie "oryginalność" (w rozumieniu EA) naszego klucza. No i chyba raczej nie możliwe żeby mi go zablokowali po ponad roku...

PostNapisane: 17 wrz 2011, 22:01 

Mam pytanie zakupiłem grę na Allegro i nie mam z nią problemu . Ale w razie zbanowania gry czy całe konto EA jest banowana czy tylko gra ? Jeśli zakupiłbym BF3 na to samo konto w origin to nie będzie problemów ?

PostNapisane: 17 wrz 2011, 23:57 

Na steam banuja konto i sądze ze tu jest podobnie.
Poczytaj regulamin origin jak ci sie chce.
Swoja droga kupic na allegro jak w sklepach po 25 zl :lame:

PostNapisane: 18 wrz 2011, 00:49 

Kupowałem chyba w kwietniu 2010 a wtedy cena było sporo wyższa i niestety nie znalazłem tego wątku o banowaniu kluczy z Allegro .Nie zabardzo chce mi się do kazdej gry nowe konto zakładać.

PostNapisane: 18 wrz 2011, 10:55 

danmac2000 napisał(a):
niestety nie znalazłem tego wątku o banowaniu kluczy z Allegro

Obrazek

PostNapisane: 18 wrz 2011, 19:29 

Taki tekst znalazłem na forum EA .

http://www.forum.ea.com/pl/posts/list/190599.page

Battlefield Bad Company 2

Często na forum zakładany jest temat w postaci:
Odinstalowałem grę bądź zrobiłem format i klucz nie działa.

Rozwiązaniem problemu jest najczęściej kontakt z Pomocą Techniczną dzięki której nasz cd-key będzie znów działał na naszym koncie z grą.

Aby móc uzyskać pomoc należy udać się pod ten adres:
http://pomoc.ea.pl/

Wybrać odpowiedni formularz kontaktu i czekać na odpowiedź.
Proszę uzbroić się w trochę cierpliwości oraz przygotować:
Zdjęcie pudełka, instrukcji wraz z owym cd-keyem i o ile to możliwe paragon który będzie w tym wypadku dowodem zakupu.
Potrzebny będzie w mailu który wysyłamy na pewno nasz login którym logujemy się na konto gry (to ważne)

Jest to najszybsza i najlepsza droga do odzyskania możliwości gry on-line.

!UWAGA!
Gry zakupione na Allegro/eBay itp. nie podlegają niestety tej procedurze.

Ten post byl edytowany 1 raz. Ostatnia edycja: 12/07/2011 22:49:19.

Jednym zdaniem EA doskonale wie o sprzedazy swoich gier na Allegro i nic nie robi w tej sprawie .
Jakby mi ktoś ukradł albo dysponował moją własnością to bym to na policję zgłosił .
To jest poprostu zwykłe chamstwo .

I jeszcze pytanie do ludzi ze zbanowaną grą czy konto EA działa i jeśli były na nim inne gry to czy można w nie grać?
{Wersja EA downloader nie steam}.

Dzięki za jakieś info .

PostNapisane: 14 lut 2012, 19:18 

Mam lekki mentlik w głowie.Czyli mam rozumieć że mam nielegalną grę którą kupiłem w Empiku jakiś czas temu z serii EA Classics ? To jest.. żałosne,bo szkoda mi inwektyw. Grę zakupiłem legalnie i nie spodziewałem się że moje konto wsiąknie.
Nie mogę odzyskać hasła bo dane są nieprawidłowe(zapewniam że są), nie mogę odzyskać hasła bo moje kontro jest rzekomo nieaktywne a tak się składa że wczoraj grałem w BF2142.Dziś nie mogę zrobić nic.Wyjaśni mi ktoś tą żałość EA?

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 199 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2