Szynszyl napisał(a):
Uch, a ja zadam związane z tym tematem pytanie, bo nie chcę zakładać nowego.
Otóż chodzi o to, że ostatnio usłyszałem, że w AMD Phenom II X2 da się odblokować 2 rdzenie i mieć tani, 4-rdzeniowy procesor.
Moje pytania są następujące -
1. Czy to prawda?
2. Czy w tym procesorze dałoby się odblokować ukryte 2 rdzenie?
http://www.ceneo.pl/;0152493958-10.htm3. Czy coś takiego jest opłacalne, czy może bardziej opłaca się kupić czterordzeniowy procesor?
4. Jeżeli to prawda, to czy na każdej płycie głównej da się odblokować ukryte rdzenie?
Pozdrawiam,
Szynszyl
Poczytaj w internecie bo jest tego masa. Nie każdy da się odblokować a nawet jeżeli ci się to uda to rdzenie mogą pracować niestabilnie. Ja bym ci polecił zakupić "pewniaka" z allegro, który odblokowuje się na 100% i działa stailnie. Taki procesor kosztuje odpowiednio drżej, ale oferuje wydajność na poziomie procka za ponad 500zł;). Płyty jakie mogą odblokować 2 dodatkowe rdzenie muszą mieć funkcję ACC(SB710/750), ale jak wspomniałem, jest masa tego na necie;).
Odnośnie działania online... zagrałem tylko 2 mapy i póki co jest bardzo miło wbrew pozorom. Spadki do 30 fps są rzadkie, a jak już są to w sporej zadymie. Bardziej martwię się lagami pojazdów, ale to może dlatego, że grałem tylko a 1 serwerze z pingiem 150;)