yaper napisał(a):
Witam wszystkich!
Mam podobnie jak paru z Was, notoryczne freezy ekranu i loopujący dźwięk. Problem się pojawił bodaj od nowego uaktualnienia (chyba w czerwcu, nie pamiętam dokładnie). Poradził sobie ktoś z tym na 100%? Jeśli tak to proszę o kontakt, albo chociaż o odpowiedź w tym temacie.
Czytałem setki stron na ten temat i żadnych sensownych konkluzji nie wyciągnąłem. Ludzie piszą o konflikcie ze zintegrowanym dźwiękiem. Wyłączyłem zintegrowaną dźwiękówkę w BIOSie, zresztą pracuję na ESI MAYA zatem nie używałem jej podczas gry. I tutaj pytanie: czy trzeba jeszcze wyinstalować ten sterownik Realtek HD Audio Driver? Ludzie piszą, że tak i że może ponoć to pomóc, ale chciałbym informacje z pierwszej ręki, sprawdzone Waszymi doświadczeniami. Gdy chce owy sterownik uninstallnąć przez Dodaj/Usuń to wyskakuje mi komunikat o tym, że niektóre programy mogą nie działać poprawnie. Czy trzeba się tym przejmować? Nie chcę sobie zepsuć w miarę dobrego chodzącego systemu przez jedną grę, ale chcę również pograć wreszcie w BC2 po 2miesięcznym poście i frustracjach wywołanym tym błędem.
U mnie również to samo, kupiłem grę a okazuje się że co chwile restart, odinstalowałem stery od karty dźwiękowej ( zintegrowanej ) realteka i mogę o dziwo pograć trochę dłużej niż zwykle ale i tak mam te freezy ekranu i jednostajny dźwięk z głośników. Strasznie to irytuje. :/ Czytałem wiele for, jest wiele przypuszczeń, próbowałem wiele rzeczy o których pisali ale nadal to samo. Jestem ciekaw czy na Windows XP występuje to samo, czy to tylko wina win 7 64 bit + zintegrowana karta dźwiękowa realteka. Jak ktoś wie coś na ten temat proszę o info w tym temacie.
Grałem w wiele gier sieciowych i nie tylko na PC ale takich problemów nigdy nie miałem, dziękuję EA i wszystkim tym którym to zawdzięczam jak i obiecuję piracić każdy tytuł z pod szyldu EA dopóki sytuacja się nie poprawi. Gdyż tak wiele osób ma to samo że powinien wyjść już na to jakiś patch.
Moja specyfikacja komputera to:
Windows 7 Home Premium 64 bit
Intel Core 2 Duo 8400
Gigabyte GA-P35-DS3L
Goodram DDR 2 4 GB 800 MHz
GF 8800 GT
BTW jaką kartę dźwiękową polecacie? Tylko coś taniego najlepiej do max 100 zł.
Z góry dzięki za pomoc i chęci oraz pozdrawiam.
Cytuj:
UPDATE]
Hi guys.. im back
It looks like Im not getting soundloop crash anymore.
Please help me test my Fix with your systems.
Instructions:
1. Manually UNINSTALL PB using the installer from you BC2 original CD
E:\PunkBuster\pbsvc_bc2.exe
2. Manually delete the files left behind as mentioned by Von Dach's
3. Run sfc /SCANNOW in both system32 and Syswow64 folders
[use windows powershell not the CMD ] this is to fix the curropted files after all those freezes and this will take 30 minutes for both folders.
4. Reinstall Audio drivers Using the R2.51 drivers from realtek [Driver date is as of August 3 2010].
5. Reisntall PB service ... the usual way .. make sure you update it and pointing to the BC2 folder
6. Locate the Punkbuster Programs in C:\Windows\system32
locate " PnkBstrA.exe and PnkBstrB.exe"
7. If you can see these two... right click on both and Select the Compatibility Tab.
From there you must set It to Always run as Admin and Set the compatibility to Windows XP Service pack 3.
[Correct me if Im wrong..I think Punkbuster's defects arise with the recent BC2 patch... and makes it crash in windows7systems]
8. Restart your system.
O co chodzi w punkcie 2, 3 i 6?
W punkcie 1 mamy zainstalować pb z płyty tylko że mam wersję elektroniczną. Co mam zrobić?
EDIT:
Wykonałem punkt 1, 2, 3 i 5 oraz uruchomiłem grę w trybie zgodności z XP, od wczoraj się nie wiesza.