Też od nich kupilem

TomekDeF napisał(a):
Po drugie: osoby sprzedające chiński kody są uczciwe. Kupują kod na innym rynku co jest pełni legalne. Może się mylę? Chiny i Polska/EU podpisały jakieś porozumienie które czynieni taki handel nielegalny?
Mylisz się, istnieje coś takiego jak regionalizacja i tzw dostosowanie usług lub towarów do lokalnych rynków.
Pozwij Microsoft że nie możesz w Polsce kupić Windows 7 Home Premium Family Pack z licencją na 3 komputery ...
Wszak w Anglii i Niemczech jest...
Podam Ci casus polskiej wersji XBox Live czy np I Store. A najprostszym przykładem niech dla Ciebie będzie sprawa regionalizacji ...DVD.
Niestety jest tak że to usługodawca lub producent określa na jakich zasadach dana usługa lub produkt jest dostępny na danym rynku ... I nic tego nie zmieni ...
TomekDeF napisał(a):
Po trzecie: klient chce kupić jak najtaniej, sprzedawca chce sprzedać jak najdrożej. Nie ma w tym nic haniebnego. Jak dla mnie nie powinny istnieć ograniczenia tego typu, ale faktem jest że można zawsze pokazać danej firmie środkowy palec nie kupując więcej jej produktów. Banowanie bez żadnej podstawy (jakiś regulamin) to śmiech na sali. Strach kupować cokolwiek od takiej nieprzewidywalnej firmy.
To nie kupuj, mamy wolny rynek ... ale powiem Tobie że nie tylko EA tak robi . Robi tak np Microsoft, Blizzard itp
TomekDeF napisał(a):
Na koniec chciałbym zwrócić uwagę, że niezbyt mi się podoba agresywne zachowanie pana Sokar44. Z ciekawości zapytałem: na czym opiera się to wszystko? Jaką otrzymałem odpowiedź? W stylu "Nie wiem i mam to gdzieś. Teraz zjeżdżaj sępie! Na bank kupiłeś taki kradziony kod skoro w ogóle śmiesz pytań o podstawę działań EA!". Tak nie powinien zachowywać się moderator.
Nie użyłem takich słów a to że tak to zinterpretowałeś to już Twoja sprawa ...
Ale ja już ma dość płaczu klientów, którzy przejechali się na "uczciwym" sprzedawcy z Allegro, który odbija piłeczke że on jest uczciwy a to EA jest be.
Jestem przedstawicielem handlowym od 16 lat i znam rynek oraz jego prawa.
Mi też nie do końca podobają się te zasady ale co możecie zrobić ??
NIC ...
Bo prawo stoi po ich stronie.