Teraz jest 1 lis 2024, 08:41

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 53 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4
Autor Wiadomość
PostNapisane: 24 wrz 2010, 13:12 

JOY widać że nawet ty chyba nie przeczytałeś ze zrozumieniem mojego posta o ile go wogóle czytałeś podkreśliłem to że bad company 2 instalowałem na system ''świeży'' 4 dni po formacie był i dokładnie opisałem że wszystkie sterowniki zaktualizawałem.JAKI JEST SENS NOWEGO BIOSU? najzabawniesze co napisałeś wszystkie inne gry mi działają. Podobny problem do twojego ma chyba pomoc techniczna EA poprostu opisałem że mam wszystkie stery i nie mam wriusów i tym podobnych programów to oni mi wysyłają linki do darmowych programów antywirusowych i sterowników wszystkie sterowniki które mam obecnie zainstalowane są dobre i są kompletne podkreślam KOMPLETNE robie bardzo często aktualizacje automatyczne wszystko co niezbędne mam tak że na przykładzie GTA4 które mi działa moge Ci powiedziec że wszystko jest ok oO. A teraz drugi wątek chodzi mi o to że jak ktos ma problem z grą to robi sobie nowy post no ej sory ja mam problem z tym że mi sie gra zawiesza w menu i przy wczytywaniu nowej mapki a inna osoba w moim poście pisze o swoim problemie który jest zupełnie inny od mojego, to jest porządek? Zarejestrowałem się na tej stronie w nadzieji że może ktoś pomoże rozwiązać mój problem a inna osoba nie potrafi zrobić nowego posta sobie tylko akurat w moim musi pisać o swoim problemie że ma jakieś artefakty w grze. To co nie można sobie poszukać czy już takiego tematu na forum nie ma a jeśli nie to żałożyć nowy tylko zawierać to w poscie o innym problemie? Wiecej naczytałem się o tych artefaktach w laptopie niż otrzymałem konkretnych wskazówek chociaż Sokar ostatnio jakoś naprowadza, bo już myślałem że w tym poście do końca bedzie rozmowa o tym laptopie...

PostNapisane: 24 wrz 2010, 14:06 

Do: Rafalooo16. Oto rozwiązanie:

1. Instalacja sterownika w wersji: S T A R S Z E J (od aktualnie posiadanego) !!!
2. Zmiana w Configu Gry DX=10 !!!
3. Obniżenie wartości zegarów karty graficznej !!!

PostNapisane: 24 wrz 2010, 14:37 

Ok dziekuje punkt 3 odpada bo nie mam podkręconej karty, 2 mialem w konfigu dx10 od samego poczatku wieszalo zmienilem na 9 wieszalo też... wiec sprawdze z tym sterownikiem:)

PostNapisane: 24 wrz 2010, 14:41 

Oki ja odpadam, widzę że inni też dali sobie spokój i bardzo dobrze. Radź sobie sam. Najwyraźniej twój komp nie trawi tej gry i tyle w temacie.
Też zreszta się tobie dziwie macieksun bo @up najwyraźniej piszę o tobie z tym podpinaniem.

a to że nie masz podkreconej katy... jakbym był złośliwy to bym napisał że nie potrafisz też czytać ze zrozumieniem :mrgreen: macieksun też nie miał podkreconej...... co napisał kilka postów wczesniej, mimo wszystko obniżył z normalnej na jeszcze mniejsze i z tego co napisał gra zaczeła mu działać prawidłowo.

PostNapisane: 24 wrz 2010, 15:40 

Nie wiem co masz namyśli pod sformułowaniem bardzo dobrze złośliwość? Ok :mrgreen: Moze i faktycznie działa ten sposob ze zmniejszeniem taktowań. Ale myśląc logicznie ta opcja jest mało prawdopodobna choć nie mówie że ten sposób nie działa zmniejszenie szybkości karty do tak wymagającej gry jak bc2...

PostNapisane: 24 wrz 2010, 16:31 

Logicznie myśląc należałoby sprawdzić każde tego typu rozwiązanie, które zostało podane na forum. Jeżeli nie korzystasz z tych rad to po co w ogóle piszesz posty i narzekasz?
O obniżeniu taktowań pisałem już dawno i nawet Joy nie wierzył, że to może pomóc. ;) Oczywiście nie musi być tak samo w Twoim przypadku, ale co Ci szkodzi spróbować? Przynajmniej znajdziesz rozwiązanie problemu, bo o to przecież chodzi.

PostNapisane: 24 wrz 2010, 16:56 

Rafalooo16 napisał(a):
Nie wiem co masz namyśli pod sformułowaniem bardzo dobrze złośliwość? Ok :mrgreen: Moze i faktycznie działa ten sposob ze zmniejszeniem taktowań. Ale myśląc logicznie ta opcja jest mało prawdopodobna choć nie mówie że ten sposób nie działa zmniejszenie szybkości karty do tak wymagającej gry jak bc2...

Mam tą samą kartę co JOY zmniejszyłem taktowanie i śmiga mi bardzo dobrze :) (gram na niskiej jakości, ale grać mogę, do czasu kiedy nie uzbieram na dobrą stacjonarkę z GeForce GTX 460 na Intelu i5)

Odpal sobie PowerStripa obniż taktowanie, właź do gry i zobacz czy Ci się nie zawiesza :)

PostNapisane: 24 wrz 2010, 18:09 

Narazie nic z taktowaniem sie nie bawie przed chwilą zainstalowałem stery 197.45 i narazie jest ok... jak znowu beda jakies cuda sie robic to wtedy pokombinuje nie pisalem tego jeszcze ale na you tube jest filmik w którym koles ma to samo co ja tylko na ps3 http://www.youtube.com/watch?v=unaPutxZB3w ciekawe...

edit:
Zmiana sterów na 197.45 pomogła dziękuje bardzo.

Ostatnio edytowano 27 wrz 2010, 00:46 przez szymon08, łącznie edytowano 1 raz
Łączenie postów.

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 53 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4

Strefa czasowa: UTC + 2