Teraz jest 1 lis 2024, 04:37

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 80 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6
Autor Wiadomość
PostNapisane: 1 lip 2011, 20:51 

NoAim napisał(a):
Nie sugeruje się tym, ja to wiem. Twierdzisz że na łączu 512 Kb/s nie pogram? Kilku znajomych ma takowe i grają całkiem normalnie.

Czasami pograć, a pograć komfortowo to dwie inne bajki.
Da się pograć na łączu 512 Kb/s, lecz z doświadczenia wiem, że gra na takim łączu nie należy do najprzyjemniejszych czynności.
Dawno temu miałem coś pomiędzy 1 a 2 Mb/s i na zagranicznych serwerach BF2 miałem pingi ponad 100...
Nie wiem, może były inne czasy, może po prostu miałem napisane w umowie 2mb/s a tymczasem łącze miało 3kb/s...

@down
Masz konto od kilku dni, a już 2 ostrzeżenia, więc uszanuj to że Sokar rozważył możliwość tego że nie znasz regulaminu i dał Ci do zrozumienia, że jeszcze 1 warn i koniec Twojej kariery na forum...

Ostatnio edytowano 1 lip 2011, 21:31 przez Krox, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 1 lip 2011, 20:55 

Sokar44 napisał(a):
Sprawdź czy oba laptopy są naprawdę takie same.
1. Czy mają identyczną listę zainstalowanego oprogramowania ?? (szczególnie ważne jest oprogramowanie producenta lapka)
2. Czy w obu lapkach z systemem startują te same programy ?? (msconfig -> rozruch)
3. Czy obie karty maja zainstalowane takie same sterowniki ??
4. Czy w obu lapkach masz identyczne Windows ??

PS
Jeszcze jeden warn i dostaniesz bana...

dxdiag z obydwu laptopów
http://forum.ea.pl/t/9266.aspx
ps z tym banem to groźba(?) bo się za bardzo nie wystraszyłem.

PostNapisane: 2 lip 2011, 00:31 

Wybacz ale naprawde nie kminie tak jak krox kwesti po kiego diabła chcesz grać na takich kompach do faktur w bc2?
Jak przeczytałem parametry to jeden wielki facepalm....

I życze Ci powodzenia w supporcie z EA oni znają sie na sprawie :lol: szczególnie ten z PL jak chcesz juz załatwiać sprawe to gadaj na chat po ang Ci potrafią to i owo.

Wiesz zagraj u kogoś kto ma lepszy sprzet potem wróć do siebie i zobaczysz co to jest gra w ta gre a nie meczarnia i wiem o czym pisze bo przez 3 miechy męczyłem sie (wtedy pisałem że mi płynnie chodzi :D ) na sprzęcie klase lepszym od twojego.
Teraz mam stacjonarke i moge smialo powiedziec ze nie wiem jak ja moglem grac na 30-40 (w porywach) fps, a ty masz 10-20
Po prostu skórka nie warta wyprawki.
Cytuj:
Posiadam dwa laptopy Acer oraz Hewlett-Packard.

Operating System: Windows Vista Home Premium (6.0, Build 6002) Service Pack 2 (6002.vistasp2_gdr.101014-0432)
Language: Polish (Regional Setting: Polish)
System Manufacturer: Hewlett-Packard
System Model: HP Pavilion dv5 Notebook PC
BIOS: Default System BIOS
Processor: Intel(R) Pentium(R) Dual CPU T3200 @ 2.00GHz (2 CPUs), ~2.0GHz
Memory: 2044MB RAM
Page File: 2459MB used, 1868MB available
Card name: NVIDIA GeForce 9200M GS
Manufacturer: NVIDIA
Chip type: GeForce 9200M GS
Display Memory: 1007 MB
Dedicated Memory: 240 MB
Shared Memory: 766 MB
Current Mode: 1280 x 768 (32 bit) (60Hz)
Monitor: Rodzajowy monitor PnP

Dodam od siebie że oba lapki nie są takie same... posiadają inne karty sieciowe i chyba inne monitory (panorama/standard) albo masz 2 różne rozdzielczości poustawiane..

PostNapisane: 2 lip 2011, 10:03 

JOY napisał(a):
Wybacz ale naprawde nie kminie tak jak krox kwesti po kiego diabła chcesz grać na takich kompach do faktur w bc2?
Jak przeczytałem parametry to jeden wielki facepalm....

I życze Ci powodzenia w supporcie z EA oni znają sie na sprawie :lol: szczególnie ten z PL jak chcesz juz załatwiać sprawe to gadaj na chat po ang Ci potrafią to i owo.

Wiesz zagraj u kogoś kto ma lepszy sprzet potem wróć do siebie i zobaczysz co to jest gra w ta gre a nie meczarnia i wiem o czym pisze bo przez 3 miechy męczyłem sie (wtedy pisałem że mi płynnie chodzi :D ) na sprzęcie klase lepszym od twojego.
Teraz mam stacjonarke i moge smialo powiedziec ze nie wiem jak ja moglem grac na 30-40 (w porywach) fps, a ty masz 10-20
Po prostu skórka nie warta wyprawki.

Dodam od siebie że oba lapki nie są takie same... posiadają inne karty sieciowe i chyba inne monitory (panorama/standard) albo masz 2 różne rozdzielczości poustawiane..[/quote]

po 1e laptop wziąłem do obrabiania zdjęć, tym się kierowałem przy zakupie i szczerze to co ciebie i krox'a interesuję w jakim celu kupiłem ten laptop i jaki?
po 2e jeśli komentujesz wsparcie techniczne ea to powinieneś sam lepiej się znać na tym, jest prosta zasady
jeśli czegoś nie potrafisz zrobić lepiej to nie komentuj innych jak coś robią.
po 3e jak mam się zachwycać grafiką i fps'ami to sobie odpale gran turismo 5 na ps3 czego nie zobaczysz
na swoim pc grając nawet w nfs najnowszą cześć.
po 4e Po prostu skórka nie warta wyprawki. (?) skąd wziąłeś ten tekst? raczej mówi się "zabawa warta świeczki"
po 5e, od siebie dodam że może różnią się kartami sieciowymi ale różnica jest taka że ja mam podpięty monitor do laptopa 19ke, a na drugim laptopie nie.

na koniec, jedyne co na tym forum można przeczytaj to wasz pie...nie nie na temat i jakieś wasze opinie też nie na temat które kogo k... interesują?
pozostaje wam doradzanie osobie która za... pod super marketem i ustawia wózki.
problem rozwiązał się przy reinstalacji gry i wgraniu od nowa, nie mam takich pingów.

PostNapisane: 2 lip 2011, 10:14 

cubeo napisał(a):

po 1e laptop wziąłem do obrabiania zdjęć, tym się kierowałem przy zakupie i szczerze to co ciebie i krox'a interesuję w jakim celu kupiłem ten laptop i jaki? A czy ktoś bezpośrednio Cię spytał w jakim celu kupiłeś laptopa? My jedynie zastanawialiśmy się nad sensem grania przy 10FPS
po 2e jeśli komentujesz wsparcie techniczne ea to powinieneś sam lepiej się znać na tym, jest prosta zasady
jeśli czegoś nie potrafisz zrobić lepiej to nie komentuj innych jak coś robią. Tak się składa, że ten Polski support to wsparcie tylko z nazwy i nie zdziwiłbym się gdyby JOY znał się lepiej od nich :lol:
po 3e jak mam się zachwycać grafiką i fps'ami to sobie odpale gran turismo 5 na ps3 czego nie zobaczysz
na swoim pc grając nawet w nfs najnowszą cześć. No to skoro masz PS3 to kup sobie bc2 i ciesz się super grafiką o jakiej my, PC'towcy możemy jedynie pomarzyć :roll:
po 4e Po prostu skórka nie warta wyprawki. (?) skąd wziąłeś ten tekst? raczej mówi się "zabawa warta świeczki"
po 5e, od siebie dodam że może różnią się kartami sieciowymi ale różnica jest taka że ja mam podpięty monitor do laptopa 19ke, a na drugim laptopie nie.

na koniec, jedyne co na tym forum można przeczytaj to wasz pie...nie nie na temat i jakieś wasze opinie też nie na temat które kogo k... interesują? Jeżeli najpierw prosisz nas o pomoc, a potem wyzywasz to jesteś, hmm, jak można to nazwać - pasożytem
pozostaje wam doradzanie osobie która za... pod super marketem i ustawia wózki. Jaki polecasz sklep? MM, czyli tam gdzie kupiłeś laptopa w promocji, czy może Biedronka?
problem rozwiązał się przy reinstalacji gry i wgraniu od nowa, nie mam takich pingów. Bardzo się cieszę.

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 80 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6

Strefa czasowa: UTC + 2