Teraz jest 24 lis 2024, 06:42

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 6 mar 2010, 17:04 

Mój system to W7 64bit. Nie działa mi x-fire w grze[ani w multi ani w single]. Za każdym razem gdy odpalam xfire lub daje 'wykryj zainstalowane gry' Wyskakuje mi okienko z informacja 'xf requires UAC elevation' i w okienko opis, że należy włączyć grę w trybie administratora[You'll need provide administrator permission so that xf can support following game'. Problem w tym, że moje konto jest kontem administratora. Ponadto w skrócie gry zaznaczyłem uruchom jako administrator.
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/0e2f0d27a496cdda.html

Jak już opisałem wyżej nie działa mi xfire w grze. Natomiast w zakładce status online nalicza mi godziny 'Battlefield: Bad Company 2' Niestety nie ma napisanego czy jest to single czy multi. Wydaje mi się, że liczy te tryby razem.

PostNapisane: 6 mar 2010, 18:15 
Redaktor Battlefield.pl

Spróbuj np. wyłączyć UAC w panelu sterowania
Obrazek

I'm as cold as the cold wind blows

PostNapisane: 6 mar 2010, 19:09 

wyłączenie UAC połowicznie pomogło tj. Xfire nie woła dalej o nadanie uprawnień administratora, ale nadal xf nie działa :stupid:

PostNapisane: 6 mar 2010, 21:39 

Wejdź w opcje>gry>zaznacz BC2 i zmień renderowanie w grze. Mi to pomogło. Jeśli używasz frapsa to spróbuj go wyłączyć. xf nie pokazywał mi się w prawie żadnej grze, wyłączyłem frapsa i śmiga.

PostNapisane: 6 mar 2010, 23:37 

Grę można uruchomić w DX9 i 10. Jeśli zmieniłeś ręcznie w pliku Dokumenty/BFBC2/settings.ini na 9 to w Xfire w ustawieniach gier też musisz dać D3D9. Inaczej nie będzie działało i nie zrobisz screna ani nie nagrasz filmu. Ustaw sobie np. godzinę w grze i będziesz od razu przy uruchomieniu gry wiedział, czy Xfire odpaliło razem z grą.
Pozdrawiam.

PostNapisane: 7 mar 2010, 21:04 

@Paplo99 @777coSMos777

Wielkie dzięki panowie. Pomogła zmiana renderowania w grze. Miałem D3D9. Czyli wychodzi na to, że gra hulała mi w dx10.

Co teraz muszę zrobić, żeby mi BC2 odpalała na dx9. W Md->BFBC2->settings-> i tutaj jest wiersz DxVersion=auto. Jak to zmienić DxVersion=D3D9 czy DxVersion=Dx9 ?

Jeszcze raz dzięki:-)

PostNapisane: 7 mar 2010, 21:13 

wpisz 9, 10 lub 11 co odpowiednio oznacza wersje dx

PostNapisane: 9 mar 2010, 14:22 

Mam inny problem z xf-ingame.
Otóż screena zamieszczę później , na razie tlyko opiszę .
W grze mam zastosowany xf-ingame do pokazywania FPS oraz Godziny... Fpsy w lewym górnym rogu , godzina w lewym górnym narożniku....
Problem w tym że nie da się przeciągnąć tych "okienek" pokazujących na sam szczyt do rogu tylko jakieś pare cm pod !!!!

Mam 20 cal monitor panoramiczny zatem rozdzielczość 1680x1050.

Powiem jeszcze dla szczegółu że wygląda to tak jak w filmach są takie przyciencia czarne na górze i na dole - te "czarne puste pola" tworzące klimat .
Tak jakby właśnie były tam takie puste pola i nie da sie ustawić tam tych fps i godziny

Jakieś solucje ? Ma ktoś ten problem ?

http://yfrog.com/1qbfbc220100308204642p

Na screenie czarnymi kwadratami zaznaczyłem gdzie mniej więcej mam te okienka co mi pokazują fpsy i godzine ,nie moge dać tego wyżej w sam róg :(

PostNapisane: 9 mar 2010, 17:41 

Jeśli to jest screen z gry to dlaczego on ma rozdzielczość 800x500 ? Masz złą rozdzielczość jak na ten monitor. Zmień na coś innego np. 1280x720

PostNapisane: 9 mar 2010, 18:51 

Pisałem wczesniej że mam ustawione 1680x 1050 , screen robiłem X-firem on ma automatyczne konwertowanie jakości obrazu (na to wygląda :P bo dokładnie niewiem co i jak) , a frapsa jakoś nie chce mi sie włączać do tego nie lubie tego programu bo muli okropnie gry

PostNapisane: 9 mar 2010, 19:44 

@Kukiełka, a że tak spytam jak ustawiłeś te fpsy w xf? jest gdzies w opcjach?
no i ja screena nie moge zrobić na bc2, nawet czatu nie moge włączyć ... nic nie jest u mnie dostępne z xfire w tej grze, tyle tylo że mnie pokazuje że gram

PostNapisane: 9 mar 2010, 20:01 

A poczytałeś pare postów do góry ? - nie zapewne....albo spytam inaczej .
Przeczytałeś wszystkie posty ?

Tak - w opcjach jak masz Xf-ingame włącz go podczas gry swoim skrótem klawiszowym i w lewym dolnym rogu masz taką ikone ołówka , to ikona edycji .Tam już dasz sobie rade sam ....

PostNapisane: 9 mar 2010, 22:06 

a czy Ty przeczytałeś mojego? Chyba wyraźnie napisałem że w bc2 nic mi na xfire nie działa.
x-fire mam od ponad 3 lat, we wszystkich innych grach jest wszystko ok. tylko w bc2 nic nie działa, żadne skróty na ingame ogólnie, na czat, screeny, po prostu nic, tak jakby gra nie była obsługiwana przez x-fire.
"A poczytałeś pare postów do góry ? - nie zapewne....albo spytam inaczej .
Przeczytałeś wszystkie posty ?" do czego to miało być? Gdybyś Ty przeczytał wszystkie to wiedziałbyś tak jak ja że nie ma tam odpowiedzi na mój problem,
więc nie wiem po co ten sarkazm z Twojej strony skoro nie zrozumiałeś o co pytałem.

PostNapisane: 9 mar 2010, 22:17 

Czyli mówisz że zmienienie opcji renderowania w xfire nie naprawia problemu ? Dziwne jak na razie to był jedyny powód dla którego xf w bc2 nie działał...
EDIT: Ahh no i jeszcze jak Paplo99 wspominał Fraps jakimś dziwnym trafem blokuje działanie Xf-ingame w bc2

PostNapisane: 10 mar 2010, 00:37 

No i widzisz, miałeś rację... nie doczytałem o frapsie, sorki i dzięki, wszystko hula.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2